Kako do nas...

Do nas lahko pridete z rednim avtobusnim prevozom ali lastnim vozilom, lahko pa vas pridemo iskat s svojim vozilom po zelo ugodnih cenah! Sarajevo (70 km), Podgorica (140 km), Dubrovnik (150 km), Tivat (170 km), Beograd (300 km). Najbližje železniške postaje so v Sarajevu (70 km), Podgorici (140 km), Užicu (140 km). Prevoz od avtobusne postaje v Foči do našega centra in nazaj opravimo popolnoma brezplačno, nepretrgoma od 0-24.00 ure.

Ukoliko dolazite autobusom iz Beograda, sa autobuske stanice BAS imate svakodnevno nekoliko različitih autobuskih linija do Foče. To su najčešće autobusi koji idu dalje do Trebinja, Herceg Novog ili Dubrovnika. Ukoliko dolazite autobusom iz Novog Sada, svakodnevna autobuska linija kreće iz Novog Sada ka Foči u 18h (6pm), za svaki slučaj provjerite red vožnje.

Ukoliko dolazite automobilom iz Beograda prva opcija je:

Beograd, Šabac, Zvornik, Milići, Vlasenica, Han Pijesak, Sokolac, Rogatica, Goražde, Foča, Rafting Centar Drina-Tara.
Putovaćete autoputem Bg-Zg do isključenja za Rumu, a zatim nastaviti magistralnim putem preko Šapca. Granicu je najbolje preći na prelazu ''Trbušnica'' - ''Šepak'' ili u Malom Zvorniku, a zatim vozite kroz navedene gradove kroz Republiku Srpsku. U Vlasenici skrenite lijevo pa se penjete ka Han Pijesku. Na 3km poslije Sokoca ćete naići na raskrsnicu koja vodi desno ka Sarajevu i Jahorini alijevo ka Rogatici i Goraždu-tu skrenite lijevo. Na 20-ak km od Rogatice u mjest u Ustiprača ćete skrenuti desnoka Goraždu. Poslije 30km od Goražda dolazite u Foču. Skrenite lijevo preko mosta prateći znak ''Centar grada'' i odmah poslije mosta skrenite desno- naviše. Od tog skretanja vozite samo pravo narednih 18km prateći put kaNikšiću, cijelo vrijeme vožnje od Foče rijeka Drina treba biti sa vaše desne strane. Poslije oko 18km doćićete doznaka sa desne strane na kom piše ''Rafting centar Bastasi'' odmah iza znaka skrenite desno -nadolje i pratite put i putokaze ''Rafting centar Drina-Tara''. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Ukoliko dolazite automobilom iz Beograda druga opcija je:

Beograd, G.Milanovac, Čačak, Užice, Mokra Gora, Višegrad, Goražde, Foča, Rafting Centar Drina -Tara.
Poslije Užica na putu za Zlatibor ćete se odvojiti desno u pravcu Sarajeva, Višegrada i Mokre Gore. Granicu prelazite u Mokroj Gori, prolazite Višegrad i zatim poslije 40-ak km od Višegrada u mjestu Ustiprača skrećete lijevo ka Goraždu. Poslije 30km od Goražda dolazite u Foču. Skrenite lijevo preko mosta prateći znak ''Centar grada'' i odmah poslije mosta skrenite desno-naviše. Od tog skretanja vozite samo pravo narednih 18km prateći put ka Nikšiću, cijelo vrijeme vožnje od Foče rijeka Drina treba biti sa vaše desne strane. Poslije oko 18km doćićete do znaka sa desne strane na kom piše ''Rafting centar Bastasi'' odmah iza znaka skrenite desno-nadolje i pratite put i putokaze ''Rafting Centar Drina-Tara''. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Pogledajte na mapi opcije iz Beograda do nas
Ukoliko dolazite automobilom iz Novog Sada:

