GPS: N: 43.36888 43°22'08" E: 18.79638 18°47'47"

rafting tara google map navigacija modra puščica, usmerjena navzgor desno GOOGLE KARTE NAVODILA

Reka Tara je v celi svoji najbolj atraktivni dolžini toka in soteske meja med Črno goro in BiH (Republiko Srbsko). Nahajamo se na desni obali reke, na BiH strani, in če prihajate z avtomobilom iz smeri Srbije, Hrvaške, Slovenije ali katerega izmed krajev BiH vam sploh ni treba prečkati meje s Črno goro.

Če prihajate z avtomobilom iz smeri Črne gore, se nahajamo 7 km po mejnem prehodu Šćepan Polje. Če prihajate z Rent-a-car vozilom iz Črne gore, vozilo pa nima možnosti prečkanja meje, bomo brezplačno poslali svoje vozilo po vas, avto boste pustili na varnem parkirišču na prehodu, po aranžmaju pa vas brezplačno odpeljemo do vozila.

Če se odločite priti do nas z javnim prevozom, lahko tukaj najdete vozni red, ki vam bo olajšal načrtovanje, ker je na spletu včasih težko najti kakršne koli informacije v tej zvezi.

Prav tako, če načrtujete prihod z javnim prevozom do Foče, kadar koli čez dan ali noč, vam je na voljo naš brezplačen pick-up servis. Naše vozilo vas bo po koncu aranžmaja brezplačno odpeljalo na avtobusno postajo v Foči.

Za več informacij o tem, kako do nas z lastnim vozilom, javnim prevozom ali našim pick-up servisom si oglejte naslednje:

Odhod iz Beograda / Novega Sada
Iz Beograda in Novega Sada organiziramo naslednje PICK-UP SERVICE transferje:

 • Prevoz s kombiji - 8 potnikov + voznik - cena: 280€
 • reno - 12 potniki - ceno: 350€
 • sprinter - 14 potniki - ceno: 380€
 • iveco - 21 potniki - ceno: 450€
Opel - Število mest: 17 potnikov in 1 voznik. Cena prevoza: Novi Sad - RC Drina-Tara 470€
rafting tara prevoz opel
rafting tara organizovan prevoz opel
rafting tara organizovan prevoz opel
Iveco daly - Število mest: 23 potnikov in 1 voznik. Cena prevoza: Novi Sad - RC Drina-Tara 490€
rafting tara prevoz iveco
rafting tara organizovan prevoz iveco
rafting tara organizovan prevoz iveco
 
Temsa - Število mest: 54 potnikov in 1 voznik. Cena prevoza: Novi Sad - RC Drina-Tara 650€
rafting tara prevoz temsa
rafting tara organizovan prevoz temsa autobus
rafting tara organizovan prevoz temsa bus
 
Man - Število mest: 56 potnikov in 1 voznik. Cena prevoza: Novi Sad - RC Drina-Tara 680€
rafting tara prevoz man
rafting tara organizovan prevoz man autobus
rafting tara organizovan prevoz man bus

Vsa vozila so turistična: panoramsko steklo, klima, tv, wi-fi, zvočnik ..... Vsa vozila so licencirana in licencirana za prevoz potnikov v državi in v tujini. Ne glede na to, katero vozilo najamete, se lahko na poti brez dodatnih stroškov ustavite in obiščete Mećavnik, Andrićgrad, Samostan Dobrun itn.

Podrobnosti in zemljevidi, če k nam prihajate v lastni organizaciji iz Beograda ali Novega Sada (SRB)

Če boste prišli z avtobusom iz Beograda, imate z avtobusne postaje BAS vsakodnevno nekaj različnih avtobusnih linij do Foče. To so najpogosteje avtobusi, ki vozijo naprej do Trebinja, Herceg Novega ali Dubrovnika. Če pa boste prišli z avtobusom iz Novega Sada, vsakodnevna avtobusna linija odpelje iz Novega Sada proti Foči ob 18. uri. V vsakem primeru preverite vozni red.

