NOVI ARANŽMAN od sezone 2024! Jednodnednevni safari i hiking izlet na vrhu kanjona Tare! Startujemo sa sasvim novim aranžmanom, u kome ćete moći da upoznate kompletan kanjon Tare iz jednog novog ugla. Uz posjete najlješih vidikovaca u ovom regionu (na vrhu kanjona Tare), u ovom aranžmanu idemo i u obilazam ergele konja, gdje možete da jašete konje, probate Zip-Line ili Via Ferrratu iznad kanjona Tare.

rafting tara, via ferata u kanjonu tare

VREMENSKI PLAN PONUDE

Obilazak + photo safari na vrhu kanjona Tare

Doček gostiju u našem 'Rafting Centru Drina-Tara' do 10h.

Polazak našim džipovima u kanjon Tare, u pravcu Meštrevca, planine Ljubišnje i Vranovine. Sam put je posebna atrakcija, jer prolazimo kroz nevjerovatne predjele i jedinstvene pejzaže. Nakon 20 km vožnje stižemo u selo Velenići, i zaselak Podgrad, koji se nalazi na oko 1000 mnv i gdje se nalazi ergela arapskih konja.

Ovdje imamo dvije opcije nastavka dana u zavisnosti od vremenskih uslova za vožnju na Meštrevac i visoravni kanjona, želja grupe i dogovora sa nama.

Varijanta broj 1:

Prva varijanta je šetnja obodom kanjona, direktno od ergele do ruševina srednjovjekovnog grada, kao i ruševina crkve iz srednjeg vijeka, odakle puca pogled na cijeli Maglić, kanjon Tare i sve do Zelengore. Nakon toga imamo slobodno vrijeme na ergeli gdje fakultativno možemo odabrati zip line sa via ferratom ili jahanje konja. Na ergeli provodimo vrijeme uz prelijep pogled, a ručak je planiran od 14h i nadalje. Na ergeli se u ovoj prvoj opciji zadržavamo do 16h, nakon čega se vraćamo u naš Rafting centar Drina-Tara. Prva varijanta izleta je ono što planiramo ustaljenom praksom, jer u toj opciji gosti imaju dovoljno vremena za pomenute fakultativne aktivnosti.

Ovdje mozete fakultativno odabrati jahanje konja ili jednu od najvećih atrakcija u kanjonu, a to je zip-line i via-ferrata, koji su razapeti na samom obodu kanjona na više od 800 m iznad rijeke! Samo za hrabre! Šalimo se, naravno, ali ćete se sami uvjeriti u veličanstvenost pogleda i osjetiti najveći adrenalin u životu!

Fakultativne aktivnosti u prirodi:

  • Jahanje konja na ergeli konja, uz dogovor na licu mjesta (1h od 20€).
  • Zip-Line iznad kanjona Tare.
  • Via-Ferrata na kanjonu rijeke Tare.

Via Ferrata i Zip-Line: 35€

Zip-line: 400m dužine, oko 600m iznad kanjona Tare.
Via Ferrata: žičani most, 150 metara duž ivice kanjona.

Na ergeli provodimo 2 do 3 sata, uživamo u prirodi ili fakultativnom jahanju konja.

rafting tara, ergela konja u kanjonu tare
Jahanje konja u kanjonu Tare
rafting tara, via feratta
Via Ferrata u kanjonu Tare

 

Varijanta broj 2:

U varijanti broj 2 nije moguće vremenski uklopiti zip line ili jahanje konja.
Varijanta br. 2 je da nastavimo vožnju još osam kilometara ka vrhovima kanjona, do sela Dulin Brijeg, i stižemo na desni oštri obod kanjona Tare. Voznja do vrha kanjona traje još dodatno oko pola sata. Putem do vrha kanjona pauzu pravimo na bogatom izvoru pitke vode koji se zove Vrela. Na Vrelima je nekad postojalo dvadesetak mlinova-vodenica gdje su mještani sela iz kanjona Tare mljeli žitarice.

U selu Dulin Brijeg ostavljamo vozila i krećemo na pješačenje ka vidikovcima od kojih zastaje dah! Oblast se nalazi na oko 1500 mnv, a kanjon je oštro presijeca i formira najdublji dio u toku Tare.

Ulazimo u crnogoričnu šumu. Bajkovitom stazom stižemo na prvi vidikovac Pogledine, koji se nalazi na 1400 m iznad mora, odakle se mogu vidjeti sva sela koja se nalaze u kanjonu. Na Pogledinama se zadržavamo oko 20 minuta, a zatim nastavljamo šetnju obodom kanjona sve do vidikovca Pejovine, odakle puca pogled na najveći dio kanjona Tare! Na ovom mjestu osjetićete i shvatiti zašto je kanjon Tare (suze Evrope) najveći u Evropi, i najljepši na svijetu! Sa Pejovina, kao na dlanu, gledamo cijeli masiv Durmitora i najveći vrh u Crnoj Gori - Bobotov Kuk 2523 mnv, Maglić - najveci vrh u BiH koji seže do 2386 mnv kao i masiv Bioča. Na drugoj strani vidimo grandiozni kanjon Sušice kao i Malu Crnu Goru, a pogled se ne zaustavlja sve do Soko Grada gdje se sastaju Tara i PIva i grade Drinu. Soko Grad je bio ljetna rezidencija srpskog srednjovjekovnog vladara Hercega Šćepana Kosače koji je nosio titulu ‘’Hercega od Svetoga Save’’ i po kome je cijela oblast dobila ime Hercegovina. Pod Sokolom i danas živi manastir Zagrađe, zadužbina Hercegova.

Na ovim mjestima, kažu da se pravi najbolji kajmak ili skorup na svijetu, dimljeni sir i još mnogo toga što ćemo i probati u toku izleta.

Cijela šetnja do vidikovaca, a zatim nazad do vozila traje okvirno 2 sata, a staza je vrlo prijatna, lagana i prilagođena skoro svima. Čak i djeca od 5-6 godina bez problema savladavaju ovu trasu.

Vozilima se vraćamo u zaselak Podgrad, Potom dolazimo na ergelu i seosko imanje smješteno na samoj ivici kanjona.Tu, u nevjerovatnom ambijentu, na terasi nadnesenom nad kanjon i sa pogledom koji budi strahopoštovanje, čeka nas ručak sa tradicionalnim specijalitetima spremljenim na licu mjesta.

Povratak u naš 'Rafting Centar Drina-Tara' u ovoj varijanti je planiran oko 19h.

JELOVNIK

Ručak dan 1:

Zakuska u toku izleta će biti u vidu bogatih lunch paketa sa domaćom hranom.

NAPOMENE

Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 2 osoba ili se možete priključiti postojećoj grupi.
Minimalna preporučena starost učesnika je 5 godina.
Prethodno iskustvo nije potrebno.
Cijene su izražene u evrima, po osobi.
Plaćanje u kampu je u gotovini.
Ovaj aranžman nema uključene obroke. .
Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl.
Posebnu pažnju Rafting AC "Drina-Tara" posvećuje maksimalnoj sigurnosti i udobnosti za goste.

0 Komentara za Safari na kanjon Tare

Ostavite komentar

captcha
Safari na kanjon TareSafari na kanjon Tare