Vodič kroz opremu za rafting na Tari i Drini

Koju opremu za rafting dobijate kod nas i čemu ona služi.
SVU NEOPHODNU OPREMU ZA RAFTING TAROM I DRINOM DOBIJATE OD NAS NA KORIŠĆENJE, ODNOSNO IZNAJMLJUJETE U NAŠEM KAMPU.

rafting centar drina tara, rafting tara, oprema za rafting

Rafting na Tari i Drini pruža nezaboravno iskustvo avanturistima, ali prije svega morate imati adekvatnu opremu koja će vas štititi i omogućiti vam bezbedno i udobno kretanje kroz brzake i vodene struje. Kvalitetni čamci i vesla će osigurati stabilnost i sigurnost tokom vožnje, a tu su i drugi elementi opreme za rafting koje učesnici u splavarenju nose i oblače. Sve ovo zajedno čini da se osjećamo sigurnije na vodi i omogućava nam da se bezbrižno prepustimo uzbudljivoj vožnji niz brzake.

Koje dijelove opreme dobijate kod nas za spust i čemu oni služe? Objasnili smo u ovom kratkom vodiču kroz opremu za rafting.

Prije polaska na rafting

Pitate se šta treba unaprijed nabaviti i ponijeti? Svu neophodnu opremu za rafting Tarom i Drinom dobijate od nas na korišćenje, odnosno iznajmljujete u našem kampu. Sve što treba da ponesete od kuće je kupaći kostim preko kojeg ćete obući neoprensko odijelo koje ćete dobiti kod nas.

Nakon što doručkuju, gosti se upute do mjesta na kojem se nalazi oprema, gdje ih naši vodiči ili skiperi dočekaju. Oni im daju odgovarajuću opremu i pružaju kratku obuku o tome kako se oprema pravilno oblači i koristi. Nakon toga, gosti se presvlače u opremu u bungalovima ili kabinama i spremni su za polazak na početnu tačku raftinga. Naša vozila ih do tamo prevoze i avantura može da počne.

Sigurnosni prsluk

Sigurnosni prsluk je najvažniji dio opreme za rafting, jer vam garantuje plovnost i zaštitu u slučaju upadanja u vodu. Naši prsluci su izrađeni po narudžbi i ne samo da su u skladu sa propisima i standardima o nosivosti nego ih i nadmašuju. Dizajn sigurnosnih prsluka napravljen je tako da obezbeđuje maksimalnu funkcionalnost i udobnost u održavanju na površini i omogućavaju lako izvlačenje iz vode. Izrađeni su od najboljeg materijala - CORDURA.

Kaciga

Kaciga za rafting takođe je obavezan dio opreme, a služi da zaštiti glavu od udaraca u slučaju upadanja u vodu. Kacige su napravljene od elastične visokootporne plastike i ispunjene udobnim punjenjem koje može da se potapa.

rafting centar drina tara, rafting tara, oprema za rafting

Neoprensko odijelo

Odijelo za rafting se zadužuje prije polaska na sam spust i vraća se po završetku spusta. Treba naglasiti i to da se neoprenska odjeća i obuća pere i dezinfikuje poslije svakog korisnika.

Neoprenska odijela su neophodna za zaštitu od hladne vode, a takođe nude i zaštitu od udaraca. Izrađena su od najkvalitetnijeg materijala brenda Hiko. Posjedujemo modele sa dugačkim nogavicama, krojeve bez rukava i odijela kako za odrasle tako i za djecu. Iako neophodnost nije obavezna, preporučujemo da ih nosite. Izrađena su od posebnog materijala, neoprena, koji će vas zaštiti od hladne vode. Iako neoprenska odijela ne sprečavaju ulazak vode, ona će zadržati malu količinu vode koja će se zagrejati toplotom vašeg tijela i stvoriti izolacioni sloj koji vas štiti od hladne vode iz rijeke Tare.

