Ove godine proslavljamo značajan jubilej - 22 godina našeg Rafting centra Drina Tara. Svih ovih godina, iz godine u godinu, trudili smo se da napredujemo i uvijek udovoljimo našim gostima, koji nas svih ovih godina nagrađuju povratkom kod nas, iz kojih smo ponosni na prava prijateljstva. Tako ćemo nastaviti i dalje! Sada možemo da se pohvalimo da smo prvi zvanično registrovani rafting klub na ovim prostorima, i daleko najveći rafting centar ali i objekat za aktivni odmor u prirodi, u Evropi.

U našem rafting centru pored raftinga, organizujemo mnoge druge aktivnosti u prirodi, koji najčešće upotpunjuju boravak naših gostiju i uljepšavaju aktivni odmor u prirodi. Pored raftinga organizujemo i hiking izlete, Jeep safarije, kanjoninge u dva kanjona, voženje ATV kvadova, jednodnevne izlete..

ADRENALISKI RAFTING

Jednodnevni rafting Tarom i Drinom, u dužini oko 25 km, jedna je od najuzbudljivijih ponuda našeg rafting centra.Polazi se džipovima sa našeg kampa,i poslije prelaska međudržavne granice sa Crnom Gorom, stiže se na Brštanovicu, start poziciju naše rafting avanture. Važno je istaći da prije ukrcavanja na velike, gumene čamce, naši skiperi drže kratkotrajan, ali veoma koristan i sadržajan brifing, sa uputama o osnovnim pravilima ponašanja na plovilu. Spust kroz egzotične i prelijepe brzake Tare do našeg Rafting centra "Drina Tara", sa kraćim odmorom u kanjonu, traje oko tri sata.Ovu rafting turu zovu adrenaliska, zbog više slapova i kaskada, kroz koje prolaze ćamci sa posadom.
adrenalinski rafting tara
Cjelokupno putovanje do polazne tačke za rafting Tarom i Drinom, od 2020. godine, u cjelosti obavljamo novoprobijenom trasom puta sa teritorije Republike Srpske, ne prelazeći granicu sa Crnom Gorom, što je u mnogome olakšalo i pojednostavilo rafting.
Pogledajte detaljnije

 

HIKING

Ovo je, u posljednjih nekoliko godina, jedan od omiljenijih i najtraženijih aranžmana naše ukupne ponude. U Nacionalnom parku Sutjeska ima više hajking staza, različitih i zanimljivih na svoj način, a zajedničko im je to što vode kroz očuvanu prirodu i ljepote, koji su bez premca u Evropi.
Najtraženije i najizazovnije su hiking Prijevor - Jelova gora - Suva jezerina - Trnovačko jezero, na Magliću, te Vrbnica - Pašna poljana - Videž - Crno jezero - Bijelojezero - Ljubin Grob, na Zelengori. Pješačka tura Prijevor-Trnovačko jezero, u dužini od oko 5,5 km traje do dva časa u jednom pravcu i prava je poslastica za ljubitelje planine. U ljetnjem periodu učesnici ove hajking ture beru ljekovite trave i kupaju se na Trnovačkom jezeru.
rafting tara hiking sutjeska
Duplo duža je hiking maršruta Vrbnica - Videž - Crno i Bijelo jezero - Ljubin Grob, na planini Zelengori. Ljubitelji planinarenja kažu da je ovo i najljepša hiking staza na Balkanu, jer vodi mekim i travom obraslim pašnjacima prelijepe planine Zelengore. Ovdje ima i nekoliko lijepih vidikovaca.U ljetnim mjesecima ovdje se pored ljekovitih trava može brati i degustirati divlja borovnica i malina.
Pogledajte detaljnije

 

4x4 JEEP SAFARI

Maršruta Tjentište-Dragoš Sedlo-pokraj prašume Perućice-Prijevor, u dužini oko 19 km je nezaboravan džip saafari, već od maja mjeseca, zavisno od snijega. Na ovom usponu savladuje se velika visinska razlika-od 550 metara na Tjentištu, do gotovo 1700 metara, na Prijevoru, u poodnožju Maglića! Na ovom saafariju - uživanju, naši vodiči priređuju gostima i dodatno zadovoljstvo - vode ih na dva vidikovca u srcu prašume Perućice, odakle puca fantastičan pogled na 80 metara visok vodopad Skakavac, te okolne vrhove Volujaka, Zelengore, Vučeva i Maglića. Na Prijevoru, ispod samog Maglića, nalaze se i dva stočarska katuna, u kojima njihovi vlasnici, ljeti, ovdje obitavaju sa stokom.
rafting tara jeep safari

 

KANJONING

Bez sumnje, najzahjtevnija i najizazovnija ponuda u našem Rafting centru Drina-Tara! Kanjoning u kanjonu rječice Hrčavke, koja se uliva u Sutjesku, predstavlja spoj nekoliko disciplina: hikinga, skakanja i plivanja u hladnoj vodi, alpinizma, uz upotrebu konopaca, itd. Kanjonig se obavlja ljeti, a uzbuđenje i adrenalin su zagarantovani! Za kanjoning je potreba prosječna fizička spremnost, a procjenu spremnsti učesnika za ovu aktivnost vrše naši licencirani vodiči.
rafting tara kanjoning

 

ATV KVADOVI

Jednodnevni izleti našim kvadovima, obavljaj se na dvije destinacije. Prva je novoprobijenom trasom puta uz desnu obalu Tare, u dužini od 20 kilometara. Četverotočkašima ulazite u najljepši kaonjon Evrope, gdje ćetre uživati u prekrasnim čarima prirode-izvorima, vrelima i rječicama, koje se iz kamenih gromaada ulijevaju u Taru.
Sa kvadovima možete i na znatno dužu turu, na planinu Zelengoru.Ide se preko Čemerna, do Orlovačkog jezera, koje predatavlja pravi biser među osam glacijalnih jezera na Zelengori.
rafting tara kvadovi

 

E-BIKE (MOUNTAIN TURE)

Prvi u regiji, pokrenuli smo eko-friendly E-bike planinske ture koje će vam omogućiti da se divite prelijepim pejzažima, uživate u trenucima mira i tišine, i da pređete predivne staze u nacionalnom parku bez da izazovete ikakvo zagađenje ili buku. Uživajte u adrenalinskom iskustvu vožnje na E-bike biciklima, za one koji žele da brzo pređu velike distance, i uživajte u čarima prirode, bez da remete njenu ravnotežu. Doživite planine na način koji još niste iskusili. Doživite prirodu!
 rafting tara, mountine e bike, outdoor

 

IZLETI

Organizujemo jednodnevne izlete na tri destinacije u blizini našeg rafting centra: posjeta Carskim vinogradima u Hercegovini, izlet u Andrićrad i islet u Sarajevo. Ovim izletima naši gosti često upotpunjuju svoj odmor u prirodi, i malo ga oplemene bogatim istorijskim i kulturnim pričama iz našeg regiona.