Izgradnja puta desnom obalom Tare


novi put

Na Šćepan Polju kod Foče počelo je probijanje makadamskog puta desnom obalom rijeke Tare, koji će omogućiti brži razvoj rafting turizma i okončati probleme gužvi prilikom prevoza raftera do polazne tačke tokom turističke sezone. Put grade pripadnici Oružanih Snaga BiH i već je probijeno 2km od predvidjenih 15km puta. Ovaj novi put će voditi sve do polazne tačke najatraktivnije dionice rijeke za rafting.

Mehanizaciji Oružanih snaga BiH biće potrebno 35 radnih dana da završi ovaj infrastrukturni projekat. Ovim putem će se izbjeći prolasci kroz granične prelaze prilikom odlaska na rafting, a s obzirom da ovaj put prati trasu starog dubrovačkog puta "via Ragusa" (put za Dubrovnik), samo putovanje do polazne tačke će biti atrakcija za sebe!

izgradnja novog puta

Izvođači radova i opština Foča obećavaju da će ova trasa biti probijena do kraja jula, naravno ukoliko vremenske i ostale okolnosti budu dozvoljavale.

Ovaj put će biti i podstrek povratku seoskog stanovništva na imanja na tom području, da se bave organskim stočarstvom i poljoprivredom koje bi se oslanjalo na rafting.

izgradnja novog puta

 
 
Podjelite ovaj tekst:
raftingtara
+381 64 420 1956 (SRB)

0 Komentara

Ostavite komentar