Ova popuarna ponuda napravljena je za prave ljubitelje boravka u prirodi. Poslje dolaska i noćenja u kampu, drugi dan boravka kod nas rezervisan je za 4x4 safari i hiking na jedinstvenoj planini Zelengori. Treći dan boravka je namjenjen za nezaobilazni adrenalinski rafting Tarom. Na safariju i hikingu ćete uživati u jedinstvenim panoramama i pričama kojima će vas očarati predivna planina Zelengora. Dan za rafting provodimo na rijeci i uživamo u najatraktivnih 25 km raftinga. Boravišne takse, takse za rafting, takse za nacionalni park, osuiguranja, besplatan parking, svi prevozi i transferi u toku aranžmana i svi slični troskovi su uračunati u cijenu.

VREMENSKI PLAN PONUDE

DAN 1

Doček gostiju do 19h u Rafting centru Drina-Tara (preporučena neobavezujuća satnica), koji se nalazi 18km od Foče, na obali rijeke. Smještaj u bungalove, slobodno poslije podne i veče. Rafting centar posjeduje lijepo uredjene terene za mali fudbal i odbojku, te stazu sa klupama pored rijeke. Čitav kompleks se nalazi na samoj obali, sa restoran-terasom nadnesenom nad rijekom.

Večera od 20h, druženje uz vatru i muziku po zelji. Za večeru ćete imati priliku probati razne specijalitete karakteristične za ovo podneblje, spremljene na licu mjesta od svježih organskih namirnica iz okoline kanjona i samog kanjona Tare!

DAN 2

Obilazak, photo safari + hiking

Doručak oko 9 sati ujutro sa specijalitetima ovog podneblja koje nemate priliku nigdje drugo probati! Domaći pršut, vrući uštipci sa kajmakom, pogače ispod sača su samo mali nagovještaj...

Polazak nasim 4x4 vozilima u pratnji vodiča ka NP Sutjesci i prelijepoj planini Zelengori. 4x4 vozilima ćemo napraviti voznju najljepsim predjelima planine Zelengore sa brojnim kraškim jezerima u narodu poznatim kao ‘’gorske oči’’.

Vozilima se probijamo do Pašne Poljane, pa zatim dalje šumskim stazama obilazimo prastare nekropole stećaka, stajemo na najboljim vidikovcima, osvježavamo se na ledenim planinskim izvorima... Od Pasne poljane pravimo hiking izlet do  Crnog jezera , pravimo pauzu na jezeru, pa nastavljamo hiking do Videza, mjesta sa fantasticnim pogledom i nekropolom prastarih stecaka. Sa Videza puca pogled na cijelu Hercegovinu sve do Jadranskog mora a na drugoj strani se vide planine u Bosni i Crnoj Gori. Prizori na Zelengori su nestvarni i toliko lijepi da od njih ‘’bole oči’’ kazu posjetioci. Na Zelengori su snimani i poznati muzički spotovi kao i dio filma Emira Kusturice "Na mlijecnom putu" sa glumicom Monikom Beluči.

Sa Videza imamo hiking na Bijelo jezero, prelijepo jezero gdje pravimo pauzu za odmor i kupanje. Na Zelengori imamo obrok ili u toku hikinga, ili po povratku do vozila zavisno od zelje gostiju.

Nerijetko se na Zelengori može vidjeti razna divljač kojom je NP Sutjeska prebogata - čitava krda divokoza, srne, vukovi pa i medvjedi.

Povratak u Rafting centar Drina Tara oko 19-20h.

Bogata večera od organskih namirnica sa ovog podneblja.

DAN 3

Doručak do 10 h sa specijalitetima ovog podneblja koje nemate priliku nigdje drugo probati! Domaći pršut, vrući uštipci sa kajmakom, pogače ispod sača su samo mali nagovještaj.. Poslije doručka gosti uz pomoć skipera-vodiča biraju opremu za rafting, obavezne sigurnosne prsluke, kacige, neoprenska odijela, neoprensku obuću, anorake.. Prevoz našim terenskim vozilima do Brštanovice-početne tačke za rafting.

