Uspješan start sezone - Rafting na Tari 2015


rafting na tari
Adrenalinski rafting na Tari je uvjek novo i nezaboravno iskustvo za naše goste!  Naš Rafting centar "Drina-Tara" u novoj sezoni bilježi povećan  broj gostiju iz Evrope, ali i iz SAD, Južne Amerike, Kine... Ovih dana stigli su i gosti iz  Australije, Čilea, Brazila i Tajlanda, očarani iskonskom ljepotom rijeke Tare, ali i prirodnim ljepotama Durmitora, Maglića, Zelengore, Volujaka i prašume Perućice.
U maju mjesecu i prvih dana juna,  naš Rafting centar "Drina-Tara" bilježi rekordnu posjećenost gostiju. Prema riječima vlasnika centra Borka Todorovića i Željka Milutinovića,od 1. maja do danas, gotovo je udvostručen broj dolazaka ljubitelja raftinga iz zemalja Evropske unije, posebno Engleza, Francuza,  Nijemaca, te Skandinavaca, ali i gostiju  sa drugih kontinenata. Posebno je zanimljivo što je priča o fantastičnom, adrenalinskom raftingu, i uživanju na  najčistiijoj evropskoj rijeci Tari stigla u SAD, Južnu Ameriku, Australiju, pa čak u Kinu, Čile, Brazil i Tajland, odakle je samo u proteklih sedam dana stiglo oko šezdeset gostiju.

Na rafting na Tari došli smo prvi put, na nagovor naših prijatelja koji su  prošle godine  bili odlično ugošćeni u Rafting centru "Drina-Tara". Ovo prevazilazi sva naša očekivanja. Sve je kao u bajci - rafting Tarom, čiju vodu možete piti iz čamca, izvorno čiste šume, fantastična organska hrana , gostoljubivi domaćini i niske cijene, ma jednom riječju sve.

Leon Fover, iz Australije.
Ovo nam oduševljeno govori Leon Fover, iz Sidneja. On je na rafting na Taru došao u društvu djevojke Lauren Dehme, iz Kambere, pa će, kad se vrate,  ovo dvoje mladih svoje utiske prenijeti društvu koje će, kako kažu,  obavezno doći u ovu, posljednju evropsku oazu čiste prirode.

Rafting Tarom i ostale aktivnosti

Najpopularniji aranžman u našem Rafting centru "Drina-Tara" jeste dvodnevni boravak  koji uključuje rafting na 25 kilometara dugoj ruti rijeke Tare i džip-safari kroz Nacionalni park "Sutjeska" koji uključuje posjetu jednom dijelu prašume Perućice, jedine u Evropi.Tu, sa vidikovca, okruženog džinovskim stablima bora, pruža se fantastičan pogled na vodopad  Skakavac i  kamene vrhove Volujaka i Maglića, visoke preko 2000 metara srećemo Marot Niklas iz Švedske, u društvu gošći sa Tajlanda-Yeh Miss Pitchsineee i  Jate Chajanon Tiraju. Ovo društvo na mješavini nekoliko jezika, pokušava objasniti tek pridošlim gostima Rafting centra- Ruskinji Misarovoj Alsi i Zapata Ortiz Robertu iz Čilea, šta ih to od uzbuđenja čeka na splavarenju Tarom, za koje, tvrde, nema premca u svijetu.

Svi smo mokri do gole kože, čamac je prolazio kroz više bukova i brzaka Tare, ali smo srećni i zadovoljni, kao nikad u životu. Adrenalin nas ne popusta ni sada. Definitivno, ponovo se ovdje vraćamo iduće godine, ali sa brojnijim društvom i na više dana. Idemo na  taj, najduži rafting rijekom Tarom-100 kilometara na čamcu, kroz, poslije Kolorada, najdublji kanjon na svijetu,za koje smo čuli da je vrh zadovoljstva.

Marot Niklas, iz Švedske.
Naš Rafting centar "Drina-Tara" u ponudi ima i najduži, dvodnevni rafting, kroz kanjon Tare, gdje se  kamene litice obala rijeke Tare, na pojedinim mjestima, spuštaju i do 1300 metara u ambis. Polazak i prevoz gostiju iz Rafting centra, džipovima, kreće preko Pivske planine i Durmitora,a završava na Splavištu, nedaleko od grandioznog mosta na Đurđevića Tari, građenog pred Drugi svjetski rat.Čamci prolaze ispod ovog betonskog kolosa, visokog preko 150 metara, što predstavlja svojevrsnu atrakciju.Upravo dok ovo ispisujemo, na ovo uzbudljivo rafting putešestvije, kreću dva čamca sa 16-oro ljubitelja avanture, koji će prvu noć zanoćiti u srcu kanjona Tare, da bi splavarenje nastavili sutradan, poslije doručka. Hranu im, u zidanom objektu, u kanjonu, priprema kuvarica iz Rafting centra "Drina-Tara".
 
 
Podjelite ovaj tekst:
Автор raftingtara
raftingtara
+381 64 420 1956 (SRB)

0 Komentara

Оставьте свой комментарий