Ta popularna ponudba je pripravljena za prave ljubitelje bivanja v naravi. Po prihodu in nočitvi v kampu je drugi dan bivanja pri nas rezerviran za 4x4 safari in hiking na izjemni gori Zelengori. Tretji dan bivanja je namenjen neizogibnemu adrenalinskemu raftingu po Tari. Na safariju in hikingu boste uživali v enkratnih prizorih in zgodbah, s katerimi vas bo očarala čudovita gora Zelengora. Dan za rafting prebijemo na reki in uživamo v provodimo na rijeci i uživamo u najatrakti km najbolj atraktivnega raftanja.

Časovnica ponudbe

DAN 1

Sprejem gostov do 19. ure v našem Rafting centru Drina-Tara (priporočena, neobvezna ura), ki se nahaja 18 km iz Foče, na obali reke. Namestitev v bungalovih, prosta popoldan in večer. Rafting center razpolaga z lepo urejenimi igrišči za mali nogomet in odbojko ter sprehajalno stezo s klopmi ob reki. Celoten kompleks se nahaja na sami obali, z restavracijo s teraso tik nad reko.

Večerja po 20. uri, druženje ob ognju in glasbi po željah. Za večerjo boste imeli priložnost poskusiti razne specialitete, značilne za to regijo, pripravljene na kraju samem iz svežih biološko pridelanih živil iz soteske Tare in njene okolice!

DAN 2

Izlet, fotosafari + hiking

Zajtrk se postreže približno ob 9. uri s specialitetami tega področja, katerih ne boste okusili nikjer drugje! Domač pršut, vroči uštipki s kajmakom, pogače izpod peke, če omenimo samo nekatere.

Odhod z našimi 4x4 vozili v spremstvu vodnika proti NP Sutjeska in čudoviti gori Zelengori. Z vozili 4x4 se bomo vozili po najlepši pokrajini gore Zelengore z številnimi kraškimi jezeri, ki so med ljudmi znana kot »gorske oči«.

Z vozili se naprej prebijamo do Pašne Poljane, in potem naprej po gozdnih poteh obiščemo prastare nekropole stečkov, se uustavimo na najboljših razglednih točkah, osvežimo se na ledenih gorskih izvirih... Od Pašne poljane smo na hiking izletu do Crnega jezera, na jezeru se ustavimo in spočijemo potem pa nadaljujemo s hikingom do Videza, kraja z izjemnim razgledom in nekropolo prastarih stečkov. Z Videza je izjemen razgled na celotno Hercegovino vse do Jadranskega morja, na drugi strani pa se vidijo gore v Bosni in Črni gori. Prizori na Zelengori su neresnični in tako lei, da od njih »bolijo oči«, kot pravijo obiskovalci. Na Zelengori so posneti tudi znani glasbeni spoti in del filma Emirja Kusturice »Na mlečni poti« z igralko Monico Bellucci.

Z Videza imamo hiking na Bijelo jezero, čudovito jezero, kjer imamo pavzo za počitek in kopanje. Na Zelengori imamo obrok med hikingom ali po vrnitvi do vozila, odvisno od želja gostov.

Pogosto se na Zelengori da videti razna divjad, s katero je NP Sutjeska prebogata - cele črede gamsov, srne, volkovi, pa tudi medvedi.

Vrnitev v naš Rafting center Drina Tara približno ob 19-20h.

DAN 3

Zajtrk do 10. ure s specialitetami tega področja, katerih ne boste okusili nikjer drugje! Domač pršut, vroči uštipki s kajmakom, pogače izpod peke, če omenimo samo nekatere. Po zajtrku si gostje s pomočjo skiperja-vodnika izberejo opremo za raftanje, obvezne varnostne jopiče, čelade, neoprenska oblačila, neoprensko obutev in anorake. Prevoz z našimi terenskimi vozili do Brštanovice, ki je izhodiščna točka naše rafting ture.

Pred odhodom bodo skiperji-vodniki izpeljali »briefing«, kjer bodo goste seznanili s tehnikami veslanja, načinom sedenja in obnašanja v čolnu in obnašanjem v različnih situacijah: skratka, kratek tečaj raftanja! Sledi odhod na rafting, kjer bomo v nekaj urah preveslali za rafting najbolj atraktiven del soteske in reke Tare. Obiskali bomo slapove in divje izvire, kjer se bomo ustavili za fotografiranje in kopanje.

