Rafting u septembru i oktobru i neke nove outdoor aktivnosti


rafting u septembru i oktobru

Jedan od najljepših mjeseci za rafting je septembar. Sezona godisnjih odmora se završava, gužve jenjavaju, kako na putu tako i na odredištima. Zato je kanjon Tare u septembru jedna fantastična destinacija. Ljudi je sve manje, a na rijeci se čuje samo zvuk prirode koja polako mijenja boje..

Vikendima u prvoj polovini septembra jos uvijek imamo gužvu, ali već u  drugoj polovini je atmosfera opuštenija. U oktobru planiramo  jos raftinga ali i neke nove ture kvadovima i našim 4x4 terencima.

rafting u septembru

RAFTING SEZONA SE BLIŽI KRAJU, ALI...

U neposrednoj blizini našeg kampa, na vrhu kanjona Tare nalazi se jedna mala i mlada farma, koja proizvodi stari sir, ''Zlatni bor''. Sa ivice kanjona, na kome pasu krave koje daju mlijeko za ovaj sir, kao na dlanu se vidi mjesto gdje se Tara i Piva spajaju u Drinu ili Zeleniku. Od tog mjesta do našeg rafting centra ima svega desetak kilometara vazdušnom linijom, ali mi do tamo u drugoj polovini septembra i oktobru planiramo ići našim ATV četvorotočkašima. Za naše goste ćemo organizovati cjelodnevnu vožnju obodom kanjona Tare sve do “Zlatnog Bora”, gdje ćemo, na ivici kanjona, imati svakodnevnu degustaciju sira, domaćeg vina i rakije.

Sir na ovoj farmi prave tradicionalnom metodom - mlijeko se grije na vatri, na drvima, u ogromnom ručno kovanom bakrenom sudu. Ručno se siri, siječe, cijedi, zatim se salamuri i stavlja na police na vazduh sa vrhova Durmitora i Ljubišnje, gdje zri i po više od 16 mjeseci. Sir zri prirodnim putem bez ikakve asistencije bilo čega vještačkog, industrijskog I zato je svaki kolut sira posebne nijanse ukusa. Krave ovdje pasu ljekovitu travu, čajeve, i zasigurno ne postoji mjesto u Evropi gdje je mlijeko, a i sir, više ''organski'' i zdraviji nego ovdje. Putevi koji vode do ove farme su makadamski i veći dio zime su odsječeni od svijeta. Ali možda bas ta ''briga'' nadležnih, iz nekog ugla, nije ni loša, da se sačuva ova oaza netaknute prirode- rijetkost u danasnje vrijeme.

Dakle, i ovaj put planiramo Vas vodimo na jedno novu nesvakidašnju prirodnu oazu, uz sjajnu kombinaciju adrenalina i uživanja u lokalnoj gastronomiji - ono po čemu smo već 20 godina poznati! Dobrodošli!

kvadovi u septembru

Kontaktirajte nas na: office@raftingtara.com ili +381644201956 za sva pitanja i dodatne informacije.

 
 
Podjelite ovaj tekst:
raftingtara
+381 64 420 1956 (SRB)

0 Komentara

Ostavite komentar