Če boste prišli z avtomobilom iz Beograda je prva opcija:

Beograd, Šabac, Zvornik, Milići, Vlasenica, Han Pijesak, Sokolac, Rogatica, Goražde, Foča, Rafting Center Drina-Tara.

Vozili se boste po avtocesti BG-ZG do odcepa za Rumo, nato pa nadaljujete po magistralni cesti preko Šabca. Najboljše bo, če mejo prestopite na mejnem prehodu »Trbušnica« - »Šepak« ali v Malem Zvorniku, potem pa se peljete skozi navedena mesta skozi Republiko Srbsko. V Vlasenici zavijte levo in se povzpnite proti Han Pijesku. Po 3 km, ko zapustite Sokolac, se boste znašli v križišču, ki na desno pelje proti Sarajevu in Jahorini, na levo pa proti Rogatici in Goraždu - tu zavijete na levo. Po kakšnih 20 km od Rogatice boste v kraju Ustiprača zavili desno proti Goraždu. Po prevoženih 30 km od Goražda boste prispeli v Fočo. Zavijte levo čez most in spremljajte znak »Center mesta« (»Centar grada«) in takoj za mostom zavijte na desno-navzgor. Od tega zavoja vozite naravnost naslednjih 18 km in spremljajte cesto proti Nikšiću, ves čas vožnje od Foče mora biti reka Drina na vaši desni strani. Po približno 18 km boste prišli do znaka na desni strani, na katerem piše »Rafting centar Bastasi«; takoj za znakom zavijte desno-navzdol in sledite cesti ter kažipotu za »Rafting centar Drina-Tara«. Mi se nahajamo približno 800 m od kraja, kjer ste nazadnje zavili. V našem centru vas čaka zagotovljeno parkirišče poleg bungalovov, v katerih boste nameščeni.

Če boste prišli z avtomobilom iz Beograda, je druga opcija

Beograd, G.Milanovac, Čačak, Užice, Mokra Gora, Višegrad, Goražde, Foča, Rafting Center Drina –Tara.

Potem, ko ste zapustili Užice, se boste na cesti za Zlatibor odcepili desno v smeri Sarajeva, Višegrada in Mokre Gore. Mejo prestopite v Mokri Gori, vozite se skozi Višegrad, nato pa po kakšnih 40 km od Višegrada v kraju Ustiprača zavijete v levo proti Goraždu. Po prevoženih 30 km od Goražda boste prispeli v Fočo. Zavijte levo čez most in spremljajte znak »Center mesta« (»Centar grada«) in takoj za mostom zavijte na desno-navzgor. Od tega zavoja vozite naravnost naslednjih 18 km in spremljajte cesto proti Nikšiću, ves čas vožnje od Foče mora biti reka Drina na vaši desni strani. Po približno 18 km boste prišli do znaka na desni strani, na katerem piše »Rafting centar Bastasi«; takoj za znakom zavijte desno-navzdol in sledite cesti ter kažipotu za »Rafting centar Drina-Tara«. Mi se nahajamo približno 800 m od kraja, kjer ste zadnjič zavili. V našem centru vas čaka zagotovljeno parkirišče poleg bungalovov, v katerih boste nameščeni.

POGLEJTE SI NA ZEMLJEVIDU IZ BEOGRADA DO NAS

Če se boste pripeljali z avtomobilom iz Novega Sada:

Novi Sad, Iriški Venac, Šabac, Zvornik, Milići, Vlasenica, Han Pijesak, Sokolac, Rogatica, Goražde, Foča, Rafting Center Drina-Tara.

