Sedam dana aktivnog odmora koje ćete pamtiti cijelog života! Rafting Tarom, hiking, vožnja kvadova, hiking+jeep safari, 4x4 safari, dva nacionalna parka - Sutjeska i Durmitor, 3 najviše planine regiona, 17 tradicionalnih obroka, najbolji dio rijeke Tare, glečersko Trnovačko jezero, najveća prašuma u Evropi - Perućica, 2 grandiozna kanjona..

Doživite i proživite fantastičnih sedam dana odmora u jedinstvenoj prirodi! Ovaj bogati paket aktivnog odmora smo osmislili kao prvi izbor iz naše bogate ponude aktivnosti. U ovom aranžmanu smo namjerno izostavili kanjoning, iz razloga što ta aktivnost obično postane moguća tek u junu, dok je u proljetnim mjesecima zbog visokog vodostaja neizvodljiva.


rafting tara, rafting centar drina-tara, terasa restorana jutro

VREMENSKI PLAN PONUDE

DAN 1

Doček gostiju u našem Rafting Centru Drina-Tara do 19h (preporučena, neobavezujuća satnica). Naš rafting centar se nalazi 18km od Foče, na obali rijeke. Smještaj u bungalove, slobodno poslije podne i veče. Rafting Centar Drina-Tara posjeduje lijepo uredjene terene za mali fudbal i odbojku, te stazu sa klupama pored rijeke. Čitav kompleks se nalazi na samoj obali, sa restoran-terasom nadnesenom nad rijekom.

Večera od 20h, druženje uz vatru i muziku po zelji. Za večeru ćete imati priliku probati razne specijalitete karakteristične za ovo podneblje, spremljene na licu mjesta od svježih, organskih namirnica iz okoline kanjona i samog kanjona Tare!

DAN 2 - rafting Tarom

Doručak do 10h sa specijalitetima ovog podneblja koje nemate priliku nigdje drugo probati! Domaći pršut, vrući uštipci sa kajmakom, pogače ispod sača su samo mali nagovještaj.. Poslije doručka gosti uz pomoć skipera-vodiča biraju opremu za rafting, obavezne sigurnosne prsluke, kacige, neoprenska odijela, neoprensku obuću, anorake.. Prevoz našim terenskim vozilima do Brštanovice-početne tačke za rafting.

Prije polaska skiperi-vodiči će održati brifing kojim će goste provesti kroz tehnike veslanja, način sjedenja i ponašanja u čamcu, ponašanje u raznim situacijama-ukratko-kratki kurs raftinga! Krećemo na rafting i u nekoliko sati prolazimo najatraktivniji dio kanjona i rijeke Tare za rafting. Obilazimo vodopade, divlje izvore, stajemo radi fotografisanja i kupanja.

Poslije 25 kilometara raftinskog adrenalina i prirode od koje zastaje dah, čamcima-raftovima dolazimo u naš rafting centar, ispod restoranske terase koja je nadnesena nad rijeku. Čeka nas topla voda, tuširanje i spreman ručak. Za ručak ponovo imamo priliku probati specijalitete ovog podneblja, za početak vruća teleća čorba, zatim jagnjetina, jaretina, teletina pod sačem, sa ukusnim povrćem ispod sača, salate, domaće pite ispod sača, ječmeni, još vruć hljeb i još mnogo toga, ipak nećemoVam sve unaprijed otkriti.
Poslije ručka slobodno vrijeme za odmor, šetnju,kupanje ili rekreaciju.

Večera serviramo do od 20h. Poslije jakog ručka u znaku planinskog mesa, za večeru imamo potočnu pastrmku na žaru, pečeni krompir i kajmak, kačamak, sirnicu zeljanicu i burek ispod sača, kiselo mlijeko i slično. U našem restoranu cijelo vrijeme možete piti izuzetno domaće crveno vino iz carskih vinograda Trebinja, našu rakiju od divljih krušaka ali i sva ostala pića, sokove i piva.

DAN 3 - vožnja kvadova

ATV Quads tura, adrenalin, photo safari

Doručak se servira oko 9h ujutro, sa specijalitetima ovog podneblja koje nemate priliku nigdje drugo probati! Domaći pršut, vrući uštipci sa kajmakom, pogače ispod sača su samo mali nagovještaj..

Polazak našim ATV Quad vozilima u pratnji vodiča ka desnom obodu najvišeg dijela najvećeg i najdubljeg kanjona u Evropi - KANJONA TARE. Atraktivna vožnja četvorotočkašima u pravcu Meštrevca, planine Ljubišnje i Vranovine, tj.desnog oštrog oboda kanjona Tare. Idemo kroz jedinstvene krajeve i sela, nezaboravna i posebna u svojoj ljepoti! Vožnja kvadovima je u trajanju od oko 2-3h sve do najviših litica kanjona rijeke Tare – sa pauzama na vidikovcima, planinskim izvorima radi osvježenja... Dolazimo do seoske farme sira koja se nalazi na samoj ivici kanjona a mjesto se zove Zlatni Bor. Na kanjonu provodimo sate u atraktivnnoj vožnji naših snažnih i velikih četvorotočkaša, u šetnji i obilazcima vidikovce od kojih zastaje dah.. Ručak serviramo na obodu kanjona - na licu mjesta u prirodi poslužićemo vam ručak od tradicionalnih namirnica ovoga kraja.

