Top 5 razloga za team building


team building na raftingu

Da li ste se ikada zapitali da li "team building" zaista pomaže povećanju produktivnosti i poboljšanju komunikacije među zaposlenima? I ako je odgovor na ovo pitanje teško naći kod nas, u svijetu se već odavno sprovode ozbiljna istraživanja, koja pokazuju da je odgovor pozitivan. Na našu sreću, mi smo dokaz da naše domaće komapnije sve ozbiljnije shvataju organizovanje ovakvih zajedničkih aktivnosti, tako da u posljednjih par godina bilježemo sve veću posjetu kompanija iz okruženja.

Neko je napisao: "Sreća i učenje su čvrsto povezani jedno s drugim".

Pohvale koje dobijamo od kompanija nakon boravka kod nas, potvrđuju ovu rečenicu. I naravno, činjenica da postaju naši redovni gosti.

team building na raftingu

Nabrojaćemo samo nekoliko razloga zašto je team building bitan za radno okruženje jedne kompanije:

  1. Poboljšavanje komunikacije - aktivnosti u prirodi podstiču razgovor  i omogućavaju opušteniju i otvoreniju komunikaciju među zaposlenima, kao i između zaposlenih i menadžmenta. Ovakve aktivnosti poboljšavaju međuljudske odnose i  kvalitet obavljenog posla.
  2. Motivisanje zaposlenih - što je lakše vašim zaposlenima da izraze svoje ideje i mišljenja, to više vjeruju da će postati uspješniji. Takav odnos će ih motivisati da prihvate nove izazove.
  3. Promovisanje kreativnosti - izlažući se novim iskustvima, dobiće motivaciju da razmišljaju izvan njihove ustaljene kancelarijske rutine. Aktivno provođenje  vremena sa drugim članovima tima može inspirisati kreativnost i svježe ideje, koje su velika prednost pri povratku u kancelariju.
  4. Poboljšavanje osobina za efektnije rješavanje problema - timovi koji su u stanju da uspješno reaguju kada se pojavi prepreka u aktivnom okruženju i znaju šta treba da urade,  efikasnije reaguju i kada se pojavi problem na poslu.
  5. Probijanje barijera - Team building povećava poverenje među zaposlenima. Često u kompnijskoj hijerarhiji postoji manji ili veći jaz  između lidera i zaposlenih. Team building aktivnosti  mogu dati rukovodiocima  priliku da se prikažu kao jednaki i takav odnos može učiniti mnogo za moral zaposlenih.

Nabrojali smo samo nekoliko razloga zasto je team building investicija za jednu uspješnu kompaniju, koja investira u poboljšanje svog poslovanja. Ove i još mnogo drugih pozitivnih razloga možete naći na internetu.

team building na raftingu

Na kraju, spomenućemo jednu uspješnu novosadsku kompaniju, DevTech, čiji su zaposleni naši dragi gosti na raftingu. DevTech se bavi Cloud tehnologijama i pomaže u realizaciji Cloud strategija kroz omogućavanje Cloud rješenja za internet servisne provajdere i neke od najvećih svjetskih telekomunikacionih kompanija. DevTech je osnovan krajem 2012 godine, a danas broji više od 150 zaposlenih. Prošle godine, DevTech je organizovao prvi rafting na Tari, od 12. do 14. juna koji je posjetilo 65 zaposlenih. Ove godine DevTech nas je posjetio drugi put u periodu od 17. do 19. juna sa 84 svoja zaposlena. Njihove utiske smo podjelili sa vama na fotografijama u ovom tekstu.

team building na raftingu

 
 
Podjelite ovaj tekst:
Автор raftingtara
raftingtara
+381 64 420 1956 (SRB)

0 Komentara

Оставьте свой комментарий