Potovali boste po magistralni cesti preko Šabca. Najbolje bo, če mejo prestopite na mejnem prehodu »Trbušnica« - »Šepak« ali v Malem Zvorniku, potem pa se peljete skozi navedena mesta skozi Republiko Srbsko. V Vlasenici zavijte levo in se povzpnite proti Han Pijesku. Po 3 km, ko zapustite Sokolac, se boste znašli v križišču, ki na desno pelje proti Sarajevu in Jahorini, na levo pa proti Rogatici in Goraždu - tu zavijte na levo. Po kakšnih 20 km od Rogatice boste v kraju Ustiprača zavili desno proti Goraždu. Po prevoženih 30 km od Goražda boste prispeli v Fočo. Zavijte levo čez most in spremljajte znak »Center mesta« (»Centar grada«) in takoj za mostom zavijte na desno-navzgor. Od tega zavoja vozite naravnost naslednjih 18 km in spremljajte cesto proti Nikšiću, ves čas vožnje od Foče mora biti reka Drina na vaši desni strani. Po približno 18 km boste prišli do znaka na desni strani, na katerem piše »Rafting centar Bastasi«; takoj za znakom zavijte desno-navzdol in sledite cesti ter kažipotu za »Rafting centar Drina-Tara«. Mi se nahajamo približno 800 m od kraja, kjer ste zadnjič zavili. V našem centru vas čaka zagotovljeno parkirišče poleg bungalovov, v katerih boste nameščeni.

POGLEJTE SI NA ZEMLJEVIDU IZ NOVEGA SADA DO NAS

Priporočila za sprotne oglede: Ustavite se lahko v etno vasi Mećavnik znanega filmskega režiserja Emirja Kusturice, ter obiščete Zlatibor ali Mokro Goro. Prav tako lahko obiščete izjemen samostan Dobrun, ki stoji samo nekaj kilometrov od meje - v Republiki Srbski. Seveda priporočamo še obisk Višegrada in ogled znanega »Mosta na Drini« oz. »Na Drini Ćuprija« v Andrićgradu, ki nosi ime po našemu nobelovcu. Če pa potovanje začenjate preko Bijeljine, se lahko ustavite v etno vasi Stanišić, ki se nahaja samo nekaj kilometrov od mejnega prehoda Pavlovića most.

Odhod iz Sarajeva
Iz Sarajeva organiziramo naslednje PICK-UP SERVICE transferje:

 • Vozilo za do 4 osebe, prevoz iz Sarajeva do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 40€,
 • Vozilo z 8 sedeži, prevoz iz Sarajeva do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 60€.

V ponudbi prav tako imamo tudi večja vozila in avtobuse, zato se obrnite na nas, če potrebujete takšo informacijo.

Sarajevo je najbližje letališče in železniška postaja v naši okolici. V primeru prihoda do nas iz Sarajeva z avtobusom ne pozabite, da večina avtobusov proti Foči odpelje z avtobusne postaje v vzhodnem delu Sarajeva.

Podrobnosti in zemljevidi, če k nam prihajate v lastni organizaciji iz Sarajeva (BiH)

Če se boste pripeljali z avtobusom iz Sarajeva, boste največ vsakodnevnih avtobusnih linij za Fočo našli na avtobusni postaji »Istočno Sarajevo«, ki pa se nahaja na približno 2 km od letališča v Sarajevu. Avtobusne linije iz postaje »Istočno Sarajevo« za Fočo vozijo že od 06.00 (6 AM) ure zjutraj in vozijo vsako uro ali dve, vse do večera. Preverite vozni red.