Novi Sad, Iriški Venac, Šabac, Zvornik, Milići, Vlasenica, Han Pijesak, Sokolac, Rogatica, Goražde, Foča, Rafting Centar Drina-Tara.
Putovaćete magistralnim putem preko Šapca. Granicu je najbolje preći na prelazu ''Trbušnica'' -''Šepak'' ili u Malom Zvorniku, a zatim vozite kroz navedene gradove kroz Republiku Srpsku. U Vlasenici skrenite lijevo pa se penjete ka Han Pijesku. Na 3km poslije Sokolca ćete naići na raskrsnicukoja vodi desno ka Sarajevu i Jahorini a lijevo ka Rogatici i Goraždu-tu skrenite lijevo. Na 20-ak km od Rogatice u mjestu Ustiprača ćete skrenuti desno ka Goraždu. Poslije 30km od Goražda dolazite u Foču. Skrenite lijevo preko mosta prateći znak''Centar grada'' i odmah poslije mosta skrenite desno-naviše. Od tog skretanjavozite samo pravo narednih 18km prateći put ka Nikšiću, cijelo vrijeme vožnje od Foče rijeka Drina treba biti sa vaše desne strane. Poslije oko 18km doćićete do znaka sa desne strane na kom piše ''Rafting centar Bastasi'' odmah iza znaka skrenite desno-nadolje i pratite put i putokaze ''Rafting centar Drina-Tara''. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Pogledajte na mapi opcije iz Novog Sada do nas

Preporuka šta obići usput: Možete svratiti u etno selo Mećavnik čuvenog režisera Emira Kusturice, obići Zlatibor ili Mokru Goru. Možete obići takođe i fantastični manastir Dobrun koji se nalazi na samo par kilometara od granice - u Republici Srpskoj. Naša preporuka je obavezno Višegrad i posjeta čuvenoj “Ćupriji naDrini” i Andrićgradu posvećenog našem nobelovcu. Ukoliko put počinjete preko Bijeljine možete svratiti u etno selo Stanišić koje se nalazi na samo parkilometara od graničnog prelaza Pavlovića most.

Ukoliko dolazite autobusom iz Sarajeva, najviše svakodnevnih autobuskih linija za Foču polazi iz stanice “Istočno Sarajevo” koja se nalazi na oko 2km od aerodroma u Sarajevu. Autobuske linije iz Istočnog Sarajeva za Foču kreću već od oko 06h ujutro (6am) i idu na svakih sat-dva sve do uveče.

Ukoliko dolazite iz Sarajeva automobilom:

Treba da pratite put koji izlazi iz Sarajeva u pravcu Foče pored sarajevskog aerodroma. Zatim ćete proći kroz Kijevo, Trnovo, Dobro Polje i Miljevinu. Poslije oko 12km od Miljevine doćićete na raskrsnicu kod mjesta Brod na Drini, na toj raskrsnici držite desno(preko mosta) i pratite putokaz za Nikšić i Rafting centar Bastasi. Nakon oko 1km od raskrsnice ćete kod benzinske pumpe “Majnex” skrenuti lijevo preko drugog mosta i odmah poslije mosta držati desno u pravcu Nikšića. Poslije oko 16km doćićete do znaka sa desne strane na kom piše “Rafting centar Bastasi” odmah iza znaka skrenite desno-nadolje i pratite put i putokaze “Rafting Centar Drina-Tara”. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Pogledajte na mapi put iz Sarajeva do nas

Ukoliko dolazite autobusom iz Podgorice postoji nekoliko svakodnevnih autobuskih linija koje vode za Foču ili Sarajevo. Autobusom možete doći direktno u Foču. Bolja opcija je da iz autobusa izađete odmah na drugom graničnom punktu na Šćepan Polju gdje vas takođe po dogovoru može čekati naše vozilo, ili da jednostavno kažete vozaču da Vam stane u mjestu ''Bastasi'' gdje se nalazi naš centar, to je uobičajena svakodnevna praksa. Skoro sve autobuske linije sa crnogorskog primorja za Sarajevo ili dalje prolaze kroz Podgoricu i Foču, odnosno baš pored našeg rafting centra.

Ukoliko dolazite automobilom iz Podgorice:

Podgorica, Nikšić, Plužine, Šćepan Polje, Rafting centar Drina-Tara.
Poslije Nikšića i Plužina prelazite granicu na Šćepan Polju, ulazite u Republiku Srpsku I nastavljate vožnju još samo 7km. Nakon oko 7 kilometara doćićete do znaka sa desne strane na kom piše ''Rafting centar Bastasi'' odmah iza znaka skrenite lijevo-nadolje i pratite put i putokaze ''Rafting Centar Drina-Tara''. Mi se nalazimo naoko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Pogledajte na mapi put iz Podgorice do nas

Preporuka šta obići usput: Ukoliko imate vremena obavezno obiđite manastir Ostrog. Manastir Ostrog je osnovao Sveti Vasilije Ostroški i izgrađen je uklesan u stijenu. Manastir je poznat kao najveća srpska svetinja i jedna od najvećih svetinja i mjesta hodočašća pravoslavlja i hrišćanstva uopšte. Nalazi se u blizini Nikšića.

