Saznajte zašto je kanjon Tare najveći u Evropi! Aranžman koji osim raftinga najatraktivnijim dijelom Tare obuhvata i uspon na najljepše vidikovce na kanjonu. Najbolji četvorodnevni aranžman sa tri noćenja i dva puna dana aktivnosti. Ovaj aranžman je osmišljen kako biste zaista mogli da sagledate svu ljepotu i veličinu kanjona Tare! Ni jedan drugi aranžman to do sada ovako nije omogućavao!
Boravišne takse, takse za rafting, takse za nacionalni park, osuiguranja, besplatan parking, svi prevozi i transferi u toku aranžmana i svi slični troskovi su uračunati u cijenu.


VREMENSKI PLAN PONUDE

DAN 1

Doček gostiju do 19h u Rafting centru Drina-Tara (preporučena neobavezujuća satnica), koji se nalazi 18km od Foče, na obali rijeke. Smještaj u bungalove, slobodno poslije podne i veče. Rafting centar posjeduje lijepo uredjene terene za mali fudbal i odbojku, te stazu sa klupama pored rijeke. Čitav kompleks se nalazi na samoj obali, sa restoran-terasom nadnesenom nad rijekom.

Večera od 20h, druženje uz vatru i muziku po zelji. Za večeru ćete imati priliku probati razne specijalitete karakteristične za ovo podneblje, spremljene na licu mjesta od svježih organskih namirnica iz okoline kanjona i samog kanjona Tare!

DAN 2

Doručak do 10h sa specijalitetima ovog podneblja koje nemate priliku nigdje drugo probati! Domaći pršut, vrući uštipci sa kajmakom, pogače ispod sača su samo mali nagovještaj.. Poslije doručka gosti uz pomoć skipera-vodiča biraju opremu za rafting, obavezne sigurnosne prsluke, kacige, neoprenska odijela, neoprensku obuću, anorake.. Prevoz našim terenskim vozilima do Brštanovice-početne tačke za rafting.

Prije polaska skiperi-vodiči će održati brifing kojim će goste provesti kroz tehnike veslanja, način sjedenja i ponašanja u čamcu, ponašanje u raznim situacijama-ukratko-kratki kurs raftinga! Krećemo na rafting i u nekoliko sati prolazimo najatraktivniji dio kanjona i rijeke Tare za rafting. Obilazimo vodopade, divlje izvore, stajemo radi fotografisanja i kupanja.

Poslije 25 kilometara adrenalina i prirode od koje zastaje dah, čamcima-raftovima dolazimo u naš rafting centar, ispod restoranske terase koja je nadnesena nad rijeku. Čeka nas topla voda, tuširanje i spreman ručak. Za ručak ponovo imamo priliku probati specijalitete ovog podneblja, za početak vruća teleća čorba, zatim jagnjetina, jaretina, teletina pod sačem, sa ukusnim povrćem ispod sača, salate, domaće pite ispod sača, ječmeni, još vruć hljeb i još mnogo toga, ipak nećemoVam sve unaprijed otkriti. Poslije ručka slobodno vrijeme za odmor, šetnju,kupanje ili rekreaciju.

Večera od 20h. Poslije jakog ručka u znaku planinskog mesa, za večeru imamo potočnu pastrmku na žaru, pečeni krompir i kajmak, kačamak, sirnicu zeljanicu i burek ispod sača, kiselo mlijeko i slično. U našem restoranu cijelo vrijeme možete piti izuzetno domaće crveno vino iz carskih vinograda Trebinja, našu rakiju od divljih krušaka ali i sva ostala pića, sokove i piva.

DAN 3

Doručak oko 09,30h. Polazak nasim terenskim vozilima preko Foče u pravcu Meštrevca, planine Ljubišnje i Vranovine, tj.desnog oštrog oboda kanjona Tare. Vožnja kroz neobične krajeve i sela kakva vjerovatno nigdje drugo ne postoje!

Dolazak na plato kanjona Tare kod sela ‘’Dulin Brijeg’’. Obilazak fantasticnih vidikovaca sa kojih pogled puca na najveci dio kanjona Tare, kanjona Pive i Sušice. Nastavak voznje par kilometara do neobičnog sela Vranovina iz koga postoji kozja staza koja vodi u samo srce kanjona do ostataka starih mlinova na Tari imenom Markovića mlini.

