4x4 Jeep Safari

Safari je poleg raftinga in hikinga ena izmed naših najpopularnejših aktivnosti v naravi!
VSE 4X4 TURE VODIJO NAŠI PROFESIONALNI VODNIKI. NAŠI GOSTI SE NAJPOGOSTEJE ODLOČAJO ZA SAFARI V NACIONALNI PARK SUTJESKA.

4x4 Jeep Safari - uživanje v naravi!

Daljše 4x4 safari zajemajo lunch pakete ali kosilo v naravi, odvisno od želja gostov.

Zahvaljujoč izjemnemu položaju med dvema nacionalnima parkoma - Durmitorjem in Sutjesko in zahvaljujoč neposredni bližini edinega pragozda v Evropi - Perućice, največjega gorja regije, številnim nedotaknjenim soteskam, ledeniškim jezerom, čudoviti, nedotaknjeni naravi itn., Rafting center Drina Tara nudi zelo popularne 4x4 Jeep Safari ture.

4X4 JEEP SAFARI JE OB RAFTINGU IN HIKINGU NAŠA NAJPOPULARNEJŠA PONUDBA V NARAVI. SAFARI NE ZAHTEVA POSEBNE OPREME, RAZEN MALO TOPLEJŠIH OBLAČIL IN UDOBNE OBUTVE ZA UDELEŽENCE.

Daljši, s tem pa rahlo bolj naporen, vendar zagotovo vreden je pohod na goro Zelengoro, s svojimi čudovitimi jezeri, ki so med ljudmi znana kot "gorske oči". Tura na Zelengoro pelje čez Tjentište, skozi slikovito sotesko Sutjeske, čez gorski prevoj Čemerno, za tem desno proti Orlovačkem jezeru. Razen obiska jezera in neverjetne narave najlepše gore Zelengore se gosti najpogosteje odločajo za lahkotno pešačenje na vrh Zelengore - Bregoč (2014 metrov nadmorske višine). Safari na Zelengoro se začne približno ob 9. uri zjutraj in traja približno do 19. ure.

Ko gre za 4x4 safari ture, vse bolj popularen je tudi Jeep Safari v sotesko Tare, natančneje desni obod soteske, ki predstavlja pravo divjino in nedotaknjeno naravo! Tukaj si gosti lahko izberejo eno od številnih opcij, kako preživeti dan. To je lahko počasni sprehod v naravi z 4x4 safarijem, priprava mesa na žaru na obodu soteske, obisk majhne družinske mlekarne Zlatni bor, ki je znana po fantastičnem siru, starem nekaj let, ki se nahaja na samem robu soteske Tare itn...

Popularna je tudi tura v Durmitorski prstan. Ona vodi iz našega Rafting centra čez Pivsko goro, nato skozi sotesko Sušice, ob Sušičkem jezeru, čez Malo Crno Goro in vse do Žabljaka. Z Žabljaka gremo čez gorski prevoj Sedlo, na skoraj 2000 metrov višine in se nato stupstimo do Trse, da bi po spektakularnih ovinkih prišli do Pivskega jezera. Skozi čudovito sotesko Pive se vrnemo v naš Rafting center. Danes je možno to turo opraviti z osebnim vozilom, saj je celotna trasa asfaltirana. Našim gostom, ki imajo na voljo en dodatni dan, pogosto priporočamo ta izlet z lastnim vozilom, saj posebna terenska vozila niso več potrebna. Upamo, da se trend asfaltiranja ne bo nadaljeval, saj se s tem dokaj uničuje tisto, po čem sta znana NP Durmitor in NP Sutjeska, to pa je resnična divjina in nedotaknjena narava. Danes je takšna narava najbolj ohranjena prav v NP Sutjeska.

Daljše 4x4 safari ture zajemajo lunch pakete ali kosilo v naravi, odvisno od želja gostov. Krajše safari ture ne zajemajo obrokov, saj se izvajajo med zajtrkom in kosilom, ki se postreže v našem Rafting centru Drina Tara.

4x4 JEEP SAFARI PONUDBE

RAFTING in JEEP SAFARI
Najpopularnejša ponudba, ki kombinira rafting in 4x4 Jeep safari.RAFTING in SOTESKA TARE
Če si želite raziskati soteske reke Tare z vode in z obale.SAFARI V NACIONALNEM PARKU SUTJESKA
Celodnevni aktivni dan v naravi. Jeep foto safari skozi NP Sutjeska.SAFARI V PRAGOZD PERUĆICO
Jeep foto safari skozi pragozd Perućica, obisk »katuna« (planšarske koče). Veličastni slap Skakavac..