Ukoliko dolazite autobusom iz Dubrovnika, provjerite da li saobraća neka od direktnih linija za Foču. Grad Trebinje se nalazi na samo 20-ak kilometara od Dubrovnika i iz Trebinja postoji nekoliko svakodnevnih linija koje saobraćaju do Foče.

Ukoliko dolazite automobilom iz Dubrovnika najbolji put je:

Dubrovnik, Trebinje, Bileća, Gacko, Tjentište, Brod na Drina, Rafting Centar Drina-Tara
Iz Dubrovnika krećete ka Trebinju i prelazite granicu nakon samo nekoliko kilometara. Zatim vozite kroz navedene gradove. U Gacku skrećete desno u pravcu Foče i prevoja Čemerno. Kroz planinsi prevoj Čemerno jeod prošle godine izgrađen tunel, te je put od Dubrovnika skraćen za više od pola sata. Nakon 20km od Tjentišta dolazite u Brod na Drini. Skrećete desno(preko mosta) ispred benzinske pumpe Majnex i poslije mosta držite desno u pravcu Nikšića. Poslije oko 16km doćićete do znaka sadesne strane na kom piše ''Rafting centar Bastasi'' odmah iza znaka skrenite desno-nadolje i pratite put i putokaze ''Rafting Centar Drina-Tara''. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Pogledajte na mapi put iz Dubrovnika do nas

Preporuka šta obići usput: Ukoliko imate vremena obavezno svratite u Trebinje koje je jedan od najljepših gradova cijelog regiona. Trebinje je čuveno po manastiru Hercegovačka gračanica koji dominira cijelim gradom kao I manastiru Tvrdoš-nadaleko poznatim po svojim vinogradima, podrumima i vrhunskim vinima. Trebinje je nadaleko poznato po čuvenim carskim vinogradima i nekolicinom privatnih vinarija koje proizvode vrhunska vina!

Ukoliko dolazite autobusom/vozom, možete doći redovnom linijom do Sarajeva, a zatim sa autobuske stanice Istočno Sarajevo autobusom do Foče.

Ukoliko dolazite automobilom iz Zagreba/Ljubljane najbolji put je:

Ljubljana, Zagreb, Gradiška, Banja Luka, Kneževo, planina Vlašić, Travnik, Visoko, Sarajevo, Foča, Rafting Centar Drina-Tara
Iz Zagreba vozite autoputem Zagreb-Beograd do isključenja za Okučane-Banja Luku, prelazite granicu i ulazite u Gradišku, autoputem do Banjaluke, prolazite Banjaluku i pratite put ka Kneževu, prolazite Kneževo i zatim preko planine Vlašić, Travnik, Vitez. 15ak km nakon Viteza nailazite na raskrsnicu, lijevo je Zenica a desno Sarajevo, skrećete desno i vozite autoputem do Sarajeva. Ulazite u Sarajevo i samo nastavljate pravo, put vas vodi pored aerodroma i samo pravo prema Foči. Zatim ćete proći kroz Kijevo, Trnovo, Dobro Polje i Miljevinu. Poslije oko 12km od Miljevine doćićete na raskrsnicu kod mjesta Brod na Drini, na toj raskrsnici držite desno(preko mosta) i pratite putokaz za Nikšić i Rafting centar Bastasi. Nakon oko 1km od raskrsnicećete kod benzinske pumpe “Majnex” skrenuti lijevo preko drugog mosta i odmah poslije mosta držati desno u pravcu Nikšića. Poslije oko 16km doćićete do znaka sa desne strane na kom piše “Rafting centar Bastasi” odmah iza znaka skrenite desno-nadolje i pratite put i putokaze “Rafting Centar Drina-Tara”. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Pogledajte na mapi opcije iz Ljubljane ili Zagreba do nas

Na putu iz Ljubljane/Zagreba preporučujemo da svratiteu Banjaluku i Sarajevo.

Ukoliko dolazite do nas autobusom, uglavnom sve linije koje sa primorja idu ka Sarajevu i dalje, prolaze kroz Foču odnosno pored našeg Rafting centra. Postoje svakodnevne linije na svako par sati iz Herceg Novog, Kotora, Budve itd...

