Dvije riječi: Kvadovi i rafting! U ovoj novoj i jako popularnoj ponudi našim gostima poslije dolaska i noćenja u našem kampu, drugog dana boravka kod nas organizujemo mnogo atraktivnu i novu aktivnost – vožnju ATV kvadova po nezaboravnom i preljepom kanjonu Tare. Treći dan boravka je rezervisan za 25km adrenalinskog raftinga.

A Time Schedule for This Offer

DAN 1

Doček gostiju do 19h u našem Rafting centru Drina-Tara (preporučena neobavezujuća satnica), koji se nalazi 18km od Foče, na obali rijeke. Smještaj u bungalove, slobodno poslije podne i veče. Rafting centar posjeduje lijepo uredjene terene za mali fudbal i odbojku, te stazu sa klupama pored rijeke. Čitav kompleks se nalazi na samoj obali, sa restoran-terasom nadnesenom nad rijekom.

Večera se servira od 20h. Poslije toga druženje uz vatru i muziku po želji. Za večeru ćete imati priliku probati razne specijalitete karakteristične za ovo podneblje, spremljene na licu mjesta od svježih organskih namirnica iz okoline kanjona i samog kanjona Tare!

DAN 2

ATV Quads tura, adrenalin, photo safari

Doručak se servira oko 9 sati ujutro sa specijalitetima ovog podneblja koje nemate priliku nigdje drugo probati! Domaći pršut, vrući uštipci sa kajmakom, pogače ispod sača su samo mali nagovještaj..

Polazak našim ATV quad vozilima u pratnji vodiča ka desnom obodu najvišeg dijela najveceg i najdubljeg kanjona u Evropi - KANJONA TARE. Atraktivna vožnja četvorotočkašima u pravcu Meštrevca, planine Ljubišnje i Vranovine, tj.desnog oštrog oboda kanjona Tare. Idemo kroz jedinstvene krajeve i sela, nezaboravna i posebna u svojoj ljepoti! Vožnja kvadovima je u trajanju od oko 2-3h sve do najviših litica kanjona rijeke Tare – sa pauzama na vidikovcima, planinskim izvorima radi osvježenja... Opciono, po želji gostiju mozemo obići i malu seosku fabriku sira i farmu koja se nalazi na samoj ivici kanjona. Na kanjonu provodimo sate u atraktivnnoj vožnji naših snažnih I velikih četvorotočkaša I obilazimo vidikovce od kojih zastaje dah.. Ručak pripremamo na obodu kanjona - na licu mjesta u prirodi pripremamo ručak od tradicionalnih namirnica ovoga kraja.

Oblast se nalazi na nadmorskoj visini preko 1500 metara a kanjon Tare je oštro isjeca pe pogled puca na najveći i najdublji dio kanjona. Sa ovog mjesta pogled se pruža i na kanjon Sušice, cijeli Nacionalni Park Durmitor, pa skoro preko čitave Crne Gore do Komova na jednoj strani a na drugoj preko cijele stare Hercegovine do Treskavice! Gledajući na treću stranu vide se Maglić, Pivska Planina, Zelengora, Volujak, Vučevo i skoro cijeli Nacionalni Park Sutjeska.

Na ovim mjestima, kažu da se pravi najbolji kajmak ili skorup na svijetu, dimljeni sir i jos mnogo toga što ćemo i probati u toku boravka u Rafting centru Drina Tara!

U povratku skrećemo s puta i dolazimo na Zlatni Bor ponovo na samoj ivici kanjona Tare, ali ovoga puta nizvodno. Tu obilazimo vidikovce odakle se kao na dlanu vidi Šćepan Polje, mjesto gdje se sastaju Tara i Piva i nastaje Drina. Pogled se pruža na grad Soko, ljetnu rezidenciju srpskog srednjovjekovnog vladara Hercega Šćepana Kosače koji je nosio titulu ‘’Hercega od Svetoga Save’’ i po kome je cijela oblast dobila ime Hercegovina, a odmah u blizini Sokola se vidi i Hercegova zadužbina manastir Zagrađe. S ovog mjesta se vidi i čitav najatraktivniji dio Tare za rafting koji cemo proci raft camcima iduceg dana.

Povratak u Rafting centar Drina Tara oko 19-20h. uz zalazak sunca u kanjonu.
Večera - tradicionalni specijaliteti. Veče uz vatru i muziku na našoj restoran-terasi na samoj obali rijeke.

DAN 3

Doručak do 10 h sa specijalitetima ovog podneblja koje nemate priliku nigdje drugo probati! Poslije doručka gosti uz pomoć skipera-vodiča biraju opremu za rafting, obavezne sigurnosne prsluke, kacige, neoprenska odijela, neoprensku obuću, anorake.. Prevoz našim terenskim vozilima do Brštanovice-početne tačke za rafting.

