4x4 Jeep Safari - uživanje u prirodi

Zahvaljujući savršenom položaju između čak dva Nacionalna Parka - Durmitora i Sutjeske, te neposrednoj blizini jedine prešume u Evropi - Perućice, najvećih planinskih masiva regije, mnoštvu netaknutih kanjona, glečerskih jezera, savršene, netaknute prirode itd., Rafting centar Drina Tara nudi veoma popularne 4x4 Jeep Safari ture.

4X4 JEEP SAFARI JE PORED RAFTING I UZ HIKING NAŠA NAJPOPULARNIJA PONUDA U PRIRODI. SAFARI NE ZAHTJEVA NIKAKVU POSEBNU OPREMU OSIM NEŠTO MALO TOPLIJE ODJEĆE I UDOBNE OBUĆE ZA UČESNIKE.

Sve 4x4 ture su vođene od strane naših profesionalnih vodiča. Nasi gosti se najčešće odlučuju za safari u Nacionalni Park Sutjeska. Prvi izbor za 4x4 safari je tura u kojoj se obilazi prašuma Perućica, jedina prašuma u Evropi, vodopad Skakavac preko 80m visok, zatim planinski prevoj Prijevor, planinski katuni, Tjentište sa svojom bogatom istorijom… Ova tura počinje oko 10h ujutro i traje do 15, 16 časova. Nije previše teška i naporna sa svojih 4-5h vožnje.

Nešto duži i time malo više naporan ali zato zasigurno vrijedan je pohod na planinu Zelengoru, sa svojim prelijepim jezerima, u narodnu poznatim kao gorske oči. Tura na Zelengoru ide preko Tjentišta, živopisnim kanjonom Sutjeske, preko planinskog prevoja Čemerno zatim desno ka Orlovačkom jezeru. Osim obilaska jezera i nevjerovatne prirode najljepše planine Zelengore, gosti se najčešće odlučuju za lagano pješačenje na vrh Zelengore - Bregoč (2014 mnv). Safari na Zelengoru počinje oko 09h ujutro i traje do oko 19h.

Kad su u pitanju 4x4 safari ture, sve popularaniji je i Jeep Safari na Kanjon Tare, tačnije desni obod kanjona, koji predstavlja pravu divljinu i i netaknutu prirodu! Ovdje i gosti biraju nekoliko opcija kako provesti dan. To može biti lagana šetnja u prirodi uz 4x4 safari, roštilj na obodu kanjona, obilazak male porodične mljekare Zlatni bor poznate po fantastičnom siru starom nekoliko godina koja se nalazi na samom rubu kanjona Tare itd...

Popularna je i tura u Durmitorski prsten. Ona vodi iz našeg Rafting centra uz Pivsku planinu, zatim kroz kanjon Sušice, pored Sušičkog jezera,, preko Male Crne Gore pa sve do Žabljaka. Sa Žabljaka se ide preko planinskog prevoja Sedlo, na skoro 2000 metara visine, pa se spušta do Trse, da bi se spektakularnim serpentinama domogli Pivskog jezera . Prelijepim kanjonom Pive vraćamo se nazad u nas Rafting centar. Danas je cijela turu moguće proći i običnim automobilom jer je kompletna trasa asfaltirana. Našim gostima, koji imaju viška jedan dan često preporučujemo ovaj izlet u vlastitom aranžmanu jer više ne zahtjeva posebna terenska vozila. Nadamo se da se trend asfaltiranja neće nastaviti jer se time poprilično narušava ono po čemu su NP Durmitor i NP Sutjeska oduvjek bili poznati, a to je iskonska divljina i priroda. Danas je to najviše i najbolje sačuvano upravo u NP Sutjeska.

Duže 4x4 safari ture uključuju lunch pakete ili ručak u prirodi zavisno od želja gostiju. Kraće safari ture ne uključuju obroke jer se odvijaju između doručka i ručka koji se poslužuju u našem Rafting centru.

4x4 Jeep Safari ponude:

jeep safarijeep safaridurmitorsafari vodopad skakavac
jeep safari rafting
jeep safari rafting
jeep safari rafting