Ko prihajate iz Sarajeva z avtomobilom:

Spremljajte cesto, ki pelje iz Sarajeva v smeri proti Foči, mimo sarajevskega letališča. Nato se boste peljali skozi Kijevo, Trnovo, Dobro Polje in Miljevino. Po približno 12 km od Miljevine se boste pripeljali do križišča pri kraju Brod na Drini, v tem križišču se držite desno (čez most) in spremljajte kažipot za Nikšić in Rafting centar Bastasi. Po približno 1 km od križišča boste zavili pri bencinski črpalki »Majnex« na levo čez drugi most in takoj za mostom se držite desno v smeri proti Nikšiću. Po približno 16 km boste prišli do znaka na desni strani, na katerem piše »Rafting centar Bastasi«; takoj za znakom zavijte desno-navzdol in sledite cesti ter kažipotu za »Rafting centar Drina-Tara«. Mi se nahajamo približno 800 m od kraja, kjer ste nazadnje zavili. V našem centru vas čaka zagotovljeno parkirišče poleg bungalovov, v katerih boste nameščeni.

POGLEJTE SI NA ZEMLJEVIDU IZ SARAJEVA DO NAS

Odhod iz Mostarja
Iz Mostarja organiziramo naslednje PICK-UP SERVICE transferje:

 • Vozilo s 4 sedeži in voznikom, prevoz iz Mostarja do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 70€,
 • Vozilo z 8 sedeži in voznikom, prevoz iz Mostarja do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 100€.

V ponudbi prav tako imamo tudi večja vozila in avtobuse, zato se obrnite na nas, če potrebujete takšo informacijo.

Odhod iz Dubrovnika
Iz Dubrovnika organiziramo naslednje PICK-UP SERVICE transferje:

 • Vozilo s 4 sedeži in voznikom:
  - prevoz iz Dubrovnika do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 80€,
  - Pickup prevzem s mejnega prehoda stane 60€.
 • Vozilo s 8 sedeži in voznikom:
  -prevoz iz Dubrovnika do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 110€,
  -Pickup prevzem s mejnega prehoda stane 90€.

V ponudbi prav tako imamo tudi večja vozila in avtobuse, zato se obrnite na nas, če potrebujete takšo informacijo.Dubrovnik je nam zelo blizu, do dubrovniškega letališča pa je na voljo veliko število ugodnih poletov iz raznih delov sveta.

Podrobnosti in zemljevidi, če k nam prihajate v lastni organizaciji iz Dubrovnika (CRO)

Če se boste pripeljali z avtobusom iz Dubrovnika, preverite, če sploh vozi katera izmed direktnih linij za Fočo. Mesto Trebinje se nahaja samo na kakšnih 20 kilometrov od Dubrovnika in iz Trebinja je nekaj linij, ki vsak dan vozijo do Foče.

Če boste prišli z avtomobilom iz Dubrovnika, je najboljša pot:

Dubrovnik, Trebinje, Bileća, Gacko, Tjentište, Brod na Drina, Rafting Center Drina-Tara
Iz Dubrovnika se odpravite proti Trebinju in prestopite mejo po samo nekaj kilometrih. Zatem vozite skozi navedena mesta. V Gacku zavijete desno proti Foči in prelazu Čemerno. Čez gorski prelaz Čemerno je speljan predor, ki je bil zgrajen pred enim letom, tako da je pot od Dubrovnika skrajšana za več kot pol ure. Po prevoženih 20 km od Tjentišta se pripeljete v Brod na Drini. Zavijte desno čez most pred bencinsko črpalko Majnex in tik zatem se držite desno v smeri Nikšića. Po približno 16km boste prišli do znaka na desni strani, na katerem piše »Rafting centar Bastasi«; takoj za znakom zavijte desno-navzdol in sledite cesti ter kažipotu za »Rafting centar Drina-Tara«. Mi se nahajamo približno 800 m od kraja, kjer ste zadnjič zavili. V našem centru vas čaka zagotovljeno parkirišče poleg bungalovov, v katerih boste nameščeni.

POGLEJTE SI NA ZEMLJEVIDU IZ DUBROVNIKA DO NAS

Priporočila za sprotne oglede: Če imate čas, se obvezno ustavite v Trebinju, ki je eno izmed najlepših mest v celi regiji. Trebinje je znano po samostanu Hercegovska Gračanica, ki dominira nad celotnim mestom, ter po samostanu Tvrdoš, ki je daleč naokrog znan po svojih vinogradih, kleteh in vrhunskih vinih. Trebinje je v regiji znano po slavnih cesarskih vinogradih in nekaj zasebnih vinskih kleteh, kjer lahko okusite vrhunska vina!

