Mi smo kompanija koja se bavi avanturističkim turizmom, organizovanjem rafting tura na rijekama Tara i Drina, hiking izleta, jeep safarija, kanjoninga i sl. Ture su organizovane u vidu jednodnevnih i višednevnih aranžmana na bazi punog pansiona. Posjedujemo Rafting Centar sa bungalov-kampom za smještaj gostiju u kanjonu rijeke, izgrađen u planinskom stilu, a koji gostima pruža komfor visokog kvaliteta sa restoranom u kojem gostima služimo tradicionalna jela (jagnjetina sa ražnja, pršuta, kajmak, sir, pite i hljeb ispod sača, meso ispod sača itd). Sva hrana se priprema na licu mjesta i proizvedena je u ekološki potpuno čistoj sredini (organska hrana).

NAŠ CIJELI POSLOVNI USPJEH SE ZASNIVA UPRAVO NA PREPORUKAMA NAŠIH ZADOVOLJNIH GOSTIJU! NAŠA POSVEĆENOST I PROFESIONALNOST, ORGANIZACIJA I PRAVA PORODIČNA DOBRODOŠLICA PRIJATNOG OSOBLJA SU SAMO DIO RAZLOGA ZA TO! DOBRODOŠLI NA RAFTING TAROM I DRINOM!

Rafting centar Drina Tara

Prostor Foče i stare Hercegovine je poznat jos i kao ''zemlja kanjona''. Osim kanjona Tare i Pive kao najpoznatijih, tu su još kanjoni Sutjeske, Bistrice, Otese, Hrčavke, Ćehotine i još mnogih manjih rijeka.

Mi smo odrasli na ovim divljim vodama. Još kao veoma mladima, glavna ljetna aktivnost nam je bila spuštanje na velikim gumama ili improvizovanim splavovima upravo ovim divljim rijekama. Tada nismo znali da se to zove rafting. Tako smo postali zaljubljenici u ono što danas profesionalno radimo.

 

Sa početkom sportskog raftinga na našim prostorima smo krenuli i postali prvi registrovani Rafting klub u BiH. Organizovali smo mnoga takmičenja kao sto je Otvoreno prvenstvo BiH u raftingu a organizovali smo i Svjetski kup kao i Svjetsko prvenstvo u raftingu na rijeci Tari. Okosnicu našeg tima čine upravo jedni od prvih rafting takmičara, koji danas rade kao profesionalni vodiči i skiperi. Redovno organizujemo i obuku za nove, mlade skipere.

Rafting klub Drina-Tara je prvi registrovani rafting klub na ovim prostorima, te je jedan od nosilaca i sportskog raftinga. Skiperi koji će, u toku raftinga, biti vaši vodiči su aktivni takmičari našeg kluba. Rafting klub je pokretač i jedan od stalnih organizatora otvorenog prvenstva Bosne i Hercegovine R6 u raftingu na rijeci Ćehotini, zatim svjetskog rafting kupa na rijeci Tari kao i drugih dešavanja kao sto su škole raftinga i slično. Članovi smo Rafting saveza BiH, a ranije i odbora za rafting kajak kanu saveza BiH.

Od samog početka komercijalnog raftinga, splavarenja, našim gostima nudimo ne samo vrhunsku opremu i sigurnost, već i vrhunsku udobnost, najbolji smještaj i neprevaziđenu tradicionalnu kuhinju! Takav domaćinski odnos prema gostima i probran tim od najboljih ljudi nas je i odvojio od svih sličnih ponuda, i to je ono čime se ponosimo a što nam donosi uspjeh u poslu kojim se bavimo!

KUĆNI LJUBIMCI SU DOZVOLJENI U KAMPU, ALI NE MOGU BORAVITI U BUNGALOVIMA NITI UČESTVOVATI U AKTIVNOSTIMA.

Našu ponudu smo ubrzo proširili i drugim aktivnostima u našoj neposrednoj blizini. Okruženi smo jedinstvenim prirodnim ljepotama, čak dva nacionalna parka tako da nam nije bilo teško osmisliti ponude koja su uz rafting postale jednako popularne (foto safariji, hiking, izleti, kanjoning, vožnje kvadova,.. ).

Posjedujemo veliko zemljište na samoj obali rijeke, tu smo izgradili kamp koji se sastoji od više od 120 bungalova a u proteklih nekoliko godina smo izgradili više od 70 luksuznih bungalova sa kupatilima, tako da našu ponudu podižemo na novi nivo.

Osim sporta i turizma, svake sezone ulažemo velike napore i sredstva u očuvanje prirodne sredine, organizujemo čišćenja kanjona i riječnih korita i drugo. Imamo izuzetno dobre kontakte i saradnju sa rafting klubovima i klubovima sportova na vodi iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, kao i čitavog svijeta.

U prirodnom ambijentu našeg rafting kampa takođe organizujemo i pjesničke večeri, likovne izložbe, susrete sa novinarima, slikarima, estradnim umjetnicima iz regiona. Svakog vikenda organizujemo i pop-rock svirke!

Rafting centar Drina Tara - Eco Friendly
 
RAFTING TURE ORGANIZUJEMO SVAKOGA DANA. UVIJEK PREPORUČUJEMO DA POKUŠATE IZBJEĆI SUBOTU ZA RAFTING, JER JE TADA NA RAFTINGU KAO I NA PUTU DO POLAZNE TAČKE VEOMA VELIKA GUŽVA.
 

RAFTING CENTAR DRINA TARA NE ODGOVARA ZA EVENTUALNO OŠTEĆENE ILI IZGUBLJENE KAMERE, FOTOAPARATE I SLIČNO. SVI UČESNICI AKTIVNOSTIMA PRISTUPAJU NA VLASTITU ODGOVORNOST.