Kanjoning

Kanjoning je jedna od naših najatraktivnijih aktivnosti u prirodi!
GOSTI KOJI ŽELE DA PROBAJU OVU ADRENALINSKU AVANTURU POTREBNO JE DA BUDU U MALO BOLJOJ FIZIČKOJ KONDICIJI I ZATO PROLAZE KRATKU FIZIČKU PROCJENU NAŠEG PROFESIONALNOG OSOBLJA.

Kanjoning / Canyoning - jedinstvena adrenalinska avantura | Rafting Tara

Pored raftinga, jedan od najatrativnijih vidova aktivnog odmora i turizma.
KANJONING JE JEDNA OD NOVIJIH I NAJATRAKTIVNIJIH AKTIVNOSTI. POSEBNU PAŽNJU POKLANJAMO PROCJENI FIZIČKE SPREMNOSTI UČESNIKA. GOSTI KOJI ŽELE DA PROBAJU OVU ADRENALINSKU AVANTURU POTREBNO JE DA BUDU U MALO BOLJOJ FIZIČKOJ KONDICIJI I ZATO PROLAZE KRATKU FIZIČKU PROCJENU NAŠEG PROFESIONALNOG OSOBLJA. TAKOĐE, SAME KANJONING TURE VODE PROFESIONALNI VODIČI NAŠEG RAFTING CENTRA DRINA TARA, KOJI ĆE VAM OVU AVANTURU UČINITI SIGURNOM, JEDINSTVENOM I NEZABORAVNOM.
 

Šta je kanjoninig?

Kanjoning uključuje prolazak kroz uske kamene tjesnace i kanjone u odijelu od neoprena, sa kacigom, sigurnosnim prslukom i u specijalnoj neoprenskoj obući. Ponekad se za ovu aktivnost koriste se konopci i kuke za spuštanje niz teško dostupne litice. Aktivnosti koje uključuje kanjoning su preplivavanje, skakanje nerijetko sa više metara visine, spuštanje konopcima, ronjenje, pješačenje...

Kanjoning avanture već godinama nudimo u dva atraktivna i jedinstvena kanjona u blizini našeg Rafting centra Drina Tara: kanjonu Nevidio i kanjonu Hrčavke.

 

Canyoning Nevidio & Hrčavka

Kanjon Navidio se nalazi u blizini Šavnika, U Crnoj Gori, na oko 80km od našeg Rafting centra Drina Tara. Kanjoning kroz Nevidio traje efektivno oko 2-3 sata. Tura počinje polaskom iz Rafting centra oko 9h ujutro a povratak u naš Rafting centar Drina Tara je oko 20h. Anavnutra Nevidio kanjoning je već dobro znana trasa i sam kanjoning u ovom kanjonu je prilično komercijalizovan.

PRIJE TRI GODINE VODIČI NAŠEG RAFTING CENTRA DRINA TARA SU PRVI MARKIRALI KANJON HRČAVKE I OBILJEŽILI DVIJE TRASE KROZ KANJON TEK OTKRIVENE RJEČICE, KOJI JE POTPUNO DIVLJI I NETAKNUT KANJON I KROZ KOJI SAMO GOSTI NAŠEG RAFTING CENTRA IMAJU PRILIKU PROĆI.

Kanjon Hrčavke se nalazi u Nacionalnom Parku Sutjeska na svega 7km vazdušne linije od našeg kampa i predstavlja posljednji otkriveni kanjon za kanjoning u Evropi. Ipak, vožnja do kanjona traje oko sat vremena zbog konfiguracije planinskog terena. U kanjonu Hrčavke možemo birati dvije različite trase. Obje imaju 3-4 sata efektivnog prolaza kroz kanjon.. Kanjon Hrčavke je zahtjevniji od kanjona Nevidio, po ocjeni brojnih poznavalaca ovog ekstremnog vida odmora I i mnogo atraktivniji.

Kanjoning je prilično zahtjevna aktivnost u prirodi koja uglavnom traje nekoliko sati, pa gostima dajemo energetske pločice ili slatkiše koji održavaju energiju.

Rafting centar Drina Tara - kanjoningRafting centar Drina Tara - kanjoningRafting centar Drina Tara - kanjoningRafting centar Drina Tara - kanjoningRafting centar Drina Tara - kanjoningRafting centar Drina Tara - kanjoningRafting centar Drina Tara - kanjoningRafting centar Drina Tara - kanjoning

KANJONING/CANYONING PONUDE

KANJONING - TRI DANA
Dva noćenja, dva puna dana aktivnosti: dan za kanjoning + 42km raftinga.
Pogledajte detaljnijeKANJONING - PET DANA
Dan za kanjoning + 42km raftinga + Jeep Safari + Hiking.
Pogledajte detaljnijeKANJON NEVIDIO
Za komercijalni kanjoning, sa dosta posjetilaca. Osvojen je 1965. godine.
Pogledajte detaljnijeKANJON HRČAVKA
Osvojen tek prije nekoliko godina. Komercijalne ture tek od 2014. godine.
Pogledajte detaljnije