Hiking

Šetnja prirodom u Nacionalnom parku Sutjeska!
NACIONALNI PARK SUTJESKA, PLANININE MAGLIĆ I ZELENGORA, PRAŠUMA PERUĆICA, TRNOVAČKO JEZERO, JEZERA ZELENGORE, TJENTIŠTE, KANJONON SUTJESKE.. STAZE KOJIMA SE VRAĆAMO!

Hiking - šetnja u prirodi

Pored raftinga, jedan od najpopularnijih vidova aktivnog odmora i turizma.
HIKING JE NAŠA NAJPOPULARNIJA PONUDA I AKTIVNOST U PRIRODI ZA KOJU SE NAŠI GOSTI, POSLIJE RAFTINGA, NAJVIŠE ODLUČUJU. NAJČEŠĆA DESTINACIJA ZA HIKING, TREKKING ILI PJEŠAČENJE U PRIRODI JE NACIONALNI PARK SUTJESKA. SVE HIKING TURE SU VOĐENE OD STRANE NAŠIH PROFESIONALNIH VODIČA. PREPORUKA ZA NAŠE GOSTE JE DA SE PONESE UDOBNA OBUĆA ZA PJEŠAČENJE I SLOJEVITA ODJEĆA PRILAGOĐENA TRENUTNIM VREMENSKIM USLOVIMA.
 

Nacionalni park Sutjeska je poznat kao rezervat istinske divljine sa planinama Maglićem, Zelengorom, prašumom Perućicom (jedinom prašumom u Evropi), Trnovačkim jezerom, jezerima Zelengore, Tjentištem, kanjonom Sutjeske..

Naša najčešća Hiking tura uključuje 4x4 safari u prvom dijelu dana, kada se obilazi i prašuma Perućica, vodopad Skakavac visok preko 80m. Nakon toga se 4x4 vozilima dolazi do katuna na planinskom prevoju Prijevor. Na tom mjestu se ostavljaju vozila . Pješači se 2 do 3h do prelijepog glečerskog jezera pod samim Maglićem. To je Trnovačko jezero, u obliku srca, sa vječnim glečerima na grebenimai po mnogima najljepse jezero Balkana. Na jezeru se provodi od pola sata do dva tri-sata, zavisno od želja gostiju i vremenskih prilika. Poslije toga se pješke vraćamo do naših vozila, a povratak u naš Rafting centar Drina Tara je oko 19 časova.

 

Hiking tura na Zelengori je takođe veoma čest izbor naših gostiju. Pohod na Zelengoru sa usponom na njene vrhove, traje slično kao i kod hiking na Trnovačko jezero. Sve hiking ture uključuju lunch pakete ili ručak u prirodi jer traju najčešće cijeli dan.

Osim ovih najpopularnijih tura nudimo i zahtjevnije ture kao što su uspon na vrh Maglića (najvišeg vrha BiH) i uspon na vrh Durmitora (najvišeg vrha Crne Gore). Obje planine se nalaze u neposrednoj blizini naseg Rafting centra pa nas to čini perfektnom bazom za takve zahtjevnije hiking aktivnosti. Ipak, naglasićemo da su hiking ture na Trnovačko jezero i Zelengoru, i ako manje zahtjevne, dosta zivopisnije, pristupačnije i najbolji izbor za pješačenje u regionu.

Zahtjevnije pješačenje nudimo i u turi koja vodi na vrh planine Ljubišnje, poznate među planinarinma, ali koja među turistima još uvijek nije poznata ni približno kao druge odližnje destinacije za hiking. Planina Ljubišnja se nalazi na desnom obodu kanjona Tare i pješačenje u ovom prirodnom ambijentu garantujemo da ćete dugo pamtiti kao istinski užitak.

Rafting centar Drina Tara - hiking NP Sutjeska (Suva Jezerina)Rafting centar Drina Tara - hiking NP Sutjeska (Trnovačko jezero)Rafting centar Drina Tara - hiking Nacionalni park SutjeskaRafting centar Drina Tara - Trnovačko jezeroRafting centar Drina Tara - hiking Nacionalni park SutjeskaRafting centar Drina Tara - Nacionalni park SutjeskaRafting centar Drina Tara - Nacionalni park SutjeskaRafting centar Drina Tara - Prašuma Perućica

HIKING PONUDE

ZELENGORSKI PRSTEN
Hiking i rafting! Tri noćenja, ponuda napravljena je za prave ljubitelje boravka u prirodi.RAFTING I HIKING
Tri noćenja, rafting i hiking. Jedna od naših najpopularnijih ponuda!NACIONALNI PARK SUTJESKA
Izlet u jedan od najljepših Nacionalnih parkova u Evropi.PRAŠUMA PERUĆICA
Nezaboravan izlet u jedinu prašumu u Evropi, prašumu Perućicu!