Ova jedinstvena E-bike planinska tura kreće sa južnog ulaza u planinu Zelengoru - planinskog prevoja Čemerno. Čemerno je jedinstven, živopisan kraj, koji je svoje ime dobio po surovosti života u oštrim zimama ovih krajeva. Čemerno je opisano čak i u čuvenim narodnim pričama koje je prikupljao Vuk Karadžić, pa se spominje na primjer u poznatoj pripovjetci ''Međedović''.

Još jedna zanimljivost Čemerna je što je ono vododjelnica slivova dva velika mora u našem regionu: Jadranskog i Crnog mora. Dakle, kad na čemernu pada kiša, na pojedinim kućama, kišnica sa jedne strane krova otiče u crno more a sa druge strane krova iste kuće - voda teče u jadransko more. Ovdje se sudaraju vjetrovi sa jadrana sa vjetrovima Durmitora i Maglića.. I sve to čini da ovaj kraj obiluje zdravom hranom, nevjerovatno čistim vazduhom, lednim izvorima, ljekovitim biljem ali i ljekovitim pričama starim hiljadama godina...


rafting centar drina-tara, e-bike tura zelengora

VREMENSKI PLAN PONUDE

Čarobna Zelengora A OPCIJA / Light cycling / oko 45 km

Kreće sa Čemerna gdje vas dovozi naše terensko vozilo koje je ujedno i vozilo za podršku u toku trajanja ture. Sa Čemerna tura ide zemljanom stazom pored izvora Neretve sve do Orlovačkog jezera, gdje se pravi pauza i ručak. Dužina staze je oko 27km u jednom smjeru do Orlovačkog jezera. U toku ture obilazimo i Jugovo jezero. Sve vrijeme će vas na nekoliko kilometara udaljenosti pratiti naše terensko vozilo za podršku, tako da ukoliko se neko umori može u svakom trenutku nastaviti našim terencem. Na turu idete našim električno potpomognutim E-bajkovima full suspension ili hardtail tipa i u pratnji našeg profesionalnog vodiča.

Tura traje cijeli dan. Cijena ture sa uključenim ručkom na Orlovačkom jezeru je 90Є po osobi za najmanje 2 osobe.
Cijena support vozila je 130Є, a vozilo može da preveze optimalno do 8 osoba.

Primjer cijene ture za četiri osobe: 4 osobe plaćaju 4x90Є, plus 130Є za support vozilo - što iznosi ukupno 490Є za 4 osobe (122,5Є po osobi). Ova cijena uključuje transfer iz našeg Rafting Centra Drina-Tara do Čemerna kao polazne tačke, praćenje terenskim vozilom u toku trajanja ture, ručak na jezeru, povratak do Čemerna i zatim povratak u naš Rafting Centar Drina Tara, vodiča u toku trajanja ture, sve takse. Ista cijena support vozila važi i za slučaj preuzimanja gostiju na Tjentištu ili u Foči.

Čarobna Zelengora B OPCIJA / Medium cycling / oko 55 km

Za nešto fizički spremnije i u tom smislu zahtjevnije učesnike, vožnja preko cijele Zelengore, od Čemerna pa sve do sela Borija na sjevernoj strani planine. Usput se obilazi Orlovačko jezero, gdje je pauza za ručak, a zatim i Jugovo jezero. Ukupna dužina staze je oko 50km i pri tome se prelazi cijela planina Zelengora sa svim svojim neopisivim ljepotama. Cijena ovakve ture je 95Є po osobi za najmanje 2 osobe a cijena suport vozila je 150Є.

Rafting Centar Drina-Tara obezbjeđuje neophodnu opremu (E-Bike i kacigu).

Trajanje ture:

Polazak na turu iz Rafting centra Drina Tara do 09h ujutro.
Povratak u naš Rafting Centar Drina-Tara oko 20h uveče.

Polazak sa Tjentišta oko 10h ujutro. Povratak na Tjentište oko 19h.


Provjerite aktuelne popuste i promocije za sezonu 2023.


JELOVNIK

Ručak dan 1:

Na licu mjesta, u prirodi, poslužičemo vam ručak pripremljen od tradicionalnih namirnica ovog kraja.

Napomena za jelovnik:

Vegetarijansku hranu, hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite prije početka ili na početku aranžmana.

NAPOMENE

Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 2 osobe ili se možete priključiti postojećoj grupi.
Minimalna preporučena starost učesnika je 8 godina.
Prethodno iskustvo nije potrebno. Potreban je da imate jedan mali ruksak na 2-3 učesnika.
Cijene su izražene u evrima, po osobi. Plaćanje u kampu je u gotovini. .
Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl.
Posebnu pažnju Rafting AC "Drina-Tara" posvećuje maksimalnoj sigurnosti i udobnosti za goste.
Zadržavamo pravo procjene da li osoba ima minimum fizičke spremnosti za ovaj aranžman.

0 Komentara za E-Bike: Čarobna Zelengora

Ostavite komentar

captcha
E-Bike: Čarobna ZelengoraE-Bike: Čarobna Zelengora