Ukoliko do nas dolazite automobilom iz Budve, najbolji put je:

Budva, Cetinje, Podgorica, Nikšić, Plužine, Šćepan Polje, Bastasi, Rafting Centar Drina-Tara
Iz Budve vozite ka Cetinju, zatim Podgorici, u Podgorici pratite put ka Nikšiću, prolazite Nikšić zaobilaznicom i pratite put za Plužine i Foču. Poslije Plužina prelazite granicu na Šćepan Polju, ulazite u Republiku Srpsku i nastavljate vožnju još samo 7km. Nakon oko 7 kilometara doćićete do znaka sa desne strane na kom piše ''Rafting centar Bastasi'' odmah iza znaka skrenite lijevo-nadolje i pratite put i putokaze ''Rafting Centar Drina-Tara''. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Pogledajte na mapi opcije iz Budve do nas

Preporuka šta obići usput: Ukoliko imate vremena obavezno obiđite manastir Ostrog. Manastir Ostrog je osnovao Sveti Vasilije Ostroški i izgrađen je uklesan u stijenu. Manastir je poznat kao najveća srpska svetinja i jedna od najvećih svetinja i mjesta hodočašća pravoslavlja i hrišćanstva uopšte. Nalazi se u blizini Nikšića.

Ukoliko dolazite do nas autobusom, uglavnom sve linije koje sa primorja idu ka Sarajevu i dalje, prolaze kroz Foču odnosno pored našeg Rafting centra. Postoje svakodnevne linije na svako par sati iz Herceg Novog, Kotora, Budve itd...

Ukoliko do nas dolazite automobilom iz Kotora, najbolji put je:

Kotor, Risan, Grahovo, Nikšić, Plužine, Šćepan Polje, Bastasi, Rafting Centar Drina-Tara
Iz Kotora vozite obalom mora ka Risnu, odmah nakon Risna se odvajate desno ka Grahovu i Nikšiću, prolazite Nikšić zaobilaznicom i pratite put za Plužine i Foču. Poslije Plužina prelazite granicu na Šćepan Polju, ulazite u Republiku Srpsku I nastavljate vožnju još samo 7km. Nakon oko 7 kilometara doćićete do znaka sa desne strane na kom piše ''Rafting centar Bastasi'' odmah iza znaka skrenite lijevo-nadolje i pratite put i putokaze ''Rafting centar Drina-Tara''. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.
Iz Kotora do nas možete doći i preko Herceg Novog, Trebinja. U tom slučaju je put poslije Trebinja ista kao i u našem uputstvu ''kako doći do nas iz Dubrovnika''.

Pogledajte na mapi opcije iz Kotora do nas

Preporuka šta obići usput: Ukoliko imate vremena obavezno obiđite manastir Ostrog. Manastir Ostrogje osnovao Sveti Vasilije Ostroški i izgrađen je uklesan u stijenu. Manastir je poznat kao najveća srpska svetinja ijedna od najvećih svetinja i mjesta hodočašća pravoslavlja i hrišćanstva uopšte. Nalazi se u blizini Nikšića.

Ukoliko do nas dolazite sa Zabljaka autobusom, mozete doci autobuskom linijom do niksica pa zatim hvatati liniju do Bastasa. Obratite se vozacu kad budete putovali autobusom iz Niksica i zatrazite da vam stane u mjestu Bastasi, na 7km nakon granicnog prelaza Scepan Polje.

Ukoliko sa Zabljaka do nas dolazite automobilom, to putovanje ce trajati od 2 do 3sata (jer cete dosta vremena potrositi na razgledanje, fotografisanje) i bice samo po sebi fantastican izlet, jer cete putovati cijelo vrijeme odlicnim asfaltnim putem i imati neponovljiv pogled na prirodne ljepote Durmitora, Pivske Planine, Pivskog Jezera i Kanjona Pive.

Sa Žabljaka vozite pleko planiskog prevoja Sedlo, zatim dolazite do Trse i skrecete lijevo ka Pivskom Jezeru. Spustate se serpentinama ka jezeru i cijelo vrijeme imate pogled na citavo jezero. Kad se spustite skroz do obale Pivskog jezera, izlazite iz tunela na glavni put i skrecete desno. Prolazite mnostvo tunela, hidroelektranu na Pivi, prelazite granicu na Scepan Polju. 7km nakon Scepan Polja, kod table ''Rafting centar Bastasi'' skrecete dolje-lijevo i zatim pratite table Rafting centar Drina-Tara, nakon 800m dolazite u nas Rafting Centar.

Pogledajte na mapi opcije sa Žabljaka do nas

Kontaktne informacije

Rafting Centar Drina-Tara Bastasi bb
Foča, Republika Srpska, BiH
office@raftingtara.com

T1: +381 64 420 1956 (SRB)
T2: +387 65 906 188 (BiH)
T3: +387 65 721 469 (BiH)

E:office@raftingtara.com, borko.raftingtara@gmail.com

N: 43.36888 43°22'08"
E: 18.79638 18°47'47"
Videti na mapi, kako priti do nas
Kako do nas

Kako do nas...

