NOVI ARANŽMAN od sezone 2024! Jednodnednevni safari i hiking izlet na vrhu kanjona Tare! Startujemo sa sasvim novim aranžmanom, u kome ćete moći da upoznate kompletan kanjon Tare iz jednog novog ugla. Uz posjete najlješih vidikovaca u ovom regionu (na vrhu kanjona Tare), u ovom aranžmanu idemo i u obilazam ergele konja, gdje možete da jašete konje, probate Zip-Line ili Via Ferrratu iznad kanjona Tare.

rafting tara, via ferata u kanjonu tare

VREMENSKI PLAN PONUDE

Obilazak + photo safari na vrhu kanjona Tare

Polazak u 10h iz našeg Rafting Centra Drina-Tara. Našim džipovima krećemo u kanjon Tare, u pravcu Meštrevca, planine Ljubišnje i Vranovine. Sam put je posebna atrakcija, jer prolazimo kroz nevjerovatne predjele i jedinstvene pejzaže. Nakon 20 km vožnje stižemo u selo Velenići, i zaselak Podgrad, koji se nalazi na oko 1000 mnv i gdje se nalazi ergela arapskih konja. Nastavljamo vožnju još nekoliko kilometara ka vrhovima kanjona, do sela Dulin Brijeg, i stižemo na desni oštri obod kanjona Tare. Putem do vrha kanjona pauzu pravimo na bogatom izvoru pitke vode koji se zove Vrela. Na Vrelima je nekad postojalo dvadesetak mlinova-vodenica gdje su mještani sela iz kanjona Tare mljeli žitarice. Cijeli predio će vas očarati i ostaviti utisak da se nalazite u sred nekog fantastičnog epa, u nekim davnim vremenima, kada su ljudi bili bliži prirodi.

U selu Dulin Brijeg ostavljamo vozila i krećemo na pješačenje ka vidikovcima od kojih zastaje dah! Oblast se nalazi na oko 1500 mnv, a kanjon je oštro presijeca i formira najdublji dio u toku Tare. U ovoj šetnji ćete sigurno napraviti najljepše fotografije u 2024! :)

Ulazimo u crnogoričnu šumu. Bajkovitom stazom stižemo na prvi vidikovac Pogledine, koji se nalazi na 1400 m iznad mora, odakle se mogu vidjeti sva sela koja se nalaze u kanjonu. Na Pogledinama se zadrzavamo oko 20 minuta, a zatim nastavljamo šetnju obodom kanjona sve do vidikovca Pejovine, odakle puca pogled na najveci dio kanjona Tare! Na ovom mjestu osjetićete i shvatiti zasto je kanjon suze Evrope najveći u Evropi, i najljepši na svijetu! Sa Pejovina, kao na dlanu, gledamo cijeli masiv Durmitora i najveci vrh u Crnoj Gori - Bobotov Kuk 2523 mnv, Maglić - najveci vrh u BiH koji seže do 2386 mnv kao i masiv Bioča. Na drugoj strani vidimo grandiozni kanjon Sušice kao i Malu Crnu Goru, a pogled se ne zaustavlja sve do Soko Grada gdje se sastaju Tara i PIva i grade Drinu. Soko Grad je bio ljetna rezidencija srpskog srednjovjekovnog vladara Hercega Šćepana Kosače koji je nosio titulu ‘’Hercega od Svetoga Save’’ i po kome je cijela oblast dobila ime Hercegovina. Pod Sokolom i danas živi manastir Zagrađe, zadužbina Hercegova.

Na ovim mjestima, kažu da se pravi najbolji kajmak ili skorup na svijetu, dimljeni sir i još mnogo toga što ćemo i probati u toku izleta.

Cijela šetnja do vidikovaca, a zatim nazad do vozila traje okvirno 2 sata, a staza je vrlo prijatna, lagana i prilagođena skoro svima. Čak i djeca od 5-6 godina bez problema savladavaju ovu trasu.

Vozilima se vraćamo u zaselak Podgrad, gdje možemo posjetiti ruševine crkve iz srednjeg vijeka. Potom dolazimo na ergelu i seosko imanje smješteno na samoj ivici kanjona.Tu, u nevjerovatnom ambijentu, na terasi nadnesenom nad kanjon i sa pogledom koji budi strahopoštovanje, čeka nas ručak sa tradicionalnim specijalitetima spremljenim na licu mjesta. Ovdje mozete fakultativno odabrati jahanje konja ili jednu od najvećih atrakcija u kanjonu, a to je zip-line i via-ferrata, koji su razapeti na samom obodu kanjona na više od 800 m iznad rijeke! Samo za hrabre! Šalimo se, naravno, ali ćete se sami uvjeriti u veličanstvenost pogleda i osjetiti najveći adrenalin u životu!

Fakultativne aktivnosti u prirodi:

  • Jahanje konja na ergeli konja.
  • Zip-Line iznad kanjona Tare.
  • Via-Ferrata na kanjonu rijeke Tare.

Jahanje konja:

1h 20€
2h 35€
3h 50€

Via Ferrata i Zip-Line 35€

Zip-line: 400m dužine, iznad kanjona Tare.
Via Ferrata: žičani most, 150 metara duž ivice kanjona.

Na ergeli provodimo 2 do 3 sata, uživamo u prirodi ili fakultativnom jahanju konja.

rafting tara, ergela konja u kanjonu tare
Jahanje konja u kanjonu Tare
rafting tara, via feratta
Via Ferrata u kanjonu Tare

Poslije ručka povratak u naš Rafting centar Drina Tara.

JELOVNIK

Ručak dan 1:

Zakuska u toku izleta će biti u vidu bogatih lunch paketa sa domaćom hranom.

NAPOMENE

Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 2 osoba ili se možete priključiti postojećoj grupi.
Minimalna preporučena starost učesnika je 5 godina.
Prethodno iskustvo nije potrebno.
Cijene su izražene u evrima, po osobi.
Plaćanje u kampu je u gotovini.
Ovaj aranžman nema uključene obroke. .
Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl.
Posebnu pažnju Rafting AC "Drina-Tara" posvećuje maksimalnoj sigurnosti i udobnosti za goste.

0 Komentara za Safari na kanjon Tare

Ostavite komentar

captcha
Safari na kanjon TareSafari na kanjon Tare