Adrenalinski rafting

Rafting najlijepšom rijekom Evrope. Tara - suza Evrope!
SA NAMA, NA RAFTINGU TAROM I DRINOM VAS OČEKUJE UZBUDLJIVO, ADRENALINSKO I NEZABORAVNO ISKUSTVO! RAFTING TAROM I DRINOM ORGANIZUJEMO SVAKI DAN U TOKU RAFTING SEZONE.

Adrenalinski rafting Tarom

Rafting je jedan od najpopularnijih vidova aktivnog odmora i turizma.
Rafting je svake godine sve populariniji i u našem regionu! Sve više ljudi sa naših prostora a i šire uviđa da je baš rafting savršena kombinacija pravog odmora u prirodi i pravog adrenalinskog uživanja na najljepšoj rijeci Evrope - Tari. Rafting je, uprošteno rečeno, spuštanje brzim planinskim rijekama na gumenim čamcima na naduvavanje raznih veličina i oblika. Rafting na rijeci Tari je bez ikakve sumnje najatraktivniji rafting u Evropi, a zbog različitog nivoa rijeke u toku godine može biti prilagođen svim starosnim grupama.
 

RAFTING TURE I OSTALE AKTIVNOSTI SE ORGANIZUJU SVAKI DAN

NAŠ RAFTING CENTAR DRINA-TARA SE NALAZI NA ZAVRŠNOJ TAČKI SVIH NAŠIH RAFTING TURA I SVi RAFTING ARANŽMANI SU ORGANIZOVANI TAKO DA SE ZAVRŠAVAJU UPRAVO U NAŠEM RAFTING KAMPU.

Rafting ture funkcionišu tako što naša vozila odvoze goste na polaznu tačku raftinga, najčešće 25km uzvodno od našeg kampa. Gosti se poslije kratkog uputstva naših skipera, raftovima-čamcima rijekom spuštaju nazad u naš Rafting centar Drina-Tara, gdje ih čekaju tradicionalni obroci i udoban smještaj. Tokom rafting spusta vozila naših gostiju su na našem bezbjednom i besplatnom parkingu u kampu, a gosti imaju i besplatan internet i jos mnogo uzbudljivog sadržaja poslije raftinga. Naš rafting kamp se nalazi na obali rijeke u predivnom prirodnom okruženju.

U kanjonu Tare postoje dvije polazne tačke za rafting:

PRVA POLAZNA TAČKA - RAFTING OD BRŠTANOVICE, 25KM RAFTINGA

Brštanovica je najčešća i najatraktivnija polazna tačka za rafting. Nalazi se u donjem dijelu kanjona, 25km uzvodno od našeg Rafting centra. Najviše aranžmana u našoj ponudi podrazumijeva rafting od Brštanovice do našeg Rafting centra, jer je to upravo najatraktivniji dio Tare.

Ture u donjem, najatraktivnijem dijelu kanjona obično počinju u prijepodnevnim satima. Prije doručka, svi učesnici raftinga predaju lična dokumenta na osnovu kojih se prave spiskovi za osiguranje učesnika i prevoz do početne tačke. Poslije doručka, svi učesnici raftinga dobijaju opremu za rafting. Nakon toga, najčešće oko 11h ujutro se na osnovu spiskova učesnici raftinga raspoređuju u vozila za prevoz do Brštanovice (polazne tačke). Prevoz do Brštanovice traje oko 30-40 minuta, ali se subotom zbog velike gužve to može produžiti i na više od 2 sata.

Na Brštanovici se gosti raspoređuju u čamce. Na jedan rafting čamac ide od 8 do 10 učesnika raftinga i 1 skiper-vodič. Prije početka raftinga, skiperi-vodiči drže kratak brifing sa uputstvima za goste u toku trajanja raftinga. Rafting traje od 1 do 4 sata, zavisno od vodostaja kao i od želje gostiju. U toku raftinga se pravi više pauza za odmor, fotografisanje, kupanje itd. Svaki čamac ima i specijalnu vodootpornu vreću u kojoj gosti mogu čuvati fotoaparate, kamere, i sl.

