Hiking

Šetnja prirodom u Nacionalnom parku Sutjeska!
NACIONALNI PARK SUTJESKA, PLANININE MAGLIĆ I ZELENGORA, PRAŠUMA PERUĆICA, TRNOVAČKO JEZERO, JEZERA ZELENGORE, TJENTIŠTE, KANJONON SUTJESKE.. STAZE KOJIMA SE VRAĆAMO!

Hiking u Nacinalnom parku Sutjeska | Rafting Tara

Pored raftinga, jedan od najpopularnijih vidova aktivnog odmora i turizma.

HIKING JE NAJPOPULARNIJA AKTIVNOST U PRIRODI ZA KOJU SE NAŠI GOSTI, POSLIJE RAFTINGA, NAJVIŠE ODLUČUJU. NAJČEŠĆA DESTINACIJA ZA HIKING, TREKKING ILI PJEŠAČENJE U PRIRODI JE NACIONALNI PARK SUTJESKA. SVE HIKING TURE SU VOĐENE OD STRANE NAŠIH PROFESIONALNIH VODIČA. PREPORUKA ZA NAŠE GOSTE JE DA SE PONESE UDOBNA OBUĆA ZA PJEŠAČENJE I SLOJEVITA ODJEĆA PRILAGOĐENA TRENUTNIM VREMENSKIM USLOVIMA.

Šta je hiking?

Hiking predstavlja blago-intenzivnu šetnju u prirodi po označenim ili običnim pješačkim stazama, koja najčešće traje samo jedan dan. Hiking ne zahtjeva posebnu fizičku spremnost, i zahtjeva kondiciju za hodanje do 5h (rang 2h-8h). Hiking uključuje i upoznavanje prirode. Tu se misli na biljke, strukturu stijena, geografske i istorijske činjenice.. Staze za hiking su lagane ili umjereno teške. 

 

Hiking u Nacionali park Sutjeska
Trnovačko jezero, prašuma Perućica, Zelengora..

Nacionalni park Sutjeska je poznat kao rezervat istinske divljine sa planinama Maglićem, Zelengorom, prašumom Perućicom (jedinom prašumom u Evropi), Trnovačkim jezerom, jezerima Zelengore, Tjentištem, kanjonom Sutjeske.. Ukupna površina veća od 17 hiljada hektara, najvećim dijelom je pod šumama. Nacionalni park Sutjeska raspolaže i sa bogatim lovištem, površine više od 53 hiljade hektara, te osam ledničkih jezera, koje zbog ljepote i čistote narod zove "gorske oči".

Naša najčešća Hiking tura uključuje 4x4 safari u prvom dijelu dana, kada se obilazi i prašuma Perućica, vodopad Skakavac visok preko 80m. Nakon toga se 4x4 vozilima dolazi do katuna na planinskom prevoju Prijevor. Na tom mjestu se ostavljaju vozila. Pješači se 2 do 3h do prelijepog glečerskog jezera pod samim Maglićem, na 1517m. To je Trnovačko jezero, u obliku srca, sa vječnim glečerima na grebenima i po mnogima najljepše jezero Balkana. Jezero je jedinstvenog oblika - srcoliko , oko 3km u obimu. Najveća dubina je 9m. Izuzetno je čisto i prozirno, kao i sva lednička jezera, pa su u narodu poznate kao "gorske oči". U julu i avgustu je moguće i kupati se u njemu. Oni hrabriji se kupaju i u junu. Na jezeru se provodi od pola sata do dva tri-sata, zavisno od želja gostiju i vremenskih prilika. Poslije toga se pješke vraćamo do naših vozila, a povratak u naš Rafting Centar Drina-Tara je oko 19 časova. 

Hiking tura na Zelengori je takođe veoma čest izbor naših gostiju. Pohod na Zelengoru sa usponom na njene vrhove, traje slično kao i kod hiking na Trnovačko jezero. Sve hiking ture uključuju lunch pakete ili ručak u prirodi jer najčešće traju cijeli dan.

Rafting Centar Drina-tara, hiking na Trnovačko jezero
 

Uspon na vrh Maglića i Durmitora

Osim ovih najpopularnijih tura nudimo i zahtjevnije ture kao što su uspon na vrh Maglića (najvišeg vrha BiH) i uspon na vrh Durmitora (najvišeg vrha Crne Gore). Obje planine se nalaze u neposrednoj blizini naseg Rafting centra pa nas to čini perfektnom bazom za takve zahtjevnije hiking aktivnosti. Ipak, naglasićemo da su hiking ture na Trnovačko jezero i Zelengoru, i ako manje zahtjevne, dosta zivopisnije, pristupačnije i najbolji izbor za pješačenje u regionu.

Uspon na vrh planine Ljubišnje

Zahtjevnije pješačenje nudimo i u turi koja vodi na vrh planine Ljubišnje, poznate među planinarinma, ali koja među turistima još uvijek nije poznata ni približno kao druge odližnje destinacije za hiking. Planina Ljubišnja se nalazi na desnom obodu kanjona Tare i pješačenje u ovom prirodnom ambijentu garantujemo da ćete dugo pamtiti kao istinski užitak.

Rafting centar Drina Tara - hiking NP Sutjeska (Suva Jezerina)Rafting centar Drina Tara - hiking NP Sutjeska (Trnovačko jezero)Rafting centar Drina Tara - hiking Nacionalni park SutjeskaRafting centar Drina Tara - Trnovačko jezeroRafting centar Drina Tara - hiking Nacionalni park SutjeskaRafting centar Drina Tara - Nacionalni park SutjeskaRafting centar Drina Tara - Nacionalni park SutjeskaRafting centar Drina Tara - Prašuma Perućica

HIKING PONUDE

ZELENGORSKI PRSTEN
Hiking i rafting! Tri noćenja, ponuda napravljena je za prave ljubitelje boravka u prirodi.
Pogledajte detaljnijeRAFTING I HIKING
Tri noćenja, rafting i hiking. Jedna od naših najpopularnijih ponuda!
Pogledajte detaljnijeNACIONALNI PARK SUTJESKA
Izlet u jedan od najljepših Nacionalnih parkova u Evropi.
Pogledajte detaljnijePRAŠUMA PERUĆICA
Nezaboravan izlet u jedinu prašumu u Evropi, prašumu Perućicu!
Pogledajte detaljnijeTRNOVAČKO JEZERO
Najpopularnija hiking tura do jezera u obliku srca - Trnovačkog jezera!
Pogledajte detaljnije