Odhod iz Kotorja
Iz Kotorja organiziramo naslednje PICK-UP SERVICE transferje:

 • Vozilo s 4 sedeži in voznikom, prevoz iz Kotorja do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 70€,
 • Vozilo z 8 sedeži in voznikom, prevoz iz Kotorja do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 100€.

V ponudbi prav tako imamo tudi večja vozila in avtobuse, zato se obrnite na nas, če potrebujete takšo informacijo.

Podrobnosti in zemljevidi, če k nam prihajate v lastni organizaciji iz Kotorja (MNE)

Če boste do nas prišli z avtobusom, v glavnem vse linije, ki iz primorja vozijo proti Sarajevu in naprej, vozijo skozi Fočo oziroma mimo našega Rafting centra. Avtobusi vozijo vsak dan na vsakih nekaj ur iz Herceg Novega, Kotorja, Budve itn.

Če se boste do nas pripeljali z avtomobilom iz Kotorja, je najkrajša pot:

Kotor, Risan, Grahovo, Nikšić, Plužine, Šćepan Polje, Bastasi, Rafting center Drina Tara
Iz Kotorja se peljete ob morski obali proti Risnu, takoj za tem, ko zapustite Risan, zavijte desno proti Grahovem in Nikšiću. Vozite mimo Nikšića po obvoznici in spremljate cesto proti Plužinam in Foči. Za Plužinami prestopite mejo na Šćepan Polju, vstopite v Republiko Srbsko in nadaljujte vožnjo samo še 7 km. Po približno 7 kilometrih se boste pripeljali do znaka na desni strani na katerem piše »Rafting centar Bastasi«; takoj za znakom zavijte levo-navzdol in sledite cesti in kažipotu »Rafting centar Drina-Tara«. Mi se nahajamo približno 800 m od kraja, kjer ste zadnjič zavili. V našem centru vas čaka zagotovljeno parkirišče poleg bungalovov, v katerih boste nameščeni.
Iz Kotorja se do nas lahko pripeljete tudi preko Herceg Novega in Trebinja. V tem primeru je pot, za tem, ko ste zapustili Trebinje, enaka kot je v našem navodilu »kako pridete do nas iz Dubrovnika«.

POGLEJTE SI NA ZEMLJEVIDU IZ KOTORJA DO NAS

Priporočila za sprotne oglede: Če imate čas, obvezno obiščite samostan Ostrog. Samostan Ostrog je postavil sveti Vasilije Ostroški in je zgrajen tako, da je vklesan v skalo. Samostan je znan kot največji srbski sveti kraj in je eden izmed najbolj posvečenih krajev, kamor prihajajo romarji, tako pravoslavni kristjani kot katoliki. Nahaja se v bližini Nikšića.

Odhod iz Podgorice
Iz Podgorice organiziramo naslednje PICK-UP SERVICE transferje:

 • Vozilo s 4 sedeži in voznikom, prevoz iz Podgorice do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 70€,
 • Vozilo z 8 sedeži in voznikom, prevoz iz Podgorice do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 100€.

V ponudbi prav tako imamo tudi večja vozila in avtobuse, zato se obrnite na nas, če potrebujete takšo informacijo. Podgorica nam je zelo blizu, v Podgorici pa je zelo dobro povezano letališče in železniška postaja.