Po 25 kilometrih adrenalina in dih jemajoče narave bomo s čolni-rafti priveslali v naš rafting center, tik pod teraso restavracije, ki se nahaja nad reko. Čakala nas bosta topla voda za tuširanje in pripravljeno kosilo. Za kosilo bomo spet imeli priložnost poskusiti specialitete te regije. Začeli bomo z vročo telečjo čorbo, kateri bodo sledili jagenjček, kozliček ali teletina izpod peke z okusno zelenjavo, prav tako izpod peke, solate, domače pite izpod peke, še topel ječmenov kruh in še veliko drugih dobrot. Vendar pa vam ne bomo vsega izdali vnaprej! Po kosilu je na voljo prosti čas za počitek, sprehod, kopanje ali rekreacijo.

Večerja po 20h. Po močnem kosilu s poudarkom na gorskem mesu, vam bomo za večerjo postregli potočno postrv na žaru, pečen krompir in kajmak, »kačamak« (polento), pito sirnico in pito zeljanico ter burek izpod peke, kislo mleko in podobno. V naši restavraciji imate ves čas na voljo izjemno domače rdeče vino iz cesarskih vinogradov Trebinja, naše žganje iz divjih hrušk in druge pijače, sokove in piva.

DAN 4

Bogat zajtrk, ob uri, ki si jo izberejo gostje.

Zaključek aranžmaja.

CENA ARANŽMAJA: 145€ V STANDARDNEM BUNGALOVU / 175€ V LUX BUNGALOVU

Jedilnik / Menu

Večerja dan 1:

Pečen krompir in kajmak, domač kruh iz peči, solata, sarmice iz raštana (morsko zelje) in kislega zelja z divjačino, domače pleskavice na žaru, mešano meso na žaru, pite izpod peke.

Zajtrk dan 2:

Naš domači pršut, pečenica, slanina in sušena klobasa. Vroči uštipki, vroče pogačice, domač sir in domač zreli kajmak iz meha. Jajca in omleta s prilogami po želji. Čaj, kislo mleko. Sladko (s sladkorjem vkuhano sadje), med, marmelada in evrokrem.

Kosilo dan 2:

Malica med pohajkovanjem z bogatimi lunch paketi z domačimi jedmi.

Večerja dan 2:

Pečen krompir in kajmak, domač kruh iz peči, solata, sarmice iz raštana (morsko zelje) in kislega zelja z divjačino, domače pleskavice na žaru, mešano meso na žaru, pite izpod peke.

Zajtrk dan 3:

Naš domači pršut, pečenica, slanina in sušena klobasa. Vroči uštipki, vroče pogačice, domač sir in domač zreli kajmak iz meha. Jajca in omleta s prilogami po želji. Čaj, kislo mleko. Sladko (s sladkorjem vkuhano sadje), med, marmelada in evrokrem.

Kosilo dan 3:

elečja čorba, ječmenov kruh izpod peke, solata. Jagenjček, kozliček ali teletina (po želji gostov) pod peko s krompirjem in papriko, začinjeno z rožmarinom. Pite izpod peke. Za sladico imamo baklave, ružice in tulumbe (sladice prelite s sladkornim sirupom).

Večerja dan 3:

Potočna postrv in lipan, »pura« (polenta) s kajmakom, pita sirnica in pita zeljanica, burek izpod peke.

Zajtrk dan 4:

Naš domači pršut, pečenica, slanina in sušena klobasa. Vroči uštipki, vroče pogačice, domač sir in domač zreli kajmak iz meha. Jajca in omleta s prilogami po želji. Čaj, kislo mleko. Sladko (s sladkorjem vkuhano sadje), med, marmelada in evrokrem.

Opomba glede jedilnika:

Vegetarijanske jedi, jedi, ki vsebujejo določena živila in podobno, naročite pred začetkom ali na samem začetku aranžmaja.

OPOMBE

- Za realizacijo tega aranžmaja ni minimalnega števila udeležencev,
- Minimalna priporočena starost udeležencev je 8-12 let (z ozirom na trenutni vodostaj),
- Predhodne izkušnje niso nujne,
- Vsi aranžmaji se lahko po dogovoru podaljšajo, kombinirajo ipd.,
- Cene so v evrih na osebo, .
- Posebno pozornost posvečamo najvišji varnosti in udobju gostov,
- Ob sobotah, zaradi gneče, je začetek rafting ture lahko ob 9h, 11h ali 14.30h,
- Pridržujemo si pravico do ocene pripravljenosti udeleženca.

0 Komentarja za 4x4 Zelengorski prstan

Pustite komentar

4x4 Zelengorski prstan4x4 Zelengorski prstan4x4 Zelengorski prstan4x4 Zelengorski prstan4x4 Zelengorski prstan4x4 Zelengorski prstan4x4 Zelengorski prstan4x4 Zelengorski prstan4x4 Zelengorski prstan4x4 Zelengorski prstan