Kanjoning 5 dana

Kanjoning 5 dana

Najbolje od prirode u regiji! Aranžman za iskrene zaljubljenike u prirodu i adrenalin! Dan za kanjoning + 42km raftinga + Jeep Safari + Hiking

ŠTIRI NOČITVIJA

Pročitajte svih 0 komentara

Pogledajte svih 12 slika ove ponude

sata raftinga

PETODNEVNI ARANZMAN, ČETIRI NOĆENJA, ČETIRI RAZLIČITE AKTIVNOSTI: KANJONING + 42KM RAFTINGA + JEEP SAFARI + HIKING. BOGATA TRADICIONALNA KUHINJA SA 42 KM RAFTINGA. DVIJE RIJEKE, TARA I DRINA, I NEZABORAVAN DAN ZA RAFTING KOJI CETE DUGO PAMTITI I PREPRIČAVATI. KANJON HRCAVKE JE PRELIJEP POTPUNO DIVLJI KANJON KOJI SE NALAZI U NACIONALNOM PARKU SUTJESKA. KANJON JE OSVOJEN TEK PRIJE NEKOLIKO GODINA A KOMERCIJALNE TURE KANJONINGA SE ORGANIZUJU TEK OD 2014. GODINE. KANJON HRCAVKE JE POSLJEDNJI OSVOJENI KANJON U EVROPI! KANJON HRCAVKE SE NALAZI NA SVEGA 10KM VAZDUSNE LINIJE OD NASEG RAFTING CENTRA, A VOZNJA DO KANJONA TRAJE OKO 1H.

Kanjoning 5 dana

Plan ponude

Dan I:

Doček gostiju do 19h u Rafting centru Drina-Tara (preporučena neobavezujuća satnica), koji se nalazi 18km od Foče, na obali rijeke. Smještaj u bungalove, slobodno poslije podne i veče. Rafting centar posjeduje lijepo uredjene terene za mali fudbal i odbojku, te stazu sa klupama pored rijeke. Čitav kompleks se nalazi na samoj obali, sa restoran-terasom nadnesenom nad rijekom.

Večera do 20h, druženje uz vatru i muziku po zelji. Za večeru ćete imati priliku probati razne specijalitete karakteristične za ovo podneblje, spremljene na licu mjesta od svježih organskih namirnica iz okoline kanjona i samog kanjona Tare!

Dan II:

Doručak do 10 h sa specijalitetima ovog podneblja koje nemate priliku nigdje drugo probati! Domaći pršut, vrući uštipci sa kajmakom, pogače ispod sača su samo mali nagovještaj.. Poslije doručka gosti uz pomoć skipera-vodiča biraju opremu za rafting, obavezne sigurnosne prsluke, kacige, neoprenska odijela, neoprensku obuću, anorake.. Prevoz našim terenskim vozilima do Brštanovice-početne tačke za rafting.

Prije polaska skiperi-vodiči će održati brifing kojim će goste provesti kroz tehnike veslanja, način sjedenja i ponašanja u čamcu, ponašanje u raznim situacijama-ukratko-kratki kurs raftinga! Krećemo na rafting i u nekoliko sati prolazimo najatraktivniji dio kanjona i rijeke Tare za rafting. Obilazimo vodopade, divlje izvore, stajemo radi fotografisanja i kupanja.

Poslije 25 kilometara adrenalina i prirode od koje zastaje dah, čamcima-raftovima dolazimo u naš rafting centar, ispod restoranske terase koja je nadnesena nad rijeku. Čeka nas topla voda, tuširanje i spreman ručak. Za ručak ponovo imamo priliku probati specijalitete ovog podneblja, za početak vruća teleća čorba, zatim jagnjetina, jaretina, teletina pod sačem, sa ukusnim povrćem ispod sača, salate, domaće pite ispod sača, ječmeni, još vruć hljeb i još mnogo toga, ipak nećemoVam sve unaprijed otkriti.

Poslije ručka slobodno vrijeme za odmor, šetnju,kupanje ili rekreaciju.

Večera do 21h. Poslije jakog ručka u znaku planinskog mesa, za večeru imamo potočnu pastrmku na žaru, pečeni krompir i kajmak, kačamak, sirnicu zeljanicu i burek ispod sača, kiselo mlijeko i slično. U našem restoranu cijelo vrijeme možete piti izuzetno domaće crveno vino iz carskih vinograda Trebinja, našu rakiju od divljih krušaka ali i sva ostala pića, sokove i piva.

Dan III:

Dorucak do 09h. Polazak nasim terenskim vozilima u pravcu kanjona Hrcavka. Po dolasku na pocetnu tacku presvlacimo se u kompletnu opremu za kanjoning i nakon brifinga ulazimo u kanjon.

