Zatvaranje rafting sezone 2015


rafting sezona 2015

Sezona raftinga Tarom 2015. je bila uspješna, zahvaljujući lijepim vremenskim prilikama i konačno jednom pravom ljetu, veliki broj gostiju iz regiona i iz čitavog svijeta je uživao u našem Rafting centru.

U proljecće tradicionalno najviše gostiju dolazi iz Ex Yu republika, posebno Srbije i Slovenije, a u ljetnom periodu imamo veliki broj gostiju iz Evrope i svijeta.

Od evropskih zemalja najbrojniji su Poljaci, ali nista manje nije ni gostiju iz sjevernih zemalja, kojih je čak dosta više nego gostiju iz mnogo bliže Njemačke, Francuske i sl.

Italijani svake godine dolaze u sve većem broju na rafting na Tari.

Pored splavarenja Tarom, veliki broj gostiju je uživao i u drugim vidovima aktivnog odmora!

Kanjoning Nevidio, Kanjoning Hrčavka je probalo jako puno ljudi, posebno mlađih i fizički spremnijih, željnih što većeg adrenalina. Kanjoning u kanjonu Hrčavke je posebno popularan, jer se u ovom kanjonu aktivno može provesti i više od 5h, uz puno atraktivnih skokova sa više metara visine, spuštanju konopcima na pojedinim mjestima itd. Kanjoning je prolazak kroz male, još praktično neistražene kanjone, u pratnji i uz pomoć naših profesionalnih vodiča. Svaki gost dobija kompletnu opremu za kanjoning koja uključuje specijalna odijela, specijalnu obuću, sigurnosne pojaseve, kacige, ali i pojaseve koji sluze za spuštanje konopcima niz litice na pojedinim mjestima. Kanjoning postaje sve više i više popularan, naročito u Evropi, a naš kraj je izuzetno bogat mnoštvom malih i netaknutih kanjona, prepunih mnoštvom vodopada, bazena, i drugih atrakcija!

Pored kanjoninga, gosti su uživali u hiking planinarskim izletima, jeep safariju na području Nacionalnih Parkova Sutjeska i Durmitor. Ove sezone je mnogo veću popularnost imala Zelengora, kao i glečerska jezera na Zelengori. Do Zelengore je vožnja 4x4 vozilima nešto duža, ali zato neponovljiva ljepota ove planine vrijedi toga.

zelegora jezero

Takodje dosta naših gostiju se odlučilo i za manje adrenalinske ali izuzetne ture vinskog turizma i obilaske gradova regiona. Najpopularnija nam je vinska tura u Trebinju. Gosti poslije adrenalinskog raftinga Tarom našim vozilima u pratnji naših vodiča koji imaju izuzetno znanje i o istoriji ovih krajeva odlaze u Trebinje i tu provode cijeli dan. Na programu je obilazak manastira Tvrdoš i manastirske vinarije, podruma i vinograda, te degustacija vina. Zatim se obilazi neka od malih privatnih vinarija, a to obično bude vinarija Vukoje ili vinarija Anđelić. Vinarija Vukoje se može pohvaliti vrhunskim vinima i svjetskom razinom u dočeku i organizaciji degustacije vina, kao i tradicionalnim specijalitetima u restoranu vinarije. Vinarija Anđelić je pravi biser, prelijepo hercegovačko seosko domaćinstvo sa sopstvenim vinogradima i vrhunskim vinima tradicionalnih sorti! Domaća hrana uz vina daje nešto što je nemoguće dobiti igdje drugo.

Za sve aktivnosti koje nudimo našim gostima garantujemo vrhunski provedeno vrijeme, jer svaka aktivnost je sto procentno u našoj organizaciji, sa isključivo našim profesionalnim vodičima, skiperima, vozačima, licenciranim za svoje poslove.

rafting tara

 
 
Podjelite ovaj tekst:
raftingtara
+381 64 420 1956 (SRB)