RAFTING CENTAR DRINA-TARA POSEBNU PAŽNJU POSVEĆUJE MAKSIMALNOJ SIGURNOSTI I UDOBNOSTI GOSTIJU. ONO PO ČEMU SMO POSEBNI U OVOM SEGMENTU JE NAJBOLJI TIM SKIPERA ZA RAFTING, VODIČA ZA KANJONING I VODIČA ZA PLANINE!

NERIJETKO OD NEKIH GOSTIJU ČUJEMO KOMENTAR DA ''RAFTING UOPŠTE NIJE BIO STRAŠAN'' I DA BI SE POJEDINI GOSTI ZA SLJEDEĆI PUT ODLUČILI DOĆI I PO VEĆEM VODOSTAJU. UPRAVO TAKVE KOMENTARE SMATRAMO NAŠIM USPJEHOM I DOKAZOM DA NAŠA OPREMA I NAŠI VODIČI I SKIPERI NA NAJBOLJI MOGUĆI NAČIN ISPUNJAVAJU SVOJ ZADATAK!

RAFTING OPREMA

Najvažniji i jedan od dva obavezna dijela opreme je sigurnosni prsluk koji osigurava plovnost osobe u slučaju da se nađe u vodi. Postoje tačni sigurnosni propisi o nosivosti sigurnosnih pojaseva. Naši pojasevi su ipak izrađeni po narudžbi i svaki od njih uveliko premašuje te propise nosivosti. Dizajn naših sigurnosnih prsluka za rafting je najbolji mogući i omogućava udobno korišćenje uz najbolju funkcionalnost kod održavanja na površini ili izvlačenja iz vode. Naši pojasevi su izrađeni od najboljeg materijala koji postoji, tzv CORDURA.

Drugi obavezni dio opreme je kaciga za rafting. Svaki gost dobija i obavezan je da ima kacigu koja služi da se u slučaju upadanja u vodu glava zaštiti od udaraca. Kacige su napravljene od elastične visokootporne plastike i ispunjene udobnim punjenjem koje može da se potapa.

Ono sto takođe dobijaju naši gosti ne spada u obaveznu opremu, ali zbog udobnosti i zaštite od prehlade kod nas je obavezna oprema. To su neoprenska odijela, neoprenska obuća i u extremnim uslovima anoraci ili šuškavci.

Neoprenska odijela su od jednog od najboljih brendova Hiko, te su vrhunskog kvaliteta i veoma izdržljiva. Odijela su bez rukava i sa dugačkim nogavicama i to su odijela namjenski izrađena za rafting. Odijela osim zaštite od hladne vode nude i zaštitu od udaraca i sl. Neoprenska obuća sa termoprekidom služi za zaštitu od hladnoće jer upravo noge najviše vremena provedu u vodi.

Anorak ili šuškavac se nosi uglavnom kad su temperature niže ili je jako kišovito.
OPREMA JE IZRAĐENA PO EU STANDARDIMA

Kad je kanjoning u pitanju, oprema je slična kao i za rafting. Gosti za kanjoning dodatno dobijaju jos alpinističke pojaseve kao i neoprenske jakne. Takodje obuća za kanjoning je nešto robusnija nego obuća za rafting iz razloga što se na kanjoningu neuporedivo više hoda.

NAŠI SKIPERI i VODIČI

Naš tim skipera za rafting je bez premca u kanjonu Tare, a možemo reći slobodno uopšte u ovom dijelu svijeta! Naši skiperi su licencirani i od strane IRF (International Rafting Federation) kao i od strane Ministarstva Republike Srpske za obavljanje ovog posla. Ono sto je i važnije od licenci je njihovo iskustvo. Naši skiperi u prosjeku imaju preko 150 dana raftinga svake godine i to je glavno i ono što ih čini najboljima. Naši skiperi pored srpskog govore engleski jezik, a imamo i skipere koji govore italijanski i njemački. Ono po čemu se takođe ističu je prijateljski odnos prema gostima, ljubaznost i strpljenje.

NAŠI LICENCIRANI SKIPERI SU ZADUŽENI ZA SIGURNOST NA RAFTINGU

Veoma bitan dio raftinga je i sigurnosni brifing koji se održava prije početka raftinga. Sigurnosni govor uključuje uputstva za ponašanje na čamcu, način sjedenja, veslanja i postupanje u nepredvidjenim okolnostima.

Naši vodiči za kanjoning su momci koji su prvi u našoj zemlji dobili licence za kanjoning! Izuzetno su vješti, fizicki spremni i lično su otkrili neke od do skoro neistraženih kanjona.

OPREMU ZA RAFTING I KANJONING GOSTI DOBIJAJU PRED POLAZAK

Poslije doručka gosti odlaze do objekta sa opremom gdje im naši vodiči, skiperi daju odgovarajuću opremu i ukratko ih upućuju u to kako se oprema oblači i koristi. Nakon toga gosti se u bungalovima ili kabinama presvlače u opremu i spremni kreću na polaznu tačku za rafting.

 

RAFTING CENTAR DRINA TARA NE ODGOVARA ZA EVENTUALNO OŠTEĆENE ILI IZGUBLJENE LIČNE PREDMETE, FOTOAPARATE, KAMERE, I SLIČNO. SVI UČESNICI AKTIVNOSTIMA PRISTUPAJU NA VLASTITU ODGOVORNOST. SVE NAŠE AKTIVNOSTI SU VOĐENE OD STRANE PROFESIONALNIH SKIPERA I VODIČA.