Spoznajte več o tem, zakaj je soteska reke Tare največja v Evropi! Aranžma, ki razen raftinga po najbolj atraktivnem delu Tare zajema tudi vzpon na najlepša razgledišča v soteski. Najboljši štiridnevni aranžma s tremi nočitvami in dvema polnima dnevoma aktivnosti. Ta aranžma smo oblikovali tako, da bi vam lahko zares pričarali vso lepoto in razsežnosti soteske reke Tare! Tega do sedaj ni tako omogočal noben drug aranžma!

Časovnica ponudbe

DAN 1

Sprejem gostov do 19. ure v našem Rafting centru Drina-Tara (priporočena, neobvezna ura), ki se nahaja 18 km iz Foče, na obali reke. Namestitev v bungalovih, prosta popoldan in večer. Rafting center razpolaga z lepo urejenimi igrišči za mali nogomet in odbojko ter sprehajalno stezo s klopmi ob reki. Celoten kompleks se nahaja na sami obali, z restavracijo s teraso tik nad reko.

Večerja po 20. uri, druženje ob ognju in glasbi po željah. Za večerjo boste imeli priložnost poskusiti razne specialitete, značilne za to regijo, pripravljene na kraju samem iz svežih biološko pridelanih živil iz soteske Tare in njene okolice!

DAN 2

Zajtrk do 10. ure s specialitetami tega področja, katerih ne boste okusili nikjer drugje! Domač pršut, vroči uštipki s kajmakom, pogače izpod peke, če omenimo samo nekatere. Po zajtrku si gostje s pomočjo skiperja-vodnika izberejo opremo za raftanje, obvezne varnostne jopiče, čelade, neoprenska oblačila, neoprensko obutev in anorake. Prevoz z našimi terenskimi vozili do Brštanovice, ki je izhodiščna točka naše rafting ture.

Pred odhodom bodo skiperji-vodniki izpeljali »briefing«, kjer bodo goste seznanili s tehnikami veslanja, načinom sedenja in obnašanja v čolnu in obnašanjem v različnih situacijah: skratka, kratek tečaj raftanja! Sledi odhod na rafting, kjer bomo v nekaj urah preveslali za rafting najbolj atraktiven del soteske in reke Tare. Obiskali bomo slapove in divje izvire, kjer se bomo ustavili za fotografiranje in kopanje.

Po 25 kilometrih adrenalina in dih jemajoče narave bomo s čolni-rafti priveslali v naš rafting center, tik pod teraso restavracije, ki se nahaja nad reko. Čakala nas bosta topla voda za tuširanje in pripravljeno kosilo. Za kosilo bomo spet imeli priložnost poskusiti specialitete te regije. Začeli bomo z vročo telečjo čorbo, kateri bodo sledili jagenjček, kozliček ali teletina izpod peke z okusno zelenjavo, prav tako izpod peke, solate, domače pite izpod peke, še topel ječmenov kruh in še veliko drugih dobrot. Vendar pa vam ne bomo vsega izdali vnaprej! Po kosilu je na voljo prosti čas za počitek, sprehod, kopanje ali rekreacijo.

Večerja po 20h. Po močnem kosilu s poudarkom na gorskem mesu, vam bomo za večerjo postregli potočno postrv na žaru, pečen krompir in kajmak, »kačamak« (polento), pito sirnico in pito zeljanico ter burek izpod peke, kislo mleko in podobno. V naši restavraciji imate ves čas na voljo izjemno domače rdeče vino iz cesarskih vinogradov Trebinja, naše žganje iz divjih hrušk in druge pijače, sokove in piva.

DAN 3

Zajtrk okoli 09.30 ure. Odhod z našimi terenskimi vozili preko Foče v smeri Meštrevca, gora Ljubišnje in Vranovine, tj. desnega ostrega roba soteske Tare. Vožnja skozi nenavadne kraje in vasi, kakršne verjetno ne obstajajo nikjer drugje!

Prihod na planoto soteske Tare pri vasi »Dulin Brijeg«. Obisk fantastičnih razglednih točk, s katerih pogled seže do največjega dela soteske Tare, soteske Pive in Sušice. Nadaljevanje vožnje za nekaj kilometrov do nenavadne vasi Vranovina, iz katere pelje kozja steza in nas vodi v samo srce soteske do ostankov starih mlinov na Tari, imenovanih Markovića mlini.

Obisk razglednih točk, na katerih vam bo zastal dih. Področje leži na nadmorski višini preko 1500 metrov. Soteska Tare močno razreže v pokrajino zato pogled seže na najvišji in najgloblji del soteske. S tega kraja seže pogled tudi na sotesko Sušice, celoten Nacionalni park Durmitor, nato pa skoraj preko vse Črne gore do Komov na eni strani, ter stare Hercegovine do Treskavice na drugi! Če pogledate na tretjo stran, boste videli Maglić, Pivsko planino, Zelengoro, Volujak, Vučevo in skoraj ves Nacionalni park Sutjeska.

