Letos proslavljamo pomembno obletnico - 22 let obstoja našega Rafting centra Drina Tara Vsa ta leta smo se iz leta v leto trudili napredovati in vedno ugajati svojim gostom, oni pa nas vsa ta leta nagrajujejo s tem, da se vedno znova vračajo k nam, mi pa smo ponosni na prava prijateljstva. Tako bomo nadaljevali tudi v prihodnje! Zdaj se lahko pohvalimo, da smo prvi uradno registrirani rafting klub na tem področju in daleč največji rafting center in objekt za aktivni oddih v naravi v Evropi.

Ob raftingu v našem rafting centru organiziramo tudi številne druge aktivnosti v naravi, ki dopolnjujejo aktivnost naših gostov in jim polepšajo aktivni oddih v naravi. Razen raftinga organiziramo tudi hiking izlete, Jeep safarije, canyoninge v dveh soteskah, vožnjo z ATV štirikolesniki, enodnevne izlete ...

ADRENALISKI RAFTING

Enodnevni rafting po Tari in Drini, dolg približno 25 kilometrov, je ena izmed najbolj razburljivih ponudb našega rafting centra. Odhod je z džipi iz našega kampa in po prehodu meddržavne meje s Črno goro prispemo v Brštanovico, začetno točko naše rafting avanture. Treba je poudariti, da pred vkrcanjem na velike, gumijaste čolne naši skiperji izvajajo kratek, vendar zelo koristen in izčrpen briefing, z navodili o osnovnih pravilih vedenja na plovilu. Spust po eksotičnih in prelepih brzicah Tare do našega Rafting centra »Drina Tara«, s krajšim oddihom v soteski, traja približno tri ure. Ta rafting tura se imenuje adrenalinska, zaradi več slapov in kaskad, po katerih se spuščajo čolni s posadkami.
rafting tara
Celotno potovanja na rafting po Drini in Tari v letu 2020 v celoti opravi po novozgrajeni cesti z ozemlja Republike Srbske, brez prehoda meje z Črno goro, kar je olajšalo in poenostavilo rafting.
Preberite si več

 

HIKING

To je v zadnjih letih eden izmed najbolj priljubljenih in najbolj iskanih aranžmajev naše skupne ponudbe. V Nacionalnem parku Sutjeska je več hiking poti, različnih in zanimivih na svoj način, skupno pa jim je to, da so speljane skozi ohranjeno naravo in lepote, ki so brez premca v Evropi.
Najbolj iskane in najbolj izzivajoče so hiking Prijevor - Jelova gora - Suva jezerina - Trnovačko jezero, na Magliću, in Vrbnica - Pašna poljana - Videž - Crno jezero - Bijelo jezero - Ljubin Grob, na Zelengori. Pešpot Prijevor-Trnovačko jezero, ki je dolga približno 5,5 km, traja do dve uri v eni smeri in je prava poslastica za ljubitelje gora. V poletnem obdobju udeleženci te hiking ture nabirajo zdravilna zelišča in se kopajo na Trnovačkem jezeru.
rafting tara hiking
Dvakrat daljša je hiking pot Vrbnica - Videž - Crno in Bijelo jezero - Ljubin Grob, na gori Zelengori. Ljubitelji pohodništva pravijo, da je to tudi najlepša hiking pot na Balkanu, ker gre po mehkih in s travo obraslih pašnikih prelepe gore Zelengore. Tukaj je tudi nekaj lepih razglednih točk. Med poletnimi meseci se tukaj, razen zdravilnih zelišč, lahko nabirajo in poskusijo divja borovnica in malina.
Preberite si več

 

4x4 JEEP SAFARI

Ruta Tjentište-Dragoš Sedlo-ob pragozdu Perućice-Prijevor, dolžine približno 19 kilometer, je nepozaben jeep safari, že od meseca maja, odvisno od snega. Na tem vzponu je velika višinska razlika-od 550 metrov na Tjentištu, do skoraj 1700 metrov na Prijevorju, v podnožju Maglića! Na tem safariju - uživanju naši vodniki pripravijo za goste še dodatno zadovoljstvo - peljejo jih na dve razgledni točki v srcu pragozda Perućice, od tam pa je izjemen razgled na 80 metrov visok slap Skakavac in okolnje vrhove Volujaka, Zelengore, Vučeva in Maglića. Na Prijevorju, pod samim Maglićem, se nahajata tudi dva živinska »katuna« (planšarski koči), v katerih njihovi lastniki poleti bivajo z živino.
rafting tara jeep safari

 

CANYONING

Nedvomno najbolj zahtevna in najbolj izzivajoča ponudba našega Rafting centra! Canyoning v soteski reke Hrčavke, ki se izliva v Sutjesko, predstavlja povezavo nekaj disciplin: hikinga, skakanja in plavanja v mrzli vodi, alpinizma z uporabo vrvi, itn. Canyoning se izvaja poleti, razburjenje in adrenalin pa sta garantirana!
rafting tara canyoning

 

ATV ŠTIRIKOLESNIKI

Enodnevni izleti z našimi štirikolesniki se odvijajo na dveh destinacijah. Prva je po novi cesti ob desni obali Tare v dolžini 20 kilometrov. S štirikolesniki vstopate v najlepšo sotesko Evrope, kjer boste uživali v prekrasnih naravnih lepotah - virih in potokih, ki se iz gorskih skal izlivajo v Taro.

S štirikolesniki greste lahko tudi na dosti daljšo pot, na goro Zelengoro. Peljete se čez Čemerno do Orlovačkega jezera, ki je pravi biser med osmimi ledeniškimi jezeri na Zelengori.
rafting tara atv quads

 

IZLETI

Organiziramo enodnevne izlete na tri destinacije v bližini našega rafting centra: obisk Carskih vinogradov v Hercegovini, izlet v Andrićgrad in izlet v Sarajevo. S temi izleti naši gosti pogosto dopolnijo svoj oddih v naravi in ga oplemenitijo z bogatimi zgodovinskimi in kulturnimi zgodbami iz naše regije.