Canyoning

Canyoning je ena izmed naših najbolj atraktivnih aktivnosti v naravi!
GOSTI, KI SI ŽELIJO POSKUSITI TO ADRENALINSKO AVANTURO, MORAJO BITI V BOLJŠI TELESNI KONDICIJI IN ZATO NAŠE PROFESIONALNO OSEBJE NAD NJIMI IZVAJA KRATKO OCENO NJIHOVE TELESNE PRIPRAVLJENOSTI.

Canyoning - enkratna adrenalinska avantura!

Ob raftingu ena izmed najbolj atraktivnih vrst aktivnega oddiha in turizma.
CANYONING JE ENA NOVEJŠIH IN NAJBOLJ ATRAKTIVNIH AKTIVNOSTI. POSEBNO POZORNOST POSVEČAMO OCENI TELESNE PRIPRAVLJENOSTI UDELEŽENCEV. GOSTI, KI SI ŽELIJO POSKUSITI TO ADRENALINSKO AVANTURO, MORAJO BITI V NEKAJ BOLJŠI TELESNI KONDICIJI IN ZATO NAŠE PROFESIONALNO OSEBJE NAD NJIMI IZVAJA KRATKO OCENO NJIHOVEGA TELESNEGA STANJA. CANYONING TURE VODIJO PROFESIONALNI VODNIKI NAŠEGA RAFTING CENTRA DRINA TARA, S KATERIMI BO TA AVANTURA VARNA, ENKRATNA IN NEPOZABNA.
 

Canyoning pomeni prehod skozi ozke kamnite ožine in soteske v obleki iz neoprena, s čelado, varnostnim jopičem in v posebni neoprenski obutvi. Včasih se za to aktivnost uporabljajo vrvi in kavlji za spuščanje po težko dostopnih pobočjih. Aktivnosti, ki jih zajema canyoning, so plavanje, pogosto skakanje z več metrov višine, spuščanje s pomočjo vrvi, potapljanje, pešačenje...

Canyoning avanture že vrsto let nudimo v dveh atraktivnih in enkratnih soteskah v bližini našeg Rafting centra Drina Tara: soteski Nevidio in soteski Hrčavke.

 

Canyoning Nevidio & Hrčavka

Soteska Nevidio se nahaja v bližini Šavnika, v Črni gori, na približno 80 kilometrov od našega Rafting centra Drina Tara. Canyoning skozi Nevidio traja efektivno približno 2-3 ure. Tura se začne z odhodom iz Rafting centra približno ob 9. uri zjutraj, vrnitev v naš Rafting center Drina Tara pa je približno ob 20. uri. Avantura Nevidio canyoning je že dobro znana trasa in sam canyoning v tej soteski je dokaj komercializiran.

PRED TREMI LETI SO VODNIKI NAŠEGA RAFTING CENTRA DRINA TARA PRVI MARKIRALI SOTESKO HRČAVKE IN OZNAČILI DVE TRASI SKOZI SOTESKO ŠELE ODKRITE MAJHNE REKE, KI JE POPOLNOMA DIVJA IN NEDOTAKNJENA SOTESKA IN SKOZI KATERO IMAJO PRILOŽNOST ITI LE GOSTI NAŠEGA RAFTING CENTRA.

Soteska Hrčavke se nahaja v Nacionalnem parku Sutjeska na pičlih 7 kilometrih zračne razdalje od našega kampa in je zadnja odkrita soteska za canyoning v Evropi. Vendar traja zaradi konfiguracije gorskega terena vožnja do soteske približno eno uro. V soteski Hrčavke si lahko izberemo eno izmed dveh različnih tras. Obe trasi imata 3-4 ure efektivnega prehoda skozi sotesko.. Soteska Hrčavke je zahtevnejša v primerjavi s sotesko Nevidio, po oceni številnih znalcev te ekstremne vrste oddiha pa tudi dosti bolj atraktivna.

Canyoning je dokaj zahtevna dejavnost v naravi, ki večinoma traja nekaj ur, zato gostom dajemo energijske ploščice ali sladkarije, ki vzdržujejo energijo.

Canyoning - Soteska Hrčavke, Rafting Centar Drina Tara, Rafting TaraCanyoning - Soteska Hrčavke, Rafting Centar Drina Tara, Rafting TaraCanyoning - Soteska Hrčavke, Rafting Centar Drina Tara, Rafting TaraCanyoning - Soteska Hrčavke, Rafting Centar Drina Tara, Rafting TaraCanyoning - Soteska Hrčavke, Rafting Centar Drina Tara, Rafting TaraCanyoning - Soteska Hrčavke, Rafting Centar Drina Tara, Rafting TaraCanyoning - Soteska Hrčavke, Rafting Centar Drina Tara, Rafting TaraCanyoning - Soteska Hrčavke, Rafting Centar Drina Tara, Rafting Tara

CANYONING PONUDBE

CANYONING - TRI DNI
Dve nočitvi, dva polna dneva aktivnosti: dan za canyoning + 42 kilometrov raftinga.
Preberite si večCANYONING - PET DNI
Dan za canyoning + 42 kilometrov raftinga + Jeep Safari + Hiking.
Preberite si večSOTESKA HRČAVKA
Osvojena šele nekaj let nazaj. Komercialne ture šele od leta 2014.
Preberite si večSOTESKA NEVIDIO
Za komercialni canyoning. Osvojena šele leta 1965.
Preberite si več