V teh krajih pravijo, da se tu dela najboljši kajmak ali skorup na svetu, prekajeni sir in še veliko tega, kar bomo tudi pokušali v prigrizku na robu soteske!

Ob vrnitvi zavijemo s poti in pridemo na Zlati Bor, ponovno do samega roba Tarine soteske, ampak to pot nizvodno. Tu obiščemo razgledne točke, s katerih se kot na dlani vidi Šćepan Polje, kraj, kjer se združita Tara in Piva in nastane Drina. Pogled seže na grad Soko, poletno rezidenco srbskega srednjeveškega vladarja hercega (vojvode) Šćepana Kosače, ki je nosil naziv »Herceg Svetega Save«. Po njemu je dobilo ime celo področje Hercegovine, neposredno v bližini Sokola pa se vidi tudi Hercegova zapuščina, samostan Zagrađe. S te točke se vidi tudi ves del Tare, ki je najbolj atraktiven za rafting, in katerega smo preveslali prejšnji dan.

Vrnitev v naš Rafting center Drina Tara približno do 19. 30h. Večerja. Nočitev.

DAN 4

Četrti dan aranžma zaključimo po zajtrku.
Na željo gostov lahko četrti dan organiziramo izlet v pragozd Perućica in Nacionalni park Sutjeska ali pa kakšen drug izlet.

CENA ARANŽMAJA: 140€ V STANDARDNEM BUNGALOVU / 170€ V LUX BUNGALOVU

Jedilnik / Menu

Večerja dan 1:

Pečen krompir in kajmak, domač kruh iz peči, solata, sarmice iz raštana (morsko zelje) in kislega zelja z divjačino, domače pleskavice na žaru, mešano meso na žaru, pite izpod peke.

Zajtrk dan 2:

Naš domači pršut, pečenica, slanina in sušena klobasa. Vroči uštipki, vroče pogačice, domač sir in domač zreli kajmak iz meha. Jajca in omleta s prilogami po želji. Čaj, kislo mleko. Sladko (s sladkorjem vkuhano sadje), med, marmelada in evrokrem.

Kosilo dan 2:

Telečja čorba, ječmenov kruh izpod peke, solata. Jagenjček, kozliček ali teletina (po želji gostov) pod peko s krompirjem in papriko, začinjeno z rožmarinom. Pite izpod peke. Za sladico imamo baklave, ružice in tulumbe (sladice prelite s sladkornim sirupom).

Večerja dan 2:

Potočna postrv in lipan, »pura« (polenta) s kajmakom, pita sirnica in pita zeljanica, burek izpod peke.

Zajtrk dan 3:

Naš domači pršut, pečenica, slanina in sušena klobasa. Vroči uštipki, vroče pogačice, domač sir in domač zreli kajmak iz meha. Jajca in omleta s prilogami po želji. Čaj, kislo mleko. Sladko (s sladkorjem vkuhano sadje), med, marmelada in evrokrem.

Kosilo dan 3:

Malica med pohajkovanjem z bogatimi lunch paketi z domačimi jedmi.

Večerja dan 3:

Pečen krompir in kajmak, domač kruh iz peči, solata, sarmice iz raštana (morsko zelje) in kislega zelja z divjačino, domače pleskavice na žaru, mešano meso na žaru, pite izpod peke.

Zajtrk dan 4:

Naš domači pršut, pečenica, slanina in sušena klobasa. Vroči uštipki, vroče pogačice, domač sir in domač zreli kajmak iz meha. Jajca in omleta s prilogami po želji. Čaj, kislo mleko. Sladko (s sladkorjem vkuhano sadje), med, marmelada in evrokrem.

Opomba glede jedilnika:

Vegetarijanske jedi, jedi, ki vsebujejo določena živila in podobno, naročite pred začetkom ali na samem začetku aranžmaja.

OPOMBE

- Za realizacijo tega aranžmaja je potrebnih najmanj 4 oseb, lahko pa se priključite obstoječi skupini,
- Minimalna priporočena starost udeležencev je 8-12 let (z ozirom na trenutni vodostaj),
- Predhodne izkušnje niso nujne,
- Vsi aranžmaji se lahko po dogovoru podaljšajo, kombinirajo ipd.,
- Cene so v evrih na osebo, .
- Posebno pozornost posvečamo najvišji varnosti in udobju gostov,
- Ob sobotah, zaradi gneče, je začetek rafting ture lahko ob 9h, 11h ali 14.30h,
- Pridržujemo si pravico do ocene pripravljenosti udeleženca.

0 Komentarja za Rafting in soteska Tare

Pustite komentar

Rafting in soteska TareRafting in soteska TareRafting in soteska TareRafting in soteska TareRafting in soteska TareRafting in soteska TareRafting in soteska TareRafting in soteska TareRafting in soteska TareRafting in soteska TareRafting in soteska TareRafting in soteska Tare