Hiking

Sprehod v naravi v Nacionalnem parku Sutjeska!
NACIONALNI PARK SUTJESKA, GORI MAGLIĆ IN ZELENGORA, PRAGOZD PERUĆICA, TRNOVAČKO JEZERO, JEZERA ZELENGORE, TJENTIŠTE, SOTESKA SUTJESKE.. POTI, KI JIM SE VRAČAMO!

Hiking – sprehodi v naravi

Ob raftingu ena izmed najpopularnejših vrst aktivnega oddiha in turizma.
HIKING JE ZA RAFTINGOM NAŠA NAJPOPULARNEJŠA PONUDBA IN AKTIVNOST V NARAVI, ZA KATERO SE NAŠI GOSTI NAJPOGOSTEJE ODLOČAJO. NAJPOGOSTEJŠA DESTINACIJA ZA HIKING, TREKING ALI PEŠAČENJE V NARAVI JE NACIONALNI PARK SUTJESKA. VSE HIKING TURE VODIJO NAŠI PROFESIONALNI VODNIKI. PRIPOROČAMO NAŠIM GOSTOM, NAJ PRINESEJO UDOBNO OBUTEV ZA PEŠAČENJE IN VEČPLASTNA OBLAČILA, PRILAGOJENA TRENUTNIM VREMENSKIM POGOJEM.
 

Nacionalni park Sutjeska je znan kot rezervat resnične divjine z gorama Maglićem, Zelengorom, pragozdom Perućica (edini pragozd v Evropi), Trnovačkim jezerom, jezeri Zelengore, Tjentištem, sotesko Sutjeske..

Naša najpogostejša Hiking tura zajema 4x4 safari v prvem delu dneva, ko obiščemo tudi pragozd Perućica in slap Skakavac, ki je visok več kot 80 m. Nato se z vozili 4x4 pripeljemo do »katunov« (planšarskih koč) na gorskem prevoju Prijevor. Tam pustimo vozila. Sledi 2 do 3 ur pešačenja do čudovitega ledeniškega jezera pod samim Maglićem. To je Trnovačko jezero v obliki srca z večnimi ledeniki na pobočjih, številni pa menijo, da je to najlepše jezero Balkana. Na jezeru ostanemo od pol ure do 2-3 ur, odvisno od želja gostov in vremenskih pogojev. Nato se peš vrnemo do svojih vozil, vrnitev v naš Rafting center Drina Tara pa je približno ob 19. uri.


 

Hiking tura na Zelengori je prav tako pogosta izbira naših gostov. Pohod na Zelengoro z vzponom na njene vrhove traja podobno tako dolgo kot hiking na Trnovačko jezero. Vse hiking ture zajemajo lunch pakete ai kosilo v naravi, ker ponavadi trajajo ves dan.

Ob teh popularnih turah nudimo tudi bolj zahtevne ture, kot so vzpon na vrh Maglića (najvišjega vrha BiH) in vzpon na vrh Durmitorja (najvišjega vrha Črne gore). Obe gori sta v neposredni bližini našega Rafting centra, zato smo idealna baza za takšne bolj zahtevne hiking aktivnosti. Vendar naj poudarimo, da so hiking ture na Trnovačko jezero in Zelengoro, čeprav manj zahtevne, dosti bolj slikovite, dostopne in najboljša izbira za pešačenje v regiji.

Bolj zahtevno pešačenje nudimo tudi v turi, ki vodi na vrh gore Ljubišnje, znane med gorskimi pohodniki, vendar med turisti še vedno niti približno znane kot druge bližnje destinacije za hiking. Gora Ljubišnja se nahaja na desnem obodu soteske Tare in vam zagotovimo, da boste pešačenje v tem naravnem okolju še dolgo pomnili kot resnični užitek.

HIKING PONUDBE

ZELENGORSKI PRSTAN
Hiking in rafting! Tri nočitve, ponudba je pripravljena za prave ljubitelje bivanja v naravi.
Preberite si večRAFTING IN HIKING
Tri nočitve, rafting in hiking. Ena izmed naših najbolj popularnih ponudb!
Preberite si večNACIONALNI PARK SUTJESKA
Izlet v eden izmed najstarejših naravnih parkov v Evropi.
Preberite si večPRAGOZD PERUĆICA
Nepozaben izlet v edini pragozd v Evropi, pragozd Perućica!
Preberite si več