Do nas lahko pridete z rednim avtobusnim prevozom ali lastnim vozilom, lahko pa vas pridemo iskat s svojim vozilom po zelo ugodnih cenah! Sarajevo (70 km), Podgorica (140 km), Dubrovnik (150 km), Tivat (170 km), Beograd (300 km). Najbližje železniške postaje so v Sarajevu (70 km), Podgorici (140 km), Užicu (140 km). Prevoz od avtobusne postaje v Foči do našega centra in nazaj opravimo popolnoma brezplačno, nepretrgoma od 0-24.00 ure.

Ukoliko dolazite autobusom iz Beograda, sa autobuske stanice BAS imate svakodnevno nekoliko različitih autobuskih linija do Foče. To su najčešće autobusi koji idu dalje do Trebinja, Herceg Novog ili Dubrovnika. Ukoliko dolazite autobusom iz Novog Sada, svakodnevna autobuska linija kreće iz Novog Sada ka Foči u 18h (6pm), za svaki slučaj provjerite red vožnje.

Ukoliko dolazite automobilom iz Beograda prva opcija je:

Beograd, Šabac, Zvornik, Milići, Vlasenica, Han Pijesak, Sokolac, Rogatica, Goražde, Foča, Rafting Centar Drina-Tara.
Putovaćete autoputem Bg-Zg do isključenja za Rumu, a zatim nastaviti magistralnim putem preko Šapca. Granicu je najbolje preći na prelazu ''Trbušnica'' - ''Šepak'' ili u Malom Zvorniku, a zatim vozite kroz navedene gradove kroz Republiku Srpsku. U Vlasenici skrenite lijevo pa se penjete ka Han Pijesku. Na 3km poslije Sokoca ćete naići na raskrsnicu koja vodi desno ka Sarajevu i Jahorini alijevo ka Rogatici i Goraždu-tu skrenite lijevo. Na 20-ak km od Rogatice u mjest u Ustiprača ćete skrenuti desnoka Goraždu. Poslije 30km od Goražda dolazite u Foču. Skrenite lijevo preko mosta prateći znak ''Centar grada'' i odmah poslije mosta skrenite desno- naviše. Od tog skretanja vozite samo pravo narednih 18km prateći put kaNikšiću, cijelo vrijeme vožnje od Foče rijeka Drina treba biti sa vaše desne strane. Poslije oko 18km doćićete doznaka sa desne strane na kom piše ''Rafting centar Bastasi'' odmah iza znaka skrenite desno -nadolje i pratite put i putokaze ''Rafting centar Drina-Tara''. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Ukoliko dolazite automobilom iz Beograda druga opcija je:

Beograd, G.Milanovac, Čačak, Užice, Mokra Gora, Višegrad, Goražde, Foča, Rafting Centar Drina -Tara.
Poslije Užica na putu za Zlatibor ćete se odvojiti desno u pravcu Sarajeva, Višegrada i Mokre Gore. Granicu prelazite u Mokroj Gori, prolazite Višegrad i zatim poslije 40-ak km od Višegrada u mjestu Ustiprača skrećete lijevo ka Goraždu. Poslije 30km od Goražda dolazite u Foču. Skrenite lijevo preko mosta prateći znak ''Centar grada'' i odmah poslije mosta skrenite desno-naviše. Od tog skretanja vozite samo pravo narednih 18km prateći put ka Nikšiću, cijelo vrijeme vožnje od Foče rijeka Drina treba biti sa vaše desne strane. Poslije oko 18km doćićete do znaka sa desne strane na kom piše ''Rafting centar Bastasi'' odmah iza znaka skrenite desno-nadolje i pratite put i putokaze ''Rafting Centar Drina-Tara''. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Pogledajte na mapi opcije iz Beograda do nas
Ukoliko dolazite automobilom iz Novog Sada:

