RAFTING CENTER DRINA-TARA POSEBNO POZORNOST POSVEČA MAKSIMALNI VARNOSTI IN UDOBNOSTI GOSTOV. TISTO, PO ČEM SMO POSEBNI V TEM SEGMENTU, JE NAJBOLJŠI TIM SKIPERJEV ZA RAFTING, VODNIKOV ZA CANYONING IN VODNIKOV ZA GORE!

DOKAJ POGOSTO OD NEKATERIH GOSTOV SLIŠIMO KOMENTAR, DA »RAFTING SPLOH NI BIL GROZLJIV« IN DA BI SE POSAMEZNI GOSTI NASLEDNJIČ ODLOČILI PRITI TUDI, KO JE VODOSTAJ REKE VIŠJI. PRAV TAKŠNE KOMENTARE ŠTEJEMO KOT SVOJ USPEH IN DKAZ, DA NAŠA OPREMA IN NAŠI VODNIKI IN SKIPERJI NA NAJBOLJŠI MOŽNI NAČIN IZPOLNJUJEJO SVOJO NALOGO!

RAFTING OPREMA

Najpomembnejši in eden izmed dveh obveznih delov opreme je varnostni jopič, ki zagotavlja plavanje osebe v primeru, če pade v vodo. Obstajajo podrobni varnostni predpisi o nosilnosti varnostnih jopičev. Naši jopiči so izdelani po naročilu in vsak med njimi ima dosti večjo nosilnost od predpisane. Zasnova naših varnostnih jopičev za rafting je najboljša možna in omogoča varno uporabo ob najboljši funkcionalnosti v primeru vzdrževanja osebe na površini ali reševanja iz vode. Naši jopiči so izdelani iz najboljšega materiala, ki obstaja, t.i. CORDURA.

Drugi obvezni del opreme je čelada za rafting. Vsak gost dobi čelado in ima obveznost le-to nositi, njen namen pa je zaščititi glavo pred udarci v primeru, da gost pade v vodo. Čelade so izdelane iz elastične visokoodporne plastike in izpolnjene z udobnim polnilom, ki se lahko potaplja.

Tisto, kar prav tako dobijo naši gosti, ne spada v obvezno opremo, vendar je zaradi udobnosti in zaštite pred prehladom pri nas obvezna oprema. To so neoprenske obleke, neoprenska obutev in v ekstremnih pogojih anoraki.

Neoprenske obleke so ene izmed najboljših znamk - Hiko, in so vrhunske kakovosti in zelo trpežne. Obleke so brez rokavov in z dolgimi nogavicami, te obleke pa so namensko izdelane za rafting. Te obleke, ob zaščiti pred hladno vodo, nudijo tudi zaščito pred udarci in podobno. Neoprenska obutev s termoizolacijo služi za zaščito pred mrazom, saj so prav noge najdlje v vodi.

Anorak se najpogosteje nosi, ko je hladneje ali močno dežuje.
OPREMA JE IZDELANA PO EU STANDARDIH

Ko gre za canyoning, je oprema podobna kot pri raftingu. Gosti za canyoning dodatno dobijo še alpinistične pasove in neoprenske jopiče. Tudi obutev za canyoning je robustnejša v primerjavi z obutvijo za rafting zato, ker se pri canyoningu neprimerljivo več hodi.

NAŠI SKIPERJI IN VODNIKI

Naša skupina skiperjev za rafting je najboljša v soteski Tare, lahko pa rečemo tudi nasploh v tem delu sveta! Naši skiperji so licencirani tudi s strani IRF (International Rafting Federation) ter s strani Ministrstva Republike Srbske za opravljanje tega dela. Bolj pomembne od njihov licenc so njihove izkušnje. Naši skiperji imajo v povprečju več kot 150 dni raftinga na leto in so zaradi tega najboljši. Naši skiperji govorijo razen srbščine tudi angleščino, imamo pa tudi skiperje, ki govorijo italijanščino in nemščino. Tisto, po čem izstopajo, je prijateljski odnos do gostov, ljubeznivost in potrpežljivost.

NAŠI LICENCIRANI SKIPERJI SO ZADOLŽENI ZA VARNOST NA RAFTINGU

Zelo pomemben del raftinga so varnostna navodila, ki jih opravimo pred začetkom raftinga. Varnostna navodila zajemajo navodila za obnašanje na čolnu, način sedenja, veslanja in postopke v nepredvidenih okoliščinah.

Naši vodiči za canyoning so fantje, ki so prvi v naši državi dobili licence za canyoning! So izjemno vešči, telesno pripravljeni in so osebno odkrili nekatere do zdaj neraziskane soteske.

OPREMO ZA RAFTING IN CANYONING GOSTI DOBIJO PREDEN ODIDEJO NA RAFTING/CANYONING

Po zajtrku gosti pridejo do objekta z opremo, kjer jim naši vodniki, skiperji dajo ustrezno opremo in jim na kratko razložijo, kako se oprema obleče in uporablja. Po tem se gosti v bungalovih ali kabinah preoblečejo v opremo in tako pripravljeni odidejo na začetno točko za rafting.

 

RAFTING CENTER DRINA TARA NE ODGOVARJA ZA POŠKODOVANE ALI IZGUBLJENE KAMERE, FOTOAPARATE IN PODOBNO. VSI UDELEŽENCI SODELUJEJO NA LASTNO ODGOVORNOST. VSE AKTIVNOSTI VODIJO NAŠI PROFESIONALNI VODNIKI.