Prije polaska skiperi-vodiči će održati brifing kojim će goste provesti kroz tehnike veslanja, način sjedenja i ponašanja u čamcu, ponašanje u raznim situacijama-ukratko-kratki kurs raftinga! Krećemo na rafting i u nekoliko sati prolazimo najatraktivniji dio kanjona i rijeke Tare za rafting. Obilazimo vodopade, divlje izvore, stajemo radi fotografisanja i kupanja.

Poslije 25 kilometara adrenalina i prirode od koje zastaje dah, čamcima-raftovima dolazimo u naš rafting centar, ispod restoranske terase koja je nadnesena nad rijeku. Čeka nas topla voda, tuširanje i spreman ručak. Za ručak ponovo imamo priliku probati specijalitete ovog podneblja, za početak vruća teleća čorba, zatim jagnjetina, jaretina, teletina pod sačem, sa ukusnim povrćem ispod sača, salate, domaće pite ispod sača, ječmeni, još vruć hljeb i još mnogo toga, ipak nećemoVam sve unaprijed otkriti. Poslije ručka slobodno vrijeme za odmor, šetnju,kupanje ili rekreaciju.

Večera od 20h. Poslije jakog ručka u znaku planinskog mesa, za večeru imamo potočnu pastrmku na žaru, pečeni krompir i kajmak, kačamak, sirnicu zeljanicu i burek ispod sača, kiselo mlijeko i slično. U našem restoranu cijelo vrijeme možete piti izuzetno domaće crveno vino iz carskih vinograda Trebinja, našu rakiju od divljih krušaka ali i sva ostala pića, sokove i piva.

DAN 4

Bogat dorucak u vrijeme koje gosti odaberu.
Završetak aranžmana.

Cijena aranžmana je:

  • 230€ po osobi za minimalno 2 osobe.
  • za grupu od 4 osobe cijena je 195€ po osobi.
  • ako je jedna osoba na quadu, doplata za tu jednu osobu na kvadu je +45€

U cijenu su uključene sve takse, vodič, vozila, gorivo, transferi vozilima za učesnike i ATV vozila, ručak u prirodi i svi ostali troškovi.

CIJENA ARANŽMANA: 195€ U STANDARDNOM BUNGALOVU / 225€ U LUX BUNGALOVU

Organic Food - Menu for This Offer

Dinner day 1:

Pečeni krompir i kajmak, domaći hljeb iz peći, salata, sarmice u raštanu i kiselom kupusu od mesa divljači, domaće pljeskavice s roštilja, miješano meso s roštilja, pite ispod sača.

Breakfast day 2:

Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Lunch day 2:

Zakuska u toku Quad ture će biti u vidu bogatih lunch paketa sa domaćom hranom.

Dinner day 2:

Potočna pastrmka i lipljen, pura s kajmakom, pita sirnica i pita zeljanica ispod sača, burek ispod sača.

Breakfast day 3:

Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Lunch day 3:

Teleća čorba, ječmeni hljeb ispod sača, salata. Jagnjetina, jaretina ili teletina po želji gostiju, spremljena ispod sača sa krompirima i paprikom, začinjena ruzmarinom. Pite pod sačem. Za desert baklave, ružice i tulumbe.

Dinner day 3:

Pečeni krompir i kajmak, domaći hljeb iz peći, salata, sarmice u raštanu i kiselom kupusu od mesa divljači, domaće pljeskavice s roštilja, miješano meso s roštilja, pite ispod sača.

Breakfast day 4:

Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Remark for the menu:

Vegetarijansku hranu, hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite prije početka ili na početku aranžmana.

NAPOMENE

Vozač ATV quada mora da ima najmanje 17. godina
Vozač ATV quada mora imati sa sobom važeću vozačku dozvolu
Drugi putnik na ATV quadu mora imati najmanje 12. godina, u pratnji roditelja ATV vozila vozite na vlastitu odgovornost, RC kao organizator ne odgovara za eventualne posljedice nastale neodgovornim rukovanjem
Minimalna broj godina za rafting je 8-12 (zavisi od vodostaja)
Zadržavamo pravo procjene spremnosti učesnika

1 Komentara za ATV kvadovi i rafting

  1. Milan @ Sep 17. 2018

    Nesvakidasnje iskustvo, nesvakidasnje gostoprimstvo, nesvakidasnje dobra klopa. Ovakav odmor na reci pa na planini preporucujem svima minimum dva puta godisnje!

Ostavite komentar

ATV kvadovi i raftingATV kvadovi i rafting