Podrobnosti in zemljevidi, če k nam prihajate v lastni organizaciji iz Podgorice (MNE)

Če se boste pripeljali z avtobusom iz Podgorice, je vsak dan na voljo nekaj avtobusnih prevozov, ki vozijo za Fočo ali Sarajevo. Z avtobusom se lahko pripeljete naravnost v Fočo. Boljša možnost je, da izstopite iz avtobusa takoj pri drugi mejni kontrolni točki na Šćepan Polju, kjer vas po dogovoru lahko pričaka naše vozilo, ali pa enostavno zaprosite voznika, naj se ustavi v kraju »Bastasi«, kjer se nahaja naš center, saj je to običajna vsakodnevna praksa. Skoraj vse avtobusne linije, ki vozijo s črnogorskega primorja za Sarajevo ali naprej, vozijo tudi skozi Podgorico in Fočo oz. prav blizu našega rafting centra.

Če se boste pripeljali z avtomobilom iz Podgorice:

Podgorica, Nikšić, Plužine, Šćepan Polje, Rafting center Drina-Tara.
Za Nikšićem in Plužinami prestopite mejo na Šćepan Polju, vstopite v Republiko Srbsko in nadaljujte vožnjo samo še 7 km. Po približno 7 kilometrih se boste pripeljali do znaka na desni strani na katerem piše »Rafting centar Bastasi«; takoj za znakom zavijte levo-navzdol in sledite cesti in kažipotu »Rafting centar Drina-Tara«. Mi se nahajamo približno 800 m od kraja, kjer ste zadnjič zavili. V našem centru vas čaka zagotovljeno parkirišče poleg bungalovov, v katerih boste nameščeni.

POGLEJTE SI NA ZEMLJEVIDU IZ PODGORICE DO NAS

Priporočila za sprotne oglede: Če imate čas, obvezno obiščite samostan Ostrog. Samostan Ostrog je postavil sveti Vasilije Ostroški in je zgrajen tako, da je vklesan v skalo. Samostan je znan kot največji srbski sveti kraj in je eden izmed najbolj posvečenih krajev, kamor prihajajo romarji, tako pravoslavni kristjani kot katoliki. Nahaja se v bližini Nikšića.

Odhod iz Tivta
Iz Tivta organiziramo naslednje PICK-UP SERVICE transferje:

 • Vozilo s 4 sedeži in voznikom, prevoz iz Tivta do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 80€,
 • Vozilo z 8 sedeži in voznikom, prevoz iz Tivta do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 110€.

V ponudbi prav tako imamo tudi večja vozila in avtobuse, zato se obrnite na nas, če potrebujete takšo informacijo.

Odhod iz Žabljaka
Iz Žabljaka organiziramo naslednje PICK-UP SERVICE transferje:

 • Vozilo s 4 sedeži in voznikom, prevoz iz Žabljaka do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 60€,
 • Vozilo z 8 sedeži in voznikom, prevoz iz Žabljaka do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 90€.

V ponudbi prav tako imamo tudi večja vozila in avtobuse, zato se obrnite na nas, če potrebujete takšo informacijo.

Podrobnosti in zemljevidi, če k nam prihajate v lastni organizaciji iz Žabljaka (MNE)

Če se boste do nas peljali iz Žabljaka z avtobusom, se lahko pripeljete z avtobusnim prevozom do Nikšića, potem pa vzamete prevoz do Bastasov. Ko boste potovali z avtobusom iz Nikšića, zaprosite voznika, da se ustavi v kraju Bastasi, 7 km od mejnega prehoda Šćepan Polje.

Če se boste z Žabljaka do nas pripeljali z avtomobilom:

Bo to potovanje trajalo 2 do 3 ure (ker boste veliko časa porabili za razgledovanje, fotografiranje) in bo to sam po sebi fantastičen izlet. Ves čas boste potovali po odlični asfaltni cesti in imeli neponovljiv razgled na naravne lepote Durmitorja, Pivske gore, Pivskega jezera in Soteske Pive.

