Smo podjetje, ki se ukvarja s pustolovskim turizmom, organizacijo rafting tur po rekah Tari in Drini, pohodov, hiking izletov, Jeep safarija, canyoninga in podobnih dogodivščin. Ture so organizirane v obliki enodnevnih in večdnevnih aranžmajev na osnovi polnega penziona. Naš rafting center z bungalov-kampom za namestitev gostov v soteski reke v gorskem slogu gostom nudi visokokakovostno in udobno nastanitev, v restavraciji pa strežemo lokalne, tradicionalne jedi (jagnjetina na žaru, pršut, kajmak, sir, pite in kruh izpod peke, meso izpod peke itd.). Vse jedi pripravljamo na kraju samem, sestavine pa so pridelane v ekološko popolnoma čistem okolju (biološko pridelana hrana - organic food).

NAŠ CELOTNI POSLOVNI USPEH JE ZASNOVAN PRAV NA PRIPOROČILIH NAŠIH ZADOVOLJNIH GOSTOV! NAŠA POSVEČENOST IN PROFESIONALNOST, ORGANIZACIJA IN PRAVA DRUŽINSKA DOBRODOŠLICA PRIJETNEGA OSEBJA JE LE DEL RAZLOGOV ZA TO! DOBRODOŠLI NA RAFTINGU PO TARI IN DRINI!

Rafting centar Drina Tara

Prostor Foče in stare Hercegovine je znan tudi kot »dežela sotesk«. Razen soteks Tare in Pive kot, najbolj znanih, so tu še soteske Sutjeske, Bistrice, Otese, Hrčavke, Ćehotine in številnih manjših reka.

Mi smo odrasli na teh divjih vodah. Še ko smo bili zelo mladi, je naša glavna poletna aktivnost bila spuščanje na velikih zračnicah ali improviziranih splavih prav na teh divjih rekah. Tedaj še nismo vedeli, da se to imenuje rafting. Tako smo postali ljubitelji tistega, kar danes profesionalno počnemo.

 

Na začetku športnega raftinga v tej regiji smo začeli tudi mi in postali prvi registrirani Rafting klub v BiH. Organizirali smo številna tekmovanja, kot je Odprto prvenstvo BiH v raftingu, organizirali pa smo tudi Svetovni pokal in Svetovno prvenstvo v raftingu na reki Tari. Bistvo naše skupine so prav eni izmed prvih rafting tekmovalcev, ki danes delajo kot profesionalni vodniki in skiperji. Redno organiziramo tudi usposabljanje za nove, mlade skiperje.

Rafting klub Drina-Tara je prvi registrirani klub na tem območju in je eden izmed nosilcev športnega raftinga. Skiperji, ki bodo med raftanjem tudi vaši vodniki, so aktivni tekmovalci našega kluba. Rafting klub je ustanovitelj in eden izmed stalnih organizatorjev odprtega prvenstva Bosne in Hercegovine R6 v raftingu na reki Ćehotini, svetovnega rafting pokala na reki Tari in drugih dogodkov, kot so šole raftinga in podobno. Smo člani Rafting zveze BiH, prej pa tudi odbora za rafting, kajak in kanu zveze BiH.

Od samega začetka komercialnega raftinga, splavarjenja, našim gostom nudimo ne le vrhunsko opremo in varnost, temveč tudi vrhunsko udobje, najboljšo namestitev in enkratno tradicionalno kuhinjo! Takšen gostiteljski odnos do naših gostov in izbrana skupina najboljšega osebja nas razlikuje od vseh podobnih ponudb, s tem pa se ponašamo in to nam tudi prinaša uspeh v poslu, s katerim se ukvarjamo!

HIŠNI LJUBLJENČKI SO DOVOLJENI V KAMPU, NE MOREJO PA BIVATI V BUNGALOVIH ALI SODELOVATI V AKTIVNOSTIH.

Svojo ponudbo smo hitro razširili še z drugimi aktivnostmi v naši neposredni bližini. Obdajajo nas enkratne naravne lepote, celo dva nacionalna parka, zato ni bilo težko zasnovati ponudb, ki so ob raftingu postale enako popularne (foto safariji, hiking, izleti, canyoning, vožnje s štirikolesniki, ...).

Naše veliko zemljišče se nahaja ob sami obali reke, tukaj smo zgradili kamp, ki je sestavljen iz več kot 120 bungalovov, v zadnjih letih pa smo zgradili več kot 70 luksuznih bungalovov s kopalnicami in svojo ponudbo dvignili na novo raven.

Poleg športa in turizma, vlagamo veliko truda in sredstev tudi v varstvo okolja, saj organiziramo čiščenje soteske in rečnih korit in podobno. Imamo izjemno dobre stike in aktivno sodelujemo z rafting klubi in klubi vodnih športov iz BiH, Hrvaške, Slovenije, Srbije, Črne gore, Makedonije in iz celega sveta.

V naravnem okolju našega rafting centra prirejamo tudi pesniške večere, likovne razstave, srečanja z novinarji, slikarji, estradnimi umetniki iz regije ipd. Vsak vikend organiziramo tudi pop-rock nastope!

Rafting centar Drina Tara - Eco Friendly
 
RAFTING TURE ORGANIZIRAMO VSAK DAN. VEDNO PRIPOROČAMO, DA SE POSKUŠATE IZOGNITI SOBOTI ZA RAFTING, SAJ JE TEDAJ NA RAFTINGU IN NA POTI DO ZAČETNE TOČKE VEDNO VELIKA GNEČA.
 

RAFTING CENTER DRINA TARA NE ODGOVARJA ZA POŠKODOVANE ALI IZGUBLJENE KAMERE, FOTOAPARATE IN PODOBNO. VSI UDELEŽENCI SODELUJEJO NA LASTNO ODGOVORNOST.