Oblast se nalazi na nadmorskoj visini preko 1500 metara a kanjon Tare je oštro isjeca pe pogled puca na najveći i najdublji dio kanjona. Sa ovog mjesta pogled se pruža i na kanjon Sušice, cijeli Nacionalni Park Durmitor, pa skoro preko čitave Crne Gore do Komova na jednoj strani a na drugoj preko cijele stare Hercegovine do Treskavice! Gledajući na treću stranu vide se Maglić, Pivska Planina, Zelengora, Volujak, Vučevo i skoro cijeli Nacionalni park Sutjeska.

Sa Zlatnog Bora se kao na dlanu vidi Šćepan Polje, mjesto gdje se sastaju Tara i Piva i nastaje Drina. Pogled se pruža na grad Soko, ljetnu rezidenciju srpskog srednjovjekovnog vladara Hercega Šćepana Kosače koji je nosio titulu "Hercega od Svetoga Save" i po kome je cijela oblast dobila ime Hercegovina, a odmah u blizini Sokola se vidi i Hercegova zadužbina manastir Zagrađe. S ovog mjesta se vidi i čitav najatraktivniji dio Tare za rafting.

Na ovim mjestima, kažu da se pravi najbolji kajmak ili skorup na svijetu, dimljeni sir i još mnogo toga što ćete i probati u toku boravka u Rafting Centru Drina-Tara!

Povratak u Rafting centar Drina Tara oko 17-18h.
Večera - tradicionalni specijaliteti. Veče uz vatru i muziku na našoj restoran-terasi na samoj obali rijeke.

DAN 4 - foto safari i hiking

Obilazak, photo safari + hiking

Doručak oko 09h u našem rafting centru. Polazak našim terenskim vozilima (džipovima) do 11h ka Nacionalnalnom parku Sutjeska (Zelengora, prašuma Perućica…), gde stižemo na predivnu panoramu koju ćete prepoznati na fotografijama mnogih naših gostiju. Računajte na 1-2h off-road vožnje.

● Obilazak prašume Perućicae - jedine prašume u Evropi, sa veličanstvenim pogledom na vodopad Skakavac visok 81 metar,
● Nastavak vožnje terenskim vozilima do planinskog prevoja Prijevor odakle se pruža pogled na veliki dio Nacionalnog parka Sutjeska, na najviši vrh BiH Maglić itd.,
● Zatim na Prijevoru obilazimo planinske katune, vojni i lovački vidikovac,
● Nastavak uspona od Prijevora do fantastičnog glečerskog jezera pod Maglićem. Zakuska na Trnovačkom jezeru - jezeru u obliku srca. Računajte na oko 4 sata hiking-trekking-a u oba pravca,
● Povratak do vozila do 18h,
● Povratak na Bastase u Rafting centar “Drina-Tara” do 19,30h.

Večera, druženje uz vatru i muziku. Noćenje.

DAN 5 - Zelengorski prsten

Doručak oko 9h ujutro sa specijalitetima ovog podneblja, koje nemate priliku nigdje drugo probati! Domaći pršut, vrući uštipci sa kajmakom, pogače ispod sača su samo mali nagovještaj..

Polazak našim 4x4 Jeep vozilima u pratnji vodiča ka Nacionalnom parku Sutjeska i prelijepoj planini Zelengori. 4x4 vozilima ćemo napraviti vožnju najljepšim predjelima planine Zelengore, sa brojnim kraškim jezerima u narodu poznatim kao "gorske oči".

Vozilima se probijamo do Pašne Poljane (gdje se, kako kako samo ime kaže, uvijek napasala stoka), pa zatim dalje šumskim stazama obilazimo prastare nekropole stećaka, stajemo na najboljim vidikovcima, osvježavamo se na ledenim planinskim izvorima... Od Pašne poljane pravimo hiking izlet do Crnog jezera, pravimo pauzu na jezeru, pa nastavljamo hiking do Videža, mjesta sa fantastičnim pogledom i nekropolom prastarih stećaka. Sa Videža puca pogled na cijelu Hercegovinu sve do Jadranskog mora, a na drugoj strani se vide planine u Bosni i Crnoj Gori. Prizori na Zelengori su nestvarni i toliko lijepi da od njih, kažu posjetioci, "bole oči". Na Zelengori su snimani i poznati muzički spotovi kao i dio filma Emira Kusturice "Na mliječnom putu" sa glumicom Monikom Beluči.

Sa Videža imamo hiking na Bijelo jezero - prelijepo jezero gdje pravimo pauzu za odmor i kupanje. Na Zelengori imamo obrok ili u toku hikinga, ili po povratku do vozila, zavisno od želje gostiju.