Novi Sad, Iriški Venac, Šabac, Zvornik, Milići, Vlasenica, Han Pijesak, Sokolac, Rogatica, Goražde, Foča, Rafting Centar Drina-Tara.
Putovaćete magistralnim putem preko Šapca. Granicu je najbolje preći na prelazu ''Trbušnica'' -''Šepak'' ili u Malom Zvorniku, a zatim vozite kroz navedene gradove kroz Republiku Srpsku. U Vlasenici skrenite lijevo pa se penjete ka Han Pijesku. Na 3km poslije Sokolca ćete naići na raskrsnicukoja vodi desno ka Sarajevu i Jahorini a lijevo ka Rogatici i Goraždu-tu skrenite lijevo. Na 20-ak km od Rogatice u mjestu Ustiprača ćete skrenuti desno ka Goraždu. Poslije 30km od Goražda dolazite u Foču. Skrenite lijevo preko mosta prateći znak''Centar grada'' i odmah poslije mosta skrenite desno-naviše. Od tog skretanjavozite samo pravo narednih 18km prateći put ka Nikšiću, cijelo vrijeme vožnje od Foče rijeka Drina treba biti sa vaše desne strane. Poslije oko 18km doćićete do znaka sa desne strane na kom piše ''Rafting centar Bastasi'' odmah iza znaka skrenite desno-nadolje i pratite put i putokaze ''Rafting centar Drina-Tara''. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Pogledajte na mapi opcije iz Novog Sada do nas

Preporuka šta obići usput: Možete svratiti u etno selo Mećavnik čuvenog režisera Emira Kusturice, obići Zlatibor ili Mokru Goru. Možete obići takođe i fantastični manastir Dobrun koji se nalazi na samo par kilometara od granice - u Republici Srpskoj. Naša preporuka je obavezno Višegrad i posjeta čuvenoj “Ćupriji naDrini” i Andrićgradu posvećenog našem nobelovcu. Ukoliko put počinjete preko Bijeljine možete svratiti u etno selo Stanišić koje se nalazi na samo parkilometara od graničnog prelaza Pavlovića most.

Ukoliko dolazite autobusom iz Sarajeva, najviše svakodnevnih autobuskih linija za Foču polazi iz stanice “Istočno Sarajevo” koja se nalazi na oko 2km od aerodroma u Sarajevu. Autobuske linije iz Istočnog Sarajeva za Foču kreću već od oko 06h ujutro (6am) i idu na svakih sat-dva sve do uveče.

Ukoliko dolazite iz Sarajeva automobilom:

Treba da pratite put koji izlazi iz Sarajeva u pravcu Foče pored sarajevskog aerodroma. Zatim ćete proći kroz Kijevo, Trnovo, Dobro Polje i Miljevinu. Poslije oko 12km od Miljevine doćićete na raskrsnicu kod mjesta Brod na Drini, na toj raskrsnici držite desno(preko mosta) i pratite putokaz za Nikšić i Rafting centar Bastasi. Nakon oko 1km od raskrsnice ćete kod benzinske pumpe “Majnex” skrenuti lijevo preko drugog mosta i odmah poslije mosta držati desno u pravcu Nikšića. Poslije oko 16km doćićete do znaka sa desne strane na kom piše “Rafting centar Bastasi” odmah iza znaka skrenite desno-nadolje i pratite put i putokaze “Rafting Centar Drina-Tara”. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Pogledajte na mapi put iz Sarajeva do nas

Ukoliko dolazite autobusom iz Podgorice postoji nekoliko svakodnevnih autobuskih linija koje vode za Foču ili Sarajevo. Autobusom možete doći direktno u Foču. Bolja opcija je da iz autobusa izađete odmah na drugom graničnom punktu na Šćepan Polju gdje vas takođe po dogovoru može čekati naše vozilo, ili da jednostavno kažete vozaču da Vam stane u mjestu ''Bastasi'' gdje se nalazi naš centar, to je uobičajena svakodnevna praksa. Skoro sve autobuske linije sa crnogorskog primorja za Sarajevo ili dalje prolaze kroz Podgoricu i Foču, odnosno baš pored našeg rafting centra.

Ukoliko dolazite automobilom iz Podgorice:

Podgorica, Nikšić, Plužine, Šćepan Polje, Rafting centar Drina-Tara.
Poslije Nikšića i Plužina prelazite granicu na Šćepan Polju, ulazite u Republiku Srpsku I nastavljate vožnju još samo 7km. Nakon oko 7 kilometara doćićete do znaka sa desne strane na kom piše ''Rafting centar Bastasi'' odmah iza znaka skrenite lijevo-nadolje i pratite put i putokaze ''Rafting Centar Drina-Tara''. Mi se nalazimo naoko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Pogledajte na mapi put iz Podgorice do nas

Preporuka šta obići usput: Ukoliko imate vremena obavezno obiđite manastir Ostrog. Manastir Ostrog je osnovao Sveti Vasilije Ostroški i izgrađen je uklesan u stijenu. Manastir je poznat kao najveća srpska svetinja i jedna od najvećih svetinja i mjesta hodočašća pravoslavlja i hrišćanstva uopšte. Nalazi se u blizini Nikšića.