Iz Žabljaka se boste peljali preko gorskega prelaza Sedlo, nato boste prispeli do Trse, kjer zavijete levo proti Pivskemu Jezeru. Spuščate se po serpentinah proti jezeru in ves čas imate razgled na celotno jezero. Ko se spustite do obale Pivskega jezera, izstopite iz predora na glavno cesto in zavijte desno. Vozite skozi številne predore, mimo hidroelektrarne na Pivi in prestopite mejo na Šćepan Polju. Po 7 km za Šćepan Poljem, pri tabli »Rafting centar Bastasi«, zavijte navzdol levo in nato sledite tabli z napisom Rafting centar Drina-Tara in po 800 m vožnje boste prispeli v naš rafting center.

POGLEJTE SI NA ZEMLJEVIDU IZ ŽABLJAKA DO NAS

Odhod iz Budve
Iz Budve organiziramo naslednje PICK-UP SERVICE transferje:

 • Vozilo s 4 sedeži in voznikom, prevoz iz Budve do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 70€,
 • Vozilo z 8 sedeži in voznikom, prevoz iz Budve do Rafting Centra Drina-Tara (ena smer) stane 100€.

V ponudbi prav tako imamo tudi večja vozila in avtobuse, zato se obrnite na nas, če potrebujete takšo informacijo.

Podrobnosti in zemljevidi, če k nam prihajate v lastni organizaciji iz Budve (MNE)

Če boste do nas prišli z avtobusom, v glavnem vse linije, ki iz primorja vozijo proti Sarajevu in naprej, vozijo skozi Fočo oziroma mimo našega Rafting centra. Avtobusi vozijo vsak dan na vsakih nekaj ur iz Herceg Novega, Kotorja, Budve itn.

Če se boste do nas pripeljali z avtomobilom iz Budve, je najkrajša pot:

Budva, Cetinje, Podgorica, Nikšić, Plužine, Šćepan Polje, Bastasi, Rafting Center Drina-Tara
Iz Budve vozite proti Cetinju, zatem Podgorici, v Podgorici pa spremljajte cesto proti Nikšiću, vozite mimo Nikšića po obvoznici in spremljate cesto za Plužine in Fočo. Za Plužinami prestopite mejo na Šćepan Polju, vstopite v Republiko Srbsko in nadaljujte vožnjo samo še 7 km. Po približno 7 kilometrih se boste pripeljali do znaka na desni strani na katerem piše »Rafting centar Bastasi«; takoj za znakom zavijte levo-navzdol in sledite cesti in kažipotu »Rafting centar Drina-Tara«. Mi se nahajamo približno 800 m od kraja, kjer ste zadnjič zavili. V našem centru vas čaka zagotovljeno parkirišče poleg bungalovov, v katerih boste nameščeni.

POGLEJTE SI NA ZEMLJEVIDU IZ BUDVE DO NAS

Priporočila za sprotne oglede: Če imate čas, obvezno obiščite samostan Ostrog. Samostan Ostrog je postavil sveti Vasilije Ostroški in je zgrajen tako, da je vklesan v skalo. Samostan je znan kot največji srbski sveti kraj in je eden izmed najbolj posvečenih krajev, kamor prihajajo romarji, tako pravoslavni kristjani kot katoliki. Nahaja se v bližini Nikšića.

Odhod iz Zagreba / Ljubljane

Podrobnosti in zemljevidi, če k nam prihajate v lastni organizaciji iz Zagreba ali Ljubljane (CRO/SLO)

Če boste prišli z avtobusom/vlakom, bo najlažja pot z redno linijo do Sarajeva, potem pa iz avtobusne postaje »Istočno Sarajevo« z avtobusom do Foče. Oglejte si vozni red.

