Rafting in Hiking

Rafting in Hiking

Brštanovica - Šćepan Polje - Bastasi - Foča - 42km raftinga

TRI NOČITVIJA

Pročitajte svih 0 komentara

Pogledajte svih 9 slika ove ponude

sata raftinga

ŠTIRIDNEVNI ARANŽMA S TREMI POLNIMI DNEVI AKTIVNOSTI. 42 ALI 25KM RAFTINGA TER POHAJKOVANJE IN TREKING S POKLICNIMI VODNIKI. TRADICIONALNA KUHINJA IN DVA NEPOZABNA VEČERA OB OGNJU IN GLASBI. ARANŽMA »RAFTING IN HIKING« VKLJUČUJE POLNI PENZION. BIVALNE TAKSE, TAKSE ZA RAFTING, TAKSE ZA NARODNI PARK, ZAVAROVANJE IN VSI PODOBNI STROŠKI SO VŠTETI V CENO.

Rafting in Hiking

Plan ponude

I dan: 
Sprejem gostov do 19. ure v rafting centru Drina-Tara (priporočena, neobvezna ura), ki se nahaja 18 km iz Foče, na obali reke. Namestitev v bungalovih, prosta popoldan in večer. Rafting center razpolaga z lepo urejenimi igrišči za mali nogomet in odbojko ter sprehajalno stezo s klopmi ob reki. Celoten kompleks se nahaja na sami obali, z restavracijo s teraso tik nad reko. 

Večerja do 20. ure, druženje ob ognju in glasbi po željah. Za večerjo boste imeli priložnost poskusiti razne specialitete, značilne za to regijo, pripravljene na kraju samem iz svežih organskih živil iz soteske Tare in njene okolice! 

II dan: 
Zajtrk do 9:30. ure s specialitetami tega področja, katerih ne boste okusili nikjer drugje! Domač pršut, vroči uštipki s kajmakom, pogače izpod peke, če omenimo samo nekatere. Po zajtrku si gostje s pomočjo skiperja-vodnika izberejo opremo za raftanje, obvezne varnostne jopiče, čelade, neoprenska oblačila in neoprensko obutev. Prevoz z našimi terenskimi vozili do Brštanovice, ki je izhodiščna točka naše rafting ture. 

Pred odhodom bodo skiperji-vodniki izpeljali »briefing«, kjer bodo goste seznanili s tehnikami veslanja, načinom sedenja in obnašanja v čolnu in obnašanjem v različnih situacijah: skratka, kratek tečaj raftanja! Sledi odhod na rafting, kjer bomo v nekaj urah preveslali za rafting najbolj atraktiven del soteske in reke Tare. Obiskali bomo slapove in divje izvire, kjer se bomo ustavili za fotografiranje in kopanje. 

Po 25 kilometrih adrenalina in dih jemajoče narave bomo s čolni-rafti priveslali v naš rafting center, tik pod teraso restavracije, ki se nahaja nad reko. Čakala nas bosta topla voda za tuširanje in pripravljeno kosilo. Za kosilo bomo spet imeli priložnost poskusiti specialitete te regije. Začeli bomo z vročo telečjo čorbo, kateri bodo sledili jagenjček, kozliček ali teletina izpod peke z okusno zelenjavo, prav tako izpod peke, solate, domače pite izpod peke, še topel ječmenov kruh in še veliko drugih dobrot. Vendar pa vam ne bomo vsega izdali vnaprej! Po kosilu je na voljo prosti čas za počitek, sprehod, kopanje ali rekreacijo. 

Večerja do 21. ure. Po močnem kosilu s poudarkom na gorskem mesu, vam bomo za večerjo postregli potočno postrv na žaru, pečen krompir in kajmak, »kačamak« (polento), pito sirnico in pito zeljanico ter burek izpod peke, kislo mleko in podobno. V naši restavraciji imate ves čas na voljo izjemno domače rdeče vino iz cesarskih vinogradov Trebinja, naše žganje iz divjih hrušk in druge pijače, sokove in piva. 