Ukoliko dolazite autobusom iz Dubrovnika, provjerite da li saobraća neka od direktnih linija za Foču. Grad Trebinje se nalazi na samo 20-ak kilometara od Dubrovnika i iz Trebinja postoji nekoliko svakodnevnih linija koje saobraćaju do Foče.

Ukoliko dolazite automobilom iz Dubrovnika najbolji put je:

Dubrovnik, Trebinje, Bileća, Gacko, Tjentište, Brod na Drina, Rafting Centar Drina-Tara
Iz Dubrovnika krećete ka Trebinju i prelazite granicu nakon samo nekoliko kilometara. Zatim vozite kroz navedene gradove. U Gacku skrećete desno u pravcu Foče i prevoja Čemerno. Kroz planinsi prevoj Čemerno jeod prošle godine izgrađen tunel, te je put od Dubrovnika skraćen za više od pola sata. Nakon 20km od Tjentišta dolazite u Brod na Drini. Skrećete desno(preko mosta) ispred benzinske pumpe Majnex i poslije mosta držite desno u pravcu Nikšića. Poslije oko 16km doćićete do znaka sadesne strane na kom piše ''Rafting centar Bastasi'' odmah iza znaka skrenite desno-nadolje i pratite put i putokaze ''Rafting Centar Drina-Tara''. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Pogledajte na mapi put iz Dubrovnika do nas

Preporuka šta obići usput: Ukoliko imate vremena obavezno svratite u Trebinje koje je jedan od najljepših gradova cijelog regiona. Trebinje je čuveno po manastiru Hercegovačka gračanica koji dominira cijelim gradom kao I manastiru Tvrdoš-nadaleko poznatim po svojim vinogradima, podrumima i vrhunskim vinima. Trebinje je nadaleko poznato po čuvenim carskim vinogradima i nekolicinom privatnih vinarija koje proizvode vrhunska vina!

Ukoliko dolazite autobusom/vozom, možete doći redovnom linijom do Sarajeva, a zatim sa autobuske stanice Istočno Sarajevo autobusom do Foče.

Ukoliko dolazite automobilom iz Zagreba/Ljubljane najbolji put je:

Ljubljana, Zagreb, Gradiška, Banja Luka, Kneževo, planina Vlašić, Travnik, Visoko, Sarajevo, Foča, Rafting Centar Drina-Tara
Iz Zagreba vozite autoputem Zagreb-Beograd do isključenja za Okučane-Banja Luku, prelazite granicu i ulazite u Gradišku, autoputem do Banjaluke, prolazite Banjaluku i pratite put ka Kneževu, prolazite Kneževo i zatim preko planine Vlašić, Travnik, Vitez. 15ak km nakon Viteza nailazite na raskrsnicu, lijevo je Zenica a desno Sarajevo, skrećete desno i vozite autoputem do Sarajeva. Ulazite u Sarajevo i samo nastavljate pravo, put vas vodi pored aerodroma i samo pravo prema Foči. Zatim ćete proći kroz Kijevo, Trnovo, Dobro Polje i Miljevinu. Poslije oko 12km od Miljevine doćićete na raskrsnicu kod mjesta Brod na Drini, na toj raskrsnici držite desno(preko mosta) i pratite putokaz za Nikšić i Rafting centar Bastasi. Nakon oko 1km od raskrsnicećete kod benzinske pumpe “Majnex” skrenuti lijevo preko drugog mosta i odmah poslije mosta držati desno u pravcu Nikšića. Poslije oko 16km doćićete do znaka sa desne strane na kom piše “Rafting centar Bastasi” odmah iza znaka skrenite desno-nadolje i pratite put i putokaze “Rafting Centar Drina-Tara”. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Pogledajte na mapi opcije iz Ljubljane ili Zagreba do nas

Na putu iz Ljubljane/Zagreba preporučujemo da svratiteu Banjaluku i Sarajevo.

Ukoliko dolazite do nas autobusom, uglavnom sve linije koje sa primorja idu ka Sarajevu i dalje, prolaze kroz Foču odnosno pored našeg Rafting centra. Postoje svakodnevne linije na svako par sati iz Herceg Novog, Kotora, Budve itd...

