4 dneh Durmitor

4 dneh Durmitor

Đurđevića Tara - Brštanovica - Šćepan Polje – 100km raftinga

TRI NOČITVIJA

Pročitajte svih 0 komentara

Pogledajte svih 9 slika ove ponude

sata raftinga

NAJDALJŠI RAFTING. PRAVA EKSPEDICIJA RAFTINGA, DOLGA 100 KM, KI POTEKA VZDOLŽ CELOTNE SOTESKE TARE. ENA NOČITEV V NAJGLOBLJEM DELU SOTESKE. Z ENO BESEDO - NEPOZABNO! ARANŽMA »V ŠTIRIH DNEH PREK DURMITORJA« VKLJUČUJE POLNI PENZION. BIVALNE TAKSE, TAKSE ZA RAFTING, TAKSE ZA NACIONALNI PARK, ZAVAROVANJA IN VSI PODOBNI STROŠKI SO VŠTETI V CENO. V CENO SO VKLJUČENE TUDI TAKSE ZA NP DURMITOR V ZNESKU 60 € NA OSEBO.

TA ARANŽMA JE ZASNOVAN KOT EKSPEDICIJA SKOZI CELO SOTESKO TARE. POLEG SOTESKE PA BOMO OBISKALI TUDI NEKATERE IZMED NAJLEPŠIH PREDELOV NARODNEGA PARKA DURMITOR.

4 dneh Durmitor

Plan ponude

I dan: 
Sprejem gostov do 19. ure v rafting centru Drina-Tara (priporočena, neobvezna ura), ki se nahaja 18 km iz Foče, na obali reke. Namestitev v bungalovih, prosta popoldan in večer. Rafting center razpolaga z lepo urejenimi igrišči za mali nogomet in odbojko ter sprehajalno stezo s klopmi ob reki. Celoten kompleks se nahaja na sami obali, z restavracijo s teraso tik nad reko. 

Večerja do 20. ure, druženje ob ognju in glasbi po željah. Za večerjo boste imeli priložnost poskusiti razne specialitete, značilne za to regijo, pripravljene na kraju samem iz svežih organskih živil iz soteske Tare in njene okolice! 

II dan: 
Za razliko od ustaljenega razporeda v drugih aranžmajih, se ta dan začne zgodaj, zajtrk v rafting centru je predviden že ob 07.00 uri zjutraj. Po zajtrku se z našimi terenskimi vozili odpravimo proti Djurdjevića Tari - začetni točki za rafting. Vozimo skozi sotesko Pive, potem pa se po serpentinah povzpnemo na Pivsko planino. Ves čas vožnje nas spremlja fantastičen pogled na gorski masiv Maglića, najvišjega vrha v BiH, potem pa tudi na Durmitor. Ves čas kot na dlani vidimo celotno Pivsko jezero. Vozimo se mimo Trse ter številnih ledeniških jezer in ledenikov. Ustavimo se ob snežnih nanosih, ki so v poletnih mesecih prav posebna atrakcija. Z vozili gremo čez gorski prelaz Sedlo na 1907 mnv. Na Sedlu imamo odmor. 

Tako pridemo na splavišče na Djurdjevića Taro. Tu nas čaka prigrizek, po njem pa začenjamo našo rafting turo. Pred odhodom bodo skiperji-vodniki izpeljali »briefing«, kjer bodo goste seznanili s tehnikami veslanja, načinom sedenja in obnašanja v čolnu in obnašanjem v različnih situacijah: skratka, kratek tečaj raftanja! 

Z rafti-čolni veslamo pod več kot 170 m visokim mostom na Djurdjevića Tari. Nato se ustavimo na Ljutici-reki, ki v ogromni količini in z veliko močjo izvira iz ene točke v skali in se po samo 170 metrih divjih slapov zlije v Taro! 

Ustavimo se pri številnih slapovih in izvirih. Po 4 urah prispemo v Radovan Luko, kjer nas čakata hrana in prenočišče za drugi večer. Motel Radovan Luka se nahaja na prekrasnem kraju, globoko v soteski Tare, blizu kraja, kjer soteska s svojimi več kot 1300 metri globine predstavlja drugo največjo sotesko na svetu za Velikim kanjonom v Koloradu! Popoldne in večer boste preživeli na tem neverjetnem kraju, kjer ne boste slišali ničesar, razen žuborenja Tare. Lahko si privoščite oddih z branjem knjige ob reki, ali pa raziščete okolico. Na ta kraj v soteski se lahko pride le s čolnom ali po težki poti s pomočjo terenskih vozil. 

