Najduži rafting aranžman. Prava ekspedicija od 100km raftinga kroz cijeli kanjon Tare. Tri noćenja, jedno noćenje u najdubljem dijelu kanjona, jednom riječju - nezaboravno! Aranžman “Četiri dana sa durmitora” je na bazi Pun pansion. Boravišne takse, takse za rafting, takse za nacionalne parkove, osuiguranja, besplatan parking, svi prevozi i transferi u toku aranžmana i svi slični troskovi su uračunati u cijenu. U cijenu su uključene i takse za NP Durmitor u iznosu od 60€ po osobi.
Ovaj aranžman je zamišljen kao ekspedicija kroz cijeli kanjon Tare, a osim kanjona u toku ovog aranžmana prolazimo i neke od najljepših predjela Nacionalnog parka Durmitor!


VREMENSKI PLAN PONUDE

DAN 1

Doček gostiju do 19h u Rafting centru Drina-Tara (preporučena neobavezujuća satnica), koji se nalazi 18km od Foče, na obali rijeke. Smještaj u bungalove, slobodno poslije podne i veče. Rafting centar posjeduje lijepo uredjene terene za mali fudbal i odbojku, te stazu sa klupama pored rijeke. Čitav kompleks se nalazi na samoj obali, sa restoran-terasom nadnesenom nad rijekom.

Večera od 20h, druženje uz vatru i muziku po zelji. Za večeru ćete imati priliku probati razne specijalitete karakteristične za ovo podneblje, spremljene na licu mjesta od svježih organskih namirnica iz okoline kanjona i samog kanjona Tare!

DAN 2

Za razliku od uobičajenog rasporeda u drugim aranžmanima ovaj dan počinjemo rano, doručak u Rafting centru je predvidjen vec u 07h ujutro. Poslije doručka našim terenskim vozilima krećemo ka Djurdjevića Tari-.početnoj tački za rafting. Prolazimo kroz kanjon Pive, zatim se serpentinama penjemo na Pivsku planinu. Cijelo vrijeme imamo fantastičan pogled na planinski masiv Maglića najvećeg vrha u BiH, zatim Durmitora. Cijelo vrijeme kao na dlanu vidimo čitavo Pivsko jezero. Prelazimo preko Trse, prolazimo pored više glečerskih jezera i lednika. Zastajemo kod sniježnih nanosa što će Vam u ljetno doba biti posebna atrakcija. Vozilima prelazimo planinski prevoj Sedlo na 1907mnv. Na Sedlu pravimo pauzu.

Dolazimo na splavište na Đurdjevića Taru. Tu nas čeka zakuska nakon koje krećemo na rafting. Prije polaska skiperi-vodiči će održati brifing kojim će goste provesti kroz tehnike veslanja, način sjedenja i ponašanja u čamcu, ponašanje u raznim situacijama-ukratko-kratki kurs raftinga!

Raftovima-čamcima prolazimo ispod više od 170m visokog mosta na Đurdjevića Tari. Zatim zastajemo na Ljutici-rijeci koja u ogromnoj količini i snazi izvire sa jednog mjesta iz stijene, i posle svega 170metara divljih slapova uvire u Taru!

Zastajemo na nekoliko vodopada, izvora.. Nakon 4 sata stizemo u Radovan Luku, gdje nas čeka hrana i prenoćište za drugo veče. Motel Radovan Luka se nalazi na prelijepom mjestu duboko u kanjonu Tare, blizu mjesta gdje kanjon sa svojih više od 1300 metara dubine predstavlja naveći kanjon na svijetu posle Kolorado Grand Kanjona! Popodne I veče ćete na ovom nevjerovatnom mjestu gdje se ne čuje ništa sem žubora Tare provesti odmarajući ili čitajući pored rijeke, ili istražujući okolinu.. Do ovog mjesta u kanjonu se može doći samo čamcem ili teškim putem pomoću terenskih vozila.

DAN 3

Poslije doručka oko 09,30h nastavljamo rafting kroz najdublji i najgrandiozniji dio kanjona Tare. Prolazimo Tepačke bukove i stajemo na vodopadima-Bailovića sigama, po mnogima najljepšem mjestu u cijelom kanjonu. Idemo u šetnju iznad vodopada do pećine u kojoj se nalazi jezero iz koga ističe vodopad...

Pauzu pravimo i na Brštanovici uz zakusku. Poslije pauze krećemo najatraktivnijim dijelom kanjona i rijeke Tare kad je rafting u pitanju. Prelazimo i poslednjih 25 kilometara rijeke Tare, probijamo desetine divljih bukova i stižemo u Rafting centar Drina-Tara na nešto kasniji ručak.

Večera će biti poslužena kasnije. Noćenje u bungalovima.

DAN 4

Četvrti dan aranžman završavamo poslije doručka.
Po želji gostiju moguće je četvrti dan organizovati izlet u prašumu Perućicu i N.P. Sutjesku ili neki drugi izlet.

CIJENA ARANŽMANA: 240€ U STANDARDNOM BUNGALOVU / 270€ U LUX BUNGALOVU

JELOVNIK

Večera dan 1:

Pečeni krompir i kajmak, domaći hljeb iz peći, salata, sarmice u raštanu i kiselom kupusu od mesa divljači, domaće pljeskavice s roštilja, miješano meso s roštilja, pite ispod sača.

Doručak dan 2:

Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Ručak dan 2:

Teleća čorba, ječmeni hljeb ispod sača, salata. Jagnjetina, jaretina ili teletina po želji gostiju, spremljena ispod sača sa krompirima i paprikom, začinjena ruzmarinom. Pite pod sačem. Za desert baklave, ružice i tulumbe.

Večera dan 2:

Potočna pastrmka i lipljen, pura s kajmakom, pita sirnica i pita zeljanica ispod sača, burek ispod sača.

Doručak dan 3:

Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Ručak dan 3:

Teleća ili jagnjeća čorba, ječmeni hljeb ispod sača, salata, rolat od mesa sa domaćom pršutom, šnicle u sosu od vrganja, musaka. Za desert ružice, baklava.

Večera dan 3:

Potočna pastrmka i lipljen, pura s kajmakom, pita sirnica i pita zeljanica ispod sača, burek ispod sača.

Doručak dan 4:

Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Napomena za jelovnik:

Vegetarijansku hranu, hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite prije početka ili na početku aranžmana.

NAPOMENE

Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 4 osobe ili se mozete prikljuciti postojecoj grupi
Minimalna preporučena starost učesnika je 8-12 god (procjena u odnosu na vodostaj)
Prethodno iskustvo nije potrebno Cijene su izražene u evrima, po osobi
Posebnu pažnju posvećujemo maksimalnoj sigurnosti i udobnosti za goste
Subotom, zbog gužve, start rafting ture toga dana može biti u 09h, 11h ili 14.30h
Zadržavamo pravo procjene spremnosti učesnika

0 Komentara za 100km sa Durmitora

Ostavite komentar

100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora100km sa Durmitora