Takođe, dobijate i neoprensku obuću, kako biste zaštitili svoja stopala od hladnoće. Kao i kod neoprenskih odijela, obuća je izrađena od neoprena i obezbjeđuje dodatnu izolaciju od hladne Tare. Stoga, savjetujemo da obujete neoprensku obuću radi sopstvene udobnosti i zaštite. Neoprenska obuća sa termoprekidom služi za zaštitu od hladnoće, a robusnija obuća se koristi za kanjoning.

Anorak ili šuškavac se preporučuje za zaštitu od hladnoće ili kiše, naročito u proljetnoj i jesenjoj sezoni.

Čamci i vesla

Čamac i vesla su ključni elementi za uzbudljivo iskustvo raftinga. Kada se ukrcate u čamac i uhvatite vesla u ruke, osjetićete snagu i kontrolu nad svojim kretanjem na rijeci. Naši kvalitetni čamci i vesla omogućuju bezbrižno uživanje u brzacima, uz maksimalnu sigurnost i stabilnost. Njihova izdržljivost i pouzdanost su ključne za izbjegavanje nezgoda na vodi. Bez obzira na to jeste li iskusni rafter ili tek početnik, kvalitetni čamci i vesla će vam pružiti nezaboravno iskustvo raftinga i omogućiti da se prepustite adrenalinskoj vožnji niz brzake.

Nepropusna vreća

Nepropusna vreća je neizostavan dio opreme na svakom čamcu za rafting. Ona je dizajnirana tako da štiti vaše lične stvari od kvašenja, čuvajući ih suhima tokom vožnje niz brzake. Bez obzira na to koliko mokro i uzburkano može biti iskustvo raftinga, možete biti sigurni da će vaše stvari ostati suhe u vodootpornoj vreći. Međutim, iako je ova nepropusna vreća vrlo funkcionalna, važno je napomenuti da se ne preporučuje da u nju odlažete skupocene predmete ili dragocjenosti. Budući da je rafting avanturistička aktivnost u kojoj možete biti izloženi vodi, udarcima i drugim ekstremnim uvjetima, najbolje je da vrijedne predmetene ne nosite sa sobom na spust. Na taj način ćete osigurati da vaše stvari ostanu netaknute i sačuvane tijekom uzbudljivog rafting iskustva.

rafting centar drina tara, rafting tara, oprema za rafting

Kvalitetna, čista i pouzdana oprema po EU standardima

Za kanjoning, pored opreme za rafting, dodatno se dobijaju alpinistički pojasevi i neoprenske jakne, a obuća za ovu aktivnost je nešto izdržljivija jer se više hoda.

Sva oprema koju vam iznajmljujemo izrađena je po EU standardima i garantuje vam bezbednost i udobnost tokom rafting avanture. Uz to, sva naša oprema redovno se održava čistom nakon svakog korišćenja. Rafting Centar Drina Tara vam garantuje da je sva oprema oprana i dezinfikovana nakon svakog nošenja.

Sigurnosna oprema za rafting je izuzetno važna jer nas štiti od mogućih ozljeda koje se mogu dogoditi tokom vožnje niz brzake. Kada se upuštamo u ovu avanturu, izloženi smo rizicima od udaraca u kamen i padova u vodu. Stoga je neophodno da nosimo adekvatnu sigurnosnu opremu koja će nas zaštititi od ovih opasnosti i slušamo savjete skipera.

Treba naglasiti još i to da ne postoji minimalan broj učesnika za rafting jer težimo ka tome da naše ture budu što je moguće fleksibilnije. Uživajte u raftingu na Tari i Drini, a mi ćemo se pobrinuti da budete bezbjedni, da se dobro pripremite i imate svu adekvatnu opremu koja će vam garantovati nezaboravno iskustvo. Pogledajte naše aktuelne ponude za ovu sezonu i rezervišite svoje mjesto na vrijeme!

 
 
Podjelite ovaj tekst:
raftingtara
+381 64 420 1956 (SRB)

0 Komentara

Ostavite komentar