III dan: 
Po zajtrku okoli 09.30 ure nadaljujemo rafting skozi najgloblji in najveličastnejši del soteske Tare. Veslamo mimo Tepačkih bukova (več širših in nižjih slapov) in se ustavimo na slapovih Bailovića sige, po mnenju mnogih najlepšem kraju v vsej soteski. Odpravimo se na sprehod nad slapovi do votline z jezerom, iz katerega se izlije slap. 

Na Brštanovici naredimo odmor s prigrizkom. Po odmoru veslamo vzdolž za rafting najatraktivnejšega dela soteske in reke Tare. Preveslamo še zadnjih 25 kilometrov reke Tare, se prebijemo preko nekaj deset divjih slapov in prispemo v rafting center Drina-Tara, kjer nas bo čakalo nekoliko pozno kosilo. 

Večerja bo prav tako servirana nekoliko pozneje. Nočitev v bungalovih. 

IV dan: 
Četrti dan po zajtrku zaključujemo aranžma. 
Na željo gostov lahko četrti dan organiziramo izlet v pragozd Perućica in Narodni park Sutjeska ali pa kakšen drug izlet.

Jelovnik

Večera Dan 1:Pečeni krompir i kajmak, domaći hljeb iz peći, salata, sarmice u raštanu i kiselom kupusu od mesa divljači, domaće pljeskavice s roštilja, miješano meso s roštilja, pite ispod sača.Pečen krompir in kajmak, domač kruh iz peči, solata, sarmice iz raštana (m

Doručak Dan 2:Naš domači pršut, pečenica, slanina, ocvirki in sušena klobasa. Vroči uštipki, vroče pogačice, domač sir in domač zreli kajmak iz meha. Jajca in omleta s prilogami po želji. Čaj, kislo mleko. Sladko (s sladkorjem vkuhano sadje), med, marmelada in evrokrem

Ručak Dan 2:Telečja čorba, ječmenov kruh izpod peke, solata. Jagenjček, kozliček ali teletina (po želji gostov) pod peko s krompirjem in papriko, začinjeno z rožmarinom. Pite izpod peke. Za sladico baklave, ružice in tulumbe (sladice prelite s sladkornim sirupom).

Večera Dan 2:Potočna postrv in lipan, »pura« (polenta) s kajmakom, pita sirnica in pita zeljanica, burek izpod peke.

Doručak Dan 3:Naš domači pršut, pečenica, slanina, ocvirki in sušena klobasa. Vroči uštipki, vroče pogačice, domač sir in domač iz meha. Jajca in omleta s prilogami po želji. Čaj, kislo mleko. Sladko (s sladkorjem vkuhano sadje), med, marmelada in evrokrem.

Ručak Dan 3:Telečja ali jagnječja čorba, ječmenov kruh izpod peke, solata, mesna rulada z domačim pršutom, zrezki v omaki iz jurčkov, musaka. Za sladico ružice, baklava.

Večera Dan 3:Potočna postrv in lipan, »pura« (polenta) s kajmakom, pita sirnica in pita zeljanica, burek izpod peke.

Doručak Dan 4:Naš domači pršut, pečenica, slanina, ocvirki in sušena klobasa. Vroči uštipki, vroče pogačice, domač sir in domač iz meha. Jajca in omleta s prilogami po želji. Čaj, kislo mleko. Sladko (s sladkorjem vkuhano sadje), med, marmelada in evrokrem.

Napomena za jelovnik:prosimo vas, da vegetarijanske jedi, jedi, ki vsebujejo določena živila in podobno, naročite pred začetkom ali na samem začetku aranžmaja.

Napomene

ZA REALIZACIJO TEGA ARANŽMAJA NI MINIMALNEGA ŠTEVILA UDELEŽENCEV.
NAJMANJŠA PRIPOROČENA STAROST UDELEŽENCEV JE 12 LET.
PREDHODNE IZKUŠNJE NISO NUJNE. CENE SO V EVRIH NA OSEBO.
VSI ARANŽMAJI SE LAHKO PO DOGOVORU PODALJŠAJO, KOMBINIRAJO IPD.
RAFTING AC »DRINA-TARA« POSEBNO POZORNOST POSVEČA NAJVIŠJI VARNOSTI IN UDOBJU GOSTOV.

Rezervišite prije nego krenete!

Bez troškova otkazivanja reservation

0 Komentar(a) za 4 dneh Durmitor

    Dodaj komentar