Če se boste pripeljali z avtomobilom iz Zagreba/Ljubljane je najboljša pot:

Ljubljana, Zagreb, Gradiška, Banjaluka, Kneževo, nato preko gore Vlašić, skozi mesta Travnik, Visoko, Sarajevo, Foča, Rafting center Drina-Tara.
Iz Zagreba vozite po avtocesti Zagreb-Beograd do izvoza za Okučane-Banja Luko, prestopite mejo in vstopite v Gradiško po avtocesti do Banjaluke. Vozite mimo Banja Luke in spremljajte cesto proti Kneževu, vozite skozi Kneževo, nato preko gore Vlašić, skozi mesti Travnik in Vitez. Po kakšnih 15 km, ko ste prevozili mesto Vitez, se znajdete v križišču (levo je Zenica, desno pa Sarajevo), kjer zavijete desno proti Sarajevu in vozite po avtocesti do Sarajeva. Vstopite v Sarajevo in nadaljujete naravnost. Cesta vas vodi ob letališču in naravnost naprej proti Foči. Nato se boste peljali skozi Kijevo, Trnovo, Dobro Polje in Miljevino. Po približno 12 km od Miljevine se boste pripeljali do križišča pri kraju Brod na Drini, v tem križišču se držite desno (čez most) in spremljajte kažipot za Nikšić in Rafting centar Bastasi. Po približno 1 km od križišča boste zavili pri bencinski črpalki »Majnex« na levo čez drugi most in takoj za mostom se držite desno v smeri proti Nikšiću. Po približno 16km boste prišli do znaka na desni strani, na katerem piše »Rafting centar Bastasi«; takoj za znakom zavijte desno-navzdol in sledite cesti ter kažipotu za »Rafting centar Drina-Tara«. Mi se nahajamo približno 800 m od kraja, kjer ste zadnjič zavili. V našem centru vas čaka zagotovljeno parkirišče poleg bungalovov, v katerih boste nameščeni.

POGLEJTE SI NA ZEMLJEVIDU IZ ZAGREBA ALI LJUBLJANE DO NAS

Na poti iz Ljubljane/Zagreba priporočamo, da se ustavite v Banjaluki in Sarajevu.

Avtobusna postaja v Foči
Kontakt telefoni: +38758211805 +38758211809
Vozni red, prihodi in odhodi avtobusov:

BEOGRAD - FOČA   7:00 / 20:00

PODGORICA - FOČA   7:45 / 9:00 / 13:45 / 23:50

NOVI SAD - FOČA   17:30

DUBROVNIK - FOČA   18:40

BANJA LUKA - FOČA   16:30

HERCEG NOVI - BUDVA - FOČA   21:00 / 6:45

TREBINJE - FOČA   5:00 / 7:45 / 8:05 / 12:45 / 16:30 / 17:30 / 21:45

SARAJEVO IST - FOČA   7:45 / 8:00 / 9:00 / 11:00 / 13:00 / 14:00 / 16:00 / 18:00 / 19:00 / 20:00

SARAJEVO FED - FOČA   11:00 / 18:00

PALE - FOČA   15:15 / 19:15

MOSTAR - FOČA (linija za Beograd)   19:30 / 23:45

FOČA - TREBINJE   00:00 / 2:30 / 9:35 / 14:30 / 16:50 / 17:30

FOČA - PODGORICA   10:00 / 11:00 / 15:40 / 21:30

FOČA - HERCEG NOVI   11:00 / 21:30

FOČA - MOSTAR - SPLIT (preko Nevesinja)   4:30

FOČA - BEOGRAD   8:30 / 23:30

FOČA - NOVI SAD   20:30

FOČA - BIJELJINA (preko Rogatice in Zvornika)   15:20

FOČA - BANJA LUKA   5:15

FOČA - SARAJEVO   3:30 / 7:20 / 8:05 / 10:40 / 12:00 / 14:00 / 16:00 / 18:00 / 19:30

 

RAFTING TURE ORGANIZIRAMO VSAK DAN. PRIPOROČAMO, DA SE POSKUŠATE IZOGNITI SOBOTI ZA RAFTING SAJ JE TEDAJ NA RAFTINGU IN NA POTI DO ZAČETNE TOČKE VEDNO VELIKA GNEČA.