GOSTI BI TREBALO DA IMAJU ZAŠTITNU KREMU ZA SUNCE KADA JE SUNČANO VRIJEME, NAOČARE ZA SUNCE I POŽELJNO JE DA IMATE PERTLE ZA NAOČARE.

Rafting avantura se uvjek završava u našem Rafting centru. Naš Rafting centar Drina-Tara se nalazi na samoj obali rijeke i pristanište rafting čamaca je baš tu, ispod terase našeg restorana gdje naše goste čeka ručak. Po izlasku iz čamaca, gosti razdužuju opremu za rafting. Rafting se obično završavai između 3 i 5 popodne.

DRUGA POLAZNA TAČKA – RAFTING SA SPLAVIŠTA, 100KM RAFTINGA

Druga polazna tačka je Splavište u blizini Đurđevića Tare. Od te tačke počinjemo turu koja se zove 4 dana sa Durmitora. To je polazna tačka koja se nalazi na oko 100km uzvodno od našeg Rafting centra. Polazak sa te tačke podrazumijeva rafting prolazak kroz cijeli kanjon Tare.

Rafting kroz cijeli kanjon počinje ranije ujutro jer vožnja do polazne tačke traje više od 2h. Prije doručka svi učesnici raftinga predaju lična dokumenta kako bi se napravili spiskovi za prevoz i osiguranje.

Gosti završavaju doručak do 08.30h. Nakon doručka biraju opremu za rafting i odmah zatim se raspoređuj po vozilima i kreću ka Đurđevića Tari. Sam put od našeg Rafting centra do Đurđevića Tare vodi preko najljepših dijelova Durmitora i veoma je atraktivan. Usput zastajemo na par mjesta radi odmora i fotografisanja na najatraktivnijim vidikovacima.

Po dolasku na Đurđevića Taru čamci se pripremaju za rafting a gosti oblače rafting opremu koju su zadužili u Rafting centru. Nakon toga dobijaju lunch pakete.Poslije brifinga, i kreće se na prvi dio raftinga, gornjim dijelom kanjona Tare. Čamci plove sve do Radovan Luke gdje nas čeka večera i noćenje u motelu Radovan Luka, u najdubljem dijelu kanjona Tare. Na Radovan Luci nema električne energije, a agregat za proizvodnju el. energije radi do 10h po kućnom redu. Vaše je samo da prepustite uživanju u u potpuno netaknutoj prirodi.

 

RAFTING TURE ORGANIZUJEMO SVAKOGA DANA. PREPORUČUJEMO DA POKUŠATE IZBJEĆI SUBOTU ZA RAFTING JER JE TADA NA RAFTINGU KAO I NA PUTU DO POLAZNE TAČKE VEOMA VELIKA GUŽVA.

 
Polazak na rafting

RAFTING PONUDE

DAN ZA RAFTING
Dan na raftingu sa nama, bez noćenja. Potrebno je biti u našem rafting kampu do 9h ujutru.KAMP I RAFTING
Noćenje u našem kampu noć prije adrenalinskog raftinga!TRODNEVNI RAFTING - SKRAĆENI
Rafting avantura okružena sa dva noćenja u našem rafting kampu.TRODNEVNI RAFTING
Dva noćenja u našem kampu i dva dana ispunjena adrenalinskim raftingom.RAFTING I KANJON
Istražite kanjon Tare i sa rijeke i sa obale - rafting i hiking u kanjonu.100KM SA DURMITORA
Najveća avantura, 100 km raftinga cijelom dužinom Tare sa noćenjem u prirodi, na samom raftingu.RAFTING I JEEP SAFARI
Dva noćenja, rafting i foto safari. Jedna od naših pularnijih ponuda!