Prije polaska skiperi-vodiči će održati brifing kojim će goste provesti kroz tehnike veslanja, način sjedenja i ponašanja u čamcu, ponašanje u raznim situacijama-ukratko-kratki kurs raftinga! Krećemo na rafting i u nekoliko sati prolazimo najatraktivniji dio kanjona i rijeke Tare za rafting. Obilazimo vodopade, divlje izvore, stajemo radi fotografisanja i kupanja.

Poslije 25 kilometara adrenalina i prirode od koje zastaje dah, čamcima-raftovima dolazimo u naš rafting centar, ispod restoranske terase koja je nadnesena nad rijeku. Čeka nas topla voda, tuširanje i spreman ručak. Za ručak ponovo imamo priliku probati specijalitete ovog podneblja, za početak vruća teleća čorba, zatim jagnjetina, jaretina, teletina pod sačem, sa ukusnim povrćem ispod sača, salate, domaće pite ispod sača, ječmeni, još vruć hljeb i još mnogo toga, ipak nećemoVam sve unaprijed otkriti. Poslije ručka slobodno vrijeme za odmor, šetnju,kupanje ili rekreaciju.

Večera od 20h. Poslije jakog ručka u znaku planinskog mesa, za večeru imamo potočnu pastrmku na žaru, pečeni krompir i kajmak, kačamak, sirnicu zeljanicu i burek ispod sača, kiselo mlijeko i slično. U našem restoranu cijelo vrijeme možete piti izuzetno domaće crveno vino iz carskih vinograda Trebinja, našu rakiju od divljih krušaka ali i sva ostala pića, sokove i piva.

DAN 4

Bogat doručak u vrijeme koje gosti odaberu.

Završetak aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA: 145€ U STANDARDNOM BUNGALOVU / 175€ U LUX BUNGALOVU

JELOVNIK

Večera dan 1:

Pečeni krompir i kajmak, domaći hljeb iz peći, salata, sarmice u raštanu i kiselom kupusu od mesa divljači, domaće pljeskavice s roštilja, miješano meso s roštilja, pite ispod sača.

Doručak dan 2:

Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Ručak dan 2:

Zakuska u toku hiking-a će biti u vidu bogatih lunch paketa sa domaćom hranom.

Večera dan 2:

Potočna pastrmka i lipljen, pura s kajmakom, pita sirnica i pita zeljanica ispod sača, burek ispod sača.

Doručak dan 3:

Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Ručak dan 3:

Teleća čorba, ječmeni hljeb ispod sača, salata. Jagnjetina, jaretina ili teletina po želji gostiju, spremljena ispod sača sa krompirima i paprikom, začinjena ruzmarinom. Pite pod sačem. Za desert baklave, ružice i tulumbe.

Večera dan 3:

Pečeni krompir i kajmak, domaći hljeb iz peći, salata, sarmice u raštanu i kiselom kupusu od mesa divljači, domaće pljeskavice s roštilja, miješano meso s roštilja, pite ispod sača.

Doručak dan 4:

Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Napomena za jelovnik:

Vegetarijansku hranu, hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite prije početka ili na početku aranžmana.

NAPOMENE

Za realizaciju ovog aranžmana ne postoji minimalan broj učesnika
Minimalna preporučena starost učesnika je 8-12 godina (u odnosu na vodostaj)
Prethodno iskustvo nije potrebno
Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl. Cijene su izražene u evrima, po osobi
Posebnu pažnju posvećujemo maksimalnoj sigurnosti i udobnosti za goste
Subotom, zbog gužve, start rafting ture toga dana može biti u 09h, 11h ili 14.30h
Zadržavamo pravo procjene spremnosti učesnika

1 Komentara za 4x4 Zelengorski prsten

  1. Nemanja @ 12.10.2018.

    Mnogo dobar vikend za svaku preporuku! Zelegora jeste jedna od najlepsih planina na kojima sam bio a nasim vodicima svaka cast na uzbudljivim pricama i vodjenju ture. Preporucio bih svakome da obidje ovu nestvarnu prirodu i kamp za koji nemam niti jednu zamerku, vec samo najbolje preporuke za sve. Poseban pozdrav Dragi! :)

Ostavite komentar

4x4 Zelengorski prsten4x4 Zelengorski prsten4x4 Zelengorski prsten4x4 Zelengorski prsten4x4 Zelengorski prsten4x4 Zelengorski prsten4x4 Zelengorski prsten4x4 Zelengorski prsten4x4 Zelengorski prsten4x4 Zelengorski prsten