Nerijetko se na Zelengori može vidjeti razna divljač kojom je Nacionalni park Sutjeska prebogata - čitava krda divokoza, srne, vukovi pa i medvjedi.

Povratak u Rafting centar Drina Tara oko 19-20h.
Bogata večera od organskih namirnica sa ovog podneblja.

DAN 6 - Durmitorski prsten

Doručak do 09h. Polazak našim 4x4 vozilima ka Nacionalnom parku Durmitor.

Ulazak u kanjon Tare na lijevoj obali rijeke. Vožnja živopisnim obodom kanjona, ulazak u kanjon Sušice i spuštanje do Sušičkog jezera. Uspon na kanjon Tare pored sela "Mala Crna Gora" i dolazak na plato Žabljaka. Obilazak vidikovaca nad najdubljim dijelom kanjona Tare. Vožnja preko planinskog prevoja Sedlo i tradicionalni ručak na Durmitoru. Spuštanje od Sedla, pored Prutaša na Trsu. Sa Trse se serpentinama spustamo sve do Pivskog jezera a usput imamo fantastičan pogled na jezero. Obilazak kanjona Pive i Cicmilovog mosta kao i prelazak preko brane na Pivskom jezeru koja je u vrijeme izgradnje bila najviša na svijetu, sa dubinom jezera od 211 metara. Opciono, možemo posjetiti i Zip Line preko Pivskog jezera. Takođe, opciono možemo posjetiti i Manastir Zagrađe, zadužbinu Hercega Šćepana.

Povratak kanjonom Pive u naš Rafting Centar Drina-Tara oko 19h.
Večera. Veče uz vatru, muziku.

DAN 7

Doručak. Zip Line preko kanjona u dužini od oko 1000m. Završetak aranžmana.


Minimum za realizaciju ovog aranžmana su 2 osobe. Moguća je promjena redoslijeda aktivnosti u zavisnosti od organizacije drugih učesnika.

Cijena aranzmana je 540€ po osobi sa smjestajem u standardnim ili 600€ sa smjestajem u Lux bungalovima s kupatilima. Zbog dužine aranžmana preporučujemo Lux bungalov s kupatilom.

U cijenu je uključeno: 6 noćenja u našem Rafting Centru Drina-Tara, na obali rijeke, 17 fantastičnih tradicionalnih obroka, sve takse, osiguranje, usluge vodiča, vozača, 4x4 vozila, oprema za rafting i profesionalno vođenje rafting ture, ulaznice za nacionalne parkove Durmitor i Sutjeska.

U cijenu nije uključeno: konzumacija pića, eventualne dodatne, fakultativne aktivnosti i sl.


JELOVNIK

Večera dan 1:

ZA SVE DANE:
OPCIJA 1: Pečeni krompir i kajmak, domaći hljeb iz peći, salata, sarmice u raštanu i kiselom kupusu od mesa divljači, domaće pljeskavice s roštilja, miješano meso s roštilja, pite ispod sača.
OPCIJA 2: Potočna pastrmka i lipljen, pura s kajmakom, pita sirnica i pita zeljanica ispod sača, burek ispod sača.

Doručak dan 2:

ZA SVE DANE:
Naš domaći pršut, pečenica, slanina, čvarci i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz mješine. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Ručak dan 2:

ZA SVE DANE:
OPCIJA 1: Teleća čorba, ječmeni hljeb ispod sača, salata. Jagnjetina, jaretina ili teletina po želji gostiju, spremljena ispod sača sa krompirima i paprikom, začinjena ruzmarinom. Pite pod sačem. Za desert baklave, ružice i tulumbe.
OPCIJA 2: Teleća ili jagnjeća čorba, ječmeni hljeb ispod sača, salata, rolat od mesa sa domaćom pršutom, šnicle u sosu od vrganja, musaka. Za desert domaći kolaći
Zakuska u toku izleta će biti u vidu bogatih lunch paketa sa domaćom hranom.

Napomena za jelovnik:

Vegetarijansku hranu, hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite prije početka ili na početku aranžmana.

NAPOMENE

Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 2 osobe.
Minimalna preporučena starost učesnika je 8-12 god. (procjena u odnosu na vodostaj).
Prethodno iskustvo nije potrebno. .
Cijene su izražene u evrima, po osobi.
Posebnu pažnju posvećujemo maksimalnoj sigurnosti i udobnosti za goste.
Subotom, zbog gužve, start rafting ture toga dana može biti u 09h, 11h ili 14.30h.
Zadržavamo pravo procjene spremnosti učesnika.

1 Komentara za 7 dana aktivnog odmora

  1. Kenan @ 25.02.2021.

    Ova cijena je smijesna za sve sto se nudi

Ostavite komentar

7 dana aktivnog odmora7 dana aktivnog odmora7 dana aktivnog odmora7 dana aktivnog odmora7 dana aktivnog odmora7 dana aktivnog odmora7 dana aktivnog odmora7 dana aktivnog odmora7 dana aktivnog odmora7 dana aktivnog odmora