Obilazak vidikovaca od kojih zastaje dah. Oblast se nalazi na nadmorskoj visini preko 1500metara a kanjon Tare je oštro isjeca te pogled puca na najveći i najdublji dio kanjona. Sa ovog mjesta pogled se pruža i na kanjon Sušice, cijeli Nacionalni Park Durmitor, pa skoro preko čitave Crne Gore do Komova na jednoj strani a na drugoj preko cijele stare Hercegovine do Treskavice! Gledajući na treću stranu vide se Maglić, Pivska Planina, Zelengora, Volujak, Vučevo i skoro cijeli Nacionalni Park Sutjeska.

Na ovim mjestima, kažu da se pravi najbolji kajmak ili skorup na svijetu, dimljeni sir i jos mnogo toga što ćemo i probati u zakusci na ivici kanjona!

U povratku skrećemo s puta i dolazimo na Zlatni Bor ponovo na samoj ivici kanjona Tare, ali ovoga puta nizvodno. Tu obilazimo vidiokvce odakle se kao na dlanu vidi Šćepan Polje, mjesto gdje se sastaju Tara i Piva i nastaje Drina. Pogled se pruža na grad Soko, ljetnu rezidenciju srpskog srednjovjekovnog vladara Hercega Šćepana Kosače koji je nosio titulu ‘’Hercega od Svetoga Save’’ i po kome je cijela oblast dobila ime Hercegovina, a odmah u blizini Sokola se vidi i Hercegova zadužbina manastir Zagrađe. S ovog mjesta se vidi i čitav najatraktivniji dio Tare za rafting koji smo prošli prethodnog dana.

Povratak u Rafting centar do 19,30h. Večera. Noćenje.

DAN 4

Četvrti dan aranžman završavamo poslije doručka.
Po želji gostiju moguće je četvrti dan organizovati izlet u prašumu Perućicu i N.P. Sutjesku ili neki drugi izlet.

CIJENA ARANŽMANA: 140€ U STANDARDNOM BUNGALOVU / 170€ U LUX BUNGALOVU

JELOVNIK

Večera dan 1:

Pečeni krompir i kajmak, domaći hljeb iz peći, salata, sarmice u raštanu i kiselom kupusu od mesa divljači, domaće pljeskavice s roštilja, miješano meso s roštilja, pite ispod sača.

Doručak dan 2:

Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Ručak dan 2:

Teleća čorba, ječmeni hljeb ispod sača, salata. Jagnjetina, jaretina ili teletina po želji gostiju, spremljena ispod sača sa krompirima i paprikom, začinjena ruzmarinom. Pite pod sačem. Za desert baklave, ružice i tulumbe.

Večera dan 2:

Potočna pastrmka i lipljen, pura s kajmakom, pita sirnica i pita zeljanica ispod sača, burek ispod sača.

Doručak dan 3:

Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Ručak dan 3:

Zakuska u toku izleta će biti u vidu bogatih lunch paketa sa domaćom hranom.

Večera dan 3:

Potočna pastrmka i lipljen, pura s kajmakom, pita sirnica i pita zeljanica ispod sača, burek ispod sača.

Doručak dan 4:

Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Napomena za jelovnik:

Vegetarijansku hranu, hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite prije početka ili na početku aranžmana.

NAPOMENE

Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 4 osobe ili se mozete prikljuciti postojecoj grupi
Minimalna preporučena starost učesnika je 8-12 god. (procjena u odnosu na vodostaj)
Prethodno iskustvo nije potrebno Cijene su izražene u evrima, po osobi
Posebnu pažnju posvećujemo maksimalnoj sigurnosti i udobnosti za goste
Subotom, zbog gužve, start rafting ture toga dana može biti u 09h, 11h ili 14.30h
Zadržavamo pravo procjene spremnosti učesnika

0 Komentara za Rafting i kanjon Tare

Ostavite komentar

Rafting i kanjon TareRafting i kanjon TareRafting i kanjon TareRafting i kanjon TareRafting i kanjon TareRafting i kanjon TareRafting i kanjon TareRafting i kanjon TareRafting i kanjon TareRafting i kanjon Tare