Ukoliko do nas dolazite automobilom iz Budve, najbolji put je:

Budva, Cetinje, Podgorica, Nikšić, Plužine, Šćepan Polje, Bastasi, Rafting Centar Drina-Tara
Iz Budve vozite ka Cetinju, zatim Podgorici, u Podgorici pratite put ka Nikšiću, prolazite Nikšić zaobilaznicom i pratite put za Plužine i Foču. Poslije Plužina prelazite granicu na Šćepan Polju, ulazite u Republiku Srpsku i nastavljate vožnju još samo 7km. Nakon oko 7 kilometara doćićete do znaka sa desne strane na kom piše ''Rafting centar Bastasi'' odmah iza znaka skrenite lijevo-nadolje i pratite put i putokaze ''Rafting Centar Drina-Tara''. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.

Pogledajte na mapi opcije iz Budve do nas

Preporuka šta obići usput: Ukoliko imate vremena obavezno obiđite manastir Ostrog. Manastir Ostrog je osnovao Sveti Vasilije Ostroški i izgrađen je uklesan u stijenu. Manastir je poznat kao najveća srpska svetinja i jedna od najvećih svetinja i mjesta hodočašća pravoslavlja i hrišćanstva uopšte. Nalazi se u blizini Nikšića.

Ukoliko dolazite do nas autobusom, uglavnom sve linije koje sa primorja idu ka Sarajevu i dalje, prolaze kroz Foču odnosno pored našeg Rafting centra. Postoje svakodnevne linije na svako par sati iz Herceg Novog, Kotora, Budve itd...

Ukoliko do nas dolazite automobilom iz Kotora, najbolji put je:

Kotor, Risan, Grahovo, Nikšić, Plužine, Šćepan Polje, Bastasi, Rafting Centar Drina-Tara
Iz Kotora vozite obalom mora ka Risnu, odmah nakon Risna se odvajate desno ka Grahovu i Nikšiću, prolazite Nikšić zaobilaznicom i pratite put za Plužine i Foču. Poslije Plužina prelazite granicu na Šćepan Polju, ulazite u Republiku Srpsku I nastavljate vožnju još samo 7km. Nakon oko 7 kilometara doćićete do znaka sa desne strane na kom piše ''Rafting centar Bastasi'' odmah iza znaka skrenite lijevo-nadolje i pratite put i putokaze ''Rafting centar Drina-Tara''. Mi se nalazimo na oko 800m od skretanja. U našem centru vas čeka obezbjeđen parking pored bungalova u kojima ćete biti smješteni.
Iz Kotora do nas možete doći i preko Herceg Novog, Trebinja. U tom slučaju je put poslije Trebinja ista kao i u našem uputstvu ''kako doći do nas iz Dubrovnika''.

Pogledajte na mapi opcije iz Kotora do nas

Preporuka šta obići usput: Ukoliko imate vremena obavezno obiđite manastir Ostrog. Manastir Ostrogje osnovao Sveti Vasilije Ostroški i izgrađen je uklesan u stijenu. Manastir je poznat kao najveća srpska svetinja ijedna od najvećih svetinja i mjesta hodočašća pravoslavlja i hrišćanstva uopšte. Nalazi se u blizini Nikšića.

Ukoliko do nas dolazite sa Zabljaka autobusom, mozete doci autobuskom linijom do niksica pa zatim hvatati liniju do Bastasa. Obratite se vozacu kad budete putovali autobusom iz Niksica i zatrazite da vam stane u mjestu Bastasi, na 7km nakon granicnog prelaza Scepan Polje.

Ukoliko sa Zabljaka do nas dolazite automobilom, to putovanje ce trajati od 2 do 3sata (jer cete dosta vremena potrositi na razgledanje, fotografisanje) i bice samo po sebi fantastican izlet, jer cete putovati cijelo vrijeme odlicnim asfaltnim putem i imati neponovljiv pogled na prirodne ljepote Durmitora, Pivske Planine, Pivskog Jezera i Kanjona Pive.

Sa Žabljaka vozite pleko planiskog prevoja Sedlo, zatim dolazite do Trse i skrecete lijevo ka Pivskom Jezeru. Spustate se serpentinama ka jezeru i cijelo vrijeme imate pogled na citavo jezero. Kad se spustite skroz do obale Pivskog jezera, izlazite iz tunela na glavni put i skrecete desno. Prolazite mnostvo tunela, hidroelektranu na Pivi, prelazite granicu na Scepan Polju. 7km nakon Scepan Polja, kod table ''Rafting centar Bastasi'' skrecete dolje-lijevo i zatim pratite table Rafting centar Drina-Tara, nakon 800m dolazite u nas Rafting Centar.

Pogledajte na mapi opcije sa Žabljaka do nas