Vodič kroz sezonu aktivnog odmora u Rafting centru Drina-Tara

Rafting sezona na rijeci Tari traje od marta do polovine oktobra.
PROČITAJTE KADA MOŽTE DA ORGANIZUJETE AKTIVNI ODMOR: RAFTING, HIKING, SAFARI, KANJONING, PLANINARENJE, VOŽNJU ATV KVADOVA...

rafting centar drina tara, adrenaline rafting tara 2021

Rafting centar Drina-Tara se ponosi tradicijom dužom od dvije decenije i timom ljudi koji od početka čini ovaj centar aktivnog odmora jedinstvenim i koji svoj posao jednostavno vole i uživaju u njemu, što naši gosti znaju da prepoznaju. Naš tim okuplja ljude koji su odrasli u ovim krajevima i koji se praktično cijeli život iz zadovoljstva bave onim što im je danas posao. U Rafting centru Drina-Tara imamo vodiče za splavarenje ili rafting, poznatije kao skipere, imamo vodiče za planinarske ture, koje uključuju hiking ili trekking na podrucju Nacionalnog parka Sutjeska kao i Nacionalnog parka Durmitor, planine Ljubišnje, Čelebićkog kraja. Pored toga, imamo vodiče i vozače za 4x4 Jeep ture, vodiče za ture našim ATV kvadovima, vodiče za ture kanjoninga u kanjonima Hrčavka i Nevidio. Imamo i instruktore za AirSoft takmičenja, instruktore za Zip-Line itd. Našim gostima dakle nudimo zaista veliki broj aktivnosti u prirodi koje se ubrajaju u aktivni odmor.

Pitanje koje naši gosti često postavljaju - koja je mogućnost realizacije pojedinih aktivnosti kroz sezonu - kada može da se organizuje: rafting, hiking, planinarenje, vožnja kvadova...? Pokušaćemo vam približiti odgovor na to pitanje.

Sezona aktivnog odmora i period u kome je naš kamp otvoren za goste je od marta mjeseca pa sve do polovine oktobra mjeseca. Mi sada već imamo i kapacitete za smještaj gostiju i u zimskom periodu, ali sad za sad nemamo dovoljno upita za zimsku sezonu.

Rafting ture na rijeci Tari

U martu već počinju prve ture raftinga. Rafting na rijeci Tari je moguć tokom cijele godine, ali period od marta do oktobra je najprijatniji i najpopularniji. U martu i aprilu počinju dolaziti pravi zaljubljenici u rafting. Težina vode na rafting skali se u tim mjesecima, zavisno od konkretnih vremenskih uslova, kreće od 3+ pa do stepena težine 4.

Krajem aprila i početkom maja vodostaj raste, tako da se težina vode povećava i doseže 5. stepen ili čak 5+, zavisno od vodostaja. Nerijetko se desi da se određeni broj dana u maju mjesecu najpopularnija dionica Tare od 25km skrati za 3-4 kilometra, iz rasloga što tih 3-4 kilometra postane preteško za turističke rafting ture. Zatim se u junu mjesecu vodostaj stabilizuje, da bi drugom polovinom juna, u julu, svgustu i septembru na rafting počeli dolaziti porodice sa manjom djecom, starijim članovima itd. Dakle ljetni period je period kad je rafting dostupan i osnovnoškolskoj djeci, što mi volimo da kažemo - od 8 do 88!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafting Centar Drina Tara (@rafting_drina_tara)

Hiking i Jeep foto safari

Kad je riječ o Jeep foto safari turama, one su moguće tokom cijele godine. Početkom sezone u martu, aprilu i dijelu maja nekada, zbog snijega, nije moguće terenskim vozilima probiti se na pojedine destinacije, ali svakako prilikom upita mi obavjestimo naše goste šta je i kada moguće organizovati.

Najčešće planinarske - hiking ture koje organizujemo su: hiking na Trnovačko jezero, obilazak glečerskih jezera u Nacinalnom parku Sutjeska kao i hiking tura "Zelengorski prsten". Ove hiking (planinarske) ture obično postanu dostupne već sa prvim danima maja, kad se snijeg na obilježenim stazama za hiking dovoljno otopi.

Kanjoning u kanjonu Hrčavke i kanjonu Nevidio

Kanjoning ture su prilično nepredvidive kad je u pitanju datum početka održavanja tura. Nekad je to kraj maja, nekada početak juna, a ako imamo ljeto sa puno padavina onda se to zna pomjeriti čak i do kraja juna. Desi se ponekad da imamo kanjoning ture, pa poslije nekoliko dana padavina u planinama iznad kanjona, vodostaj u kanjonu toliko nadođe da nakratko onemogući održavanje kanjoninga. Kanjoning je dakle aktivnost najosjetljivija na vremenske uslove, zato su jul, avgust i septembar najbolji i najsigurniji izbor da ćete moći uživati u kanjoningu.

AirSoft i Zip-Line spust

AirSoft mečeve možete zakazati svakoga dana, poligon se nalazi na par stotina metara od našeg Rafting centra Drina-Tara i za meč je potrebno najmanje 2 osobe. Odmah iznad AirSoft poligona se nalazi i Zip-line preko kanjona, a Zip-Line je moguće koristiti u toku cijele rafting sezone.

Vožnja ATV kvadova

Posebna atrakcija su naši ATV kvadovi. Imamo 12 velikih, snažnih ATV kvadova za grupe od 20 osoba u jednom trenutku. Kvadovi su takođe dostupni cijele godine, ali najbolja sezona je od marta pa do novembra mjeseca. Kvadovima pravimo adrenalinske ali i istorijske i foto-pejzažne ture u kanjon Tare, na vrh kanjona Tare, na planinu Zelengoru, NP Sutjesku, NP Durmitor itd.

 
 

 

Podjelite ovaj tekst:
raftingtara
+381 64 420 1956 (SRB)

0 Komentara

Ostavite komentar