Prolazak kroz kanjon traje oko 5-6h zavisno od broja ucesnika kao i od fizicke spremnosti ucesnika...

Kroz kanjon se prolazi uz savladavanje raznih atraktivnih prepreka, skokova niz prirodne vodopade a na pojedinim dijelovima potrebna je i alpinisticka oprema. Predvidjene su i pauze za predah, fotografisanje.

Po izlasku iz kanjona, povratak do vozila. Presvlacenje u suvu garderobu. Povratak u Rafting centar Drina Tara.

Bogat rucak u Rafting centru, tradicionalni specijaliteti.

Večera. Druženje uz vatru i muziku. Noćenje.

Dan IV:

Obilazak, photo safari + hiking

Doručak do 09h. Polazak našim terenskim vozilima (džipovima) do 11h ka Nacionalnalnom Parku “Sutjeska” (Zelengora, prašuma Perućica…), gde stižemo na predivnu panoramu koju ćete prepoznati na fotografijama mnogih naših gostiju. Računajte na 1-2h off-road vožnje.

  • Obilazak prašume, jedine u Evropi, sa veličanstvenim pogledom na vodopad Skakavac visok 81 metar,
  • Nastavak vožnje terenskim vozilima do planinskog prevoja Prijevor odakle se pruža pogled na veliki dio Nacionalni Parka Sutjeska, najviši vrh BiH Maglić itd.,
  • Dalje na Prijevoru zatim obilazimo planinske katune, vojni i lovački vidikovac,
  • Nastavak uspona od Prijevora do fantastičnog glečerskog jezera pod Maglićem. Zakuska na Trnovačkom jezeru. Računajte na oko 4 sata hiking-trekking-a u oba pravca,
  • Povratak do vozila do 18h,
  • Povratak na Bastase u Rafting centar “Drina-Tara” do 19,30h.

Večera, druženje uz vatru i muziku. Noćenje.

Dan V:

Peti dan aranžman završavamo poslije doručka.

Po želji gostiju, moguće je peti dan organizovati neki dodatni izlet.

Redoslijed aktivnosti se može promijeniti u slučaju potrebe.

Jelovnik

Večera Dan 1:Pečeni krompir i kajmak, domaći hljeb iz peći, salata, sarmice u raštanu i kiselom kupusu od mesa divljači, domaće pljeskavice s roštilja, miješano meso s roštilja, pite ispod sača.

Doručak Dan 2:Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Ručak Dan 2:Teleća čorba, ječmeni hljeb ispod sača, salata. Jagnjetina, jaretina ili teletina po želji gostiju, spremljena ispod sača sa krompirima i paprikom, začinjena ruzmarinom. Pite pod sačem. Za desert baklave, ružice i tulumbe.

Večera Dan 2:Potočna pastrmka i lipljen, pura s kajmakom, pita sirnica i pita zeljanica ispod sača, burek ispod sača.

Doručak Dan 3:Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Ručak Dan 3: Teleća ili jagnjeća čorba, ječmeni hljeb ispod sača, salata, rolat od mesa sa domaćom pršutom, šnicle u sosu od vrganja, musaka. Za desert ružice, baklava.

Večera Dan 3: Potočna pastrmka i lipljen, pura s kajmakom, pita sirnica i pita zeljanica ispod sača, burek ispod sača.

Doručak Dan 4:Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Ručak Dan 4:Teleća čorba, ječmeni hljeb ispod sača, salata. Jagnjetina, jaretina ili teletina po želji gostiju, spremljena ispod sača sa krompirima i paprikom, začinjena ruzmarinom. Pite pod sačem. Za desert baklave, ružice i tulumbe.

Večera Dan 4:Pečeni krompir i kajmak, domaći hljeb iz peći, salata, sarmice u raštanu i kiselom kupusu od mesa divljači, domaće pljeskavice s roštilja, miješano meso s roštilja, pite ispod sača.

Doručak Dan 5:Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Napomena za jelovnik:Vegetarijansku hranu, hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite prije početka ili na početku aranžmana.

Napomene

Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 2 osobe ili se mozete prikljuciti postojecoj grupi.
Minimalna preporučena starost učesnika je 12 godina / 15 za kanjoning!
Prethodno iskustvo nije potrebno.
Cijene su izražene u evrima, po osobi. Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl.
Posebnu pažnju Rafting AC "Drina-Tara" posvećuje maksimalnoj sigurnosti i udobnosti za goste.

Rezervišite prije nego krenete!

Bez troškova otkazivanja reservation

0 Komentar(a) za Kanjoning 5 dana

    Dodaj komentar