III dan: 
Izlet, fotosafari + pohajkovanje, treking 
Zajtrk do 9. ure. 
Ob 11. uri odhod z našimi terenskimi vozili (džipi) v Narodni park »Sutjeska« (Zelengora, pragozd Perućica, …), kjer bomo uživali v razgledu na čudovito pokrajino, ki jo boste prepoznali s fotografij naših številnih gostov. Pričakujte 1 do 2 uri vožnje po brezpotju. 
* Obisk edinega pragozda v Evropi, z izjemnim pogledom na 81 metrov visok slap Skakavac, 
* Nadaljevanje vožnje s terenskimi vozili do gorskega prelaza Prijevor, s katerega se odpre izjemen pogled na velik del Narodnega parka Sutjeska, obiska najvišjega vrha BiH Maglić itd, 
* Na Prijevorju bomo obiskali planinske koče oz. »katune«, po kosilu v naravi bomo obiskali vojaško in lovsko razgledišče, 
* Nadaljevanje vzpona od Prijevorja do čudovitega ledeniškega jezera pod Maglićem. Malica na Trnovačkem jezeru. Pričakujte približno 4 ure pohajkovanja-trekinga v obe smeri, 
* Vrnitev do vozila do 18. ure, 
* Vrnitev v Bastase v Rafting center »Drina-Tara« okoli 19.30 ure. 

IV dan: 
Četrti dan po zajtrku zaključimo aranžma. 
Na željo gostov lahko četrti dan organiziramo izlet v pragozd Perućica in narodni park Sutjesku ali kakšen drugi izlet.

Jelovnik

Večera Dan 1:Pečen krompir in kajmak, domač kruh iz peči, solata, sarmice iz raštana (morsko zelje) in kislega zelja z divjačino, domače pleskavice na žaru, mešano meso na žaru, pite izpod peke.

Doručak Dan 2:Naš domači pršut, pečenica, slanina, ocvirki in sušena klobasa. Vroči uštipki, vroče pogačice, domač sir in domač zreli kajmak iz meha. Jajca in omleta s prilogami po želji. Čaj, kislo mleko. Sladko (s sladkorjem vkuhano sadje), med, marmelada in evrokrem

Ručak Dan 2:Telečja čorba, ječmenov kruh izpod peke, solata. Jagenjček, kozliček ali teletina (po želji gostov) pod peko s krompirjem in papriko, začinjeno z rožmarinom. Pite izpod peke. Za sladico baklave, ružice in tulumbe (sladice prelite s sladkornim sirupom).

Večera Dan 2:Potočna postrv in lipan, »pura« (polenta) s kajmakom, pita sirnica in pita zeljanica, burek izpod peke.

Doručak Dan 3:Naš domači pršut, pečenica, slanina, ocvirki in sušena klobasa. Vroči uštipki, vroče pogačice, domač sir in domač zreli kajmak iz meha. Jajca in omleta s prilogami po želji. Čaj, kislo mleko. Sladko (s sladkorjem vkuhano sadje), med, marmelada in evrokrem

Ručak Dan 3:Telečja ali jagnječja čorba, ječmenov kruh izpod peke, solata, mesna rulada z domačim pršutom, zrezki v omaki iz jurčkov, musaka. Za sladico ružice, baklava. Jedilnik tretje večerje Pečen krompir in kajmak, domač kruh iz peči, solata, sarmice iz raštana

Doručak Dan 4:Naš domači pršut, pečenica, slanina, ocvirki in sušena klobasa. Vroči uštipki, vroče pogačice, domač sir in domač zreli kajmak iz meha. Jajca in omleta s prilogami po želji. Čaj, kislo mleko. Sladko (s sladkorjem vkuhano sadje), med, marmelada in evrokrem

Napomena za jelovnik:Vegetarijansku hranu, hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite prije početka ili na početku aranžmana.

Napomene

ZA REALIZACIJO TEGA ARANŽMAJA NI MINIMALNEGA ŠTEVILA UDELEŽENCEV.
NAJMANJŠA PRIPOROČENA STAROST UDELEŽENCEV JE 12 LET.
PREDHODNE IZKUŠNJE NISO NUJNE. CENE SO V EVRIH NA OSEBO.
VSI ARANŽMAJI SE LAHKO PO DOGOVORU PODALJŠAJO, KOMBINIRAJO IPD.
RAFTING AC »DRINA-TARA« POSEBNO POZORNOST POSVEČA NAJVIŠJI VARNOSTI IN UDOBJU GOSTOV.

Rezervišite prije nego krenete!

Bez troškova otkazivanja reservation

0 Komentar(a) za Rafting in Hiking

    Dodaj komentar