Vožnja kvadova u grupama | Rafting Tara

Raspolažemo sa 15 XXL kvadova, što je dovoljno za grupe veće i od 20 učesnika.
JEDNA OD NAŠIH NAJPOOPULARNIJIH AKTIVNOSTI U PRIRODI - CJELODNEVNE EKSPEDICIJE NA ATV KVADOVIMA!

Rafting Centar Drina-Tara, rafting tara, voznja kvadova na Zelengori

Već više od 5 godina jedna od naših najpopularnijih aktivnosti u prirodi je vožnja kvadova. To je, bez sumnje, jedinstven doživljaj koji svi naši gosti, jednom kad se okusaju u tome, žele da ponove. Posjedujemo 15 XXL ATV Quad vozila, za grupe od više od 20 gostiju.

Sve naše kvad ture su isključivo vođene ture. Dakle, ne iznajmljujemo kvadove “na sat”, već pravimo organizovane ture koje imaju svoj plan i program i koje su uvijek vođene od strane naših vodiča. Vodiči se voze na svom kvadu, dok naši gosti voze svoje kvadove. Postoje određena pravila i kratak briefing (sastanak sa uputstvima) koji se održava prije početka ture.

U našoj standarnoj ponudi imamo kraće ture od sat ili dva, koje se rade u bližoj okolini našeg rafting kampa, i u kojima se obilaze veoma lijepe staze u prirodi. Ove kratke ture su savršen popodnevni dodatni adrenalin uz rafting Tarom, i mogu se organizovati taj isti dan. Pri polasku iz kampa se uvijek vozi putem par kilometara dok se ne stigne na off-road stazu.

Pored kraćih tura koje su prilagođene skoro svima i manje zahtjevne, svakodnevno organizujemo i prave ekspedicione ture. Velike ekspedicione ture su obično jednodnevne (ali cjelodnevne), mada mogu biti i višednevne.

Najčešće je to ekspedicija na vrh kanjona Tare koja kreće direktno iz kampa ili cjelodnevna ekspedicija na planinu Zelengoru i jezera Zelengore. Na ATV kvad turu na Zelengoru se vozila transportuju iz kampa do Nacionalnog pasrks Sutjeska, odakle kreće offroad vožnja.

Rafting Centar Drina-Tara, rafting tara, voznja kvadova na ZelengoriRafting Centar Drina-Tara | Rafting Tara, vožnja kvadova na Zelengori

U toku ekspedicionih vožnji organizujemo i kompletnu podršku i obroke u prirodi ( podršku terenskim vozilima i transport ATV kvad vozila kao i učesnika vožnje).

Vožnja kvadova na vrh kanjona Tare do farme sira Zlatni bor

Turu na kanjon Tare organizujemo tek 2-3 godine.
Mi smo svojim sredstvima trasirali stazu za uspon do vrha kanjona direktno iz naseg Rafting centra Drina-Tara i u pitanju je nevjerovatna staza! Vozi se kroz šumu koja izgleda kao iz opisa nekog Tolkinovog romana, bajkovito, sa divljim izvorima i nevjerovatnim panoramama.

U toku ove ture se u svega par kilometara savladava vertikalni uspon od preko 1000m nadmorske visine, tako da je ruta veoma zahtjevna, ali to za naša vozila (sa najmodernijim sistemima prenosa) ne predstavlja problem.
Naši vodiči su uvijek tu da pomognu na najtežim dijelovima staze, kao i da daju savjete i provedu vas bezbjedno kroz avanturu.

Rafting Centar Drina-Tara, rafting tara, voznja kvadova na kanjonu TareRafting Centar Drina-Tara | Rafting Tara, vožnja kvadova na kanjonu Tare

Nakon uspona kroz prastaru bukovu šumu prelazimo granicu nadmorske visine crnogorične šume i zatim vozimo na visoravni platoa kanjona, sve do fantasticnog sela Zlatni bor, koje se nalazi na samom obodu kanjona. U toku ture se obilaze prelijepi vidikovci odakle puca fenomenalan pogled na masive Maglića, Durmitora, kanjone Tare i Pive, i sve ovo se vidi kao na dlanu. Na Zlatnom Boru se nalazi i jedinstveno seosko domacinstvo, farma sira u vlasništvu nasih prijatelja, te je tu obavezna pauza, uz degustaciju domaćih sireva spremljenih na stari način, od organskog mlijeka sa ovih visoravni. Na farmi organizujemo i ručak koji je na ovoj visini uz izvorsku vodu i domaću rakiju posebna priča.

Vožnja kvadova na planini Zelengori i obilazak glečerskog jezera

Ekspedicija na Zelengoru je takođe cjelodnevna tura.
Ova kvad ekspedicija počinje rano ujutro, jer se u kampu ATV kvadovi tovare na prikolice i skupa sa učesnicima transportuju preko Tjentista kroz kanjon Sutjeske i Vratar u Izgore, gdje se nalazi jedan od ulaza u planinu Zelengoru.
Odatle ide off-road i vožnja starim putevima iz doba Austrije sve do Orlovačkog jezera, pod vrhom Zelengore.
Prizori na Zelengori su fantasticni, tu odmah shvatate koliko ovoj planini pristaje to ime. Orlovačko jezero je rijetke ljepote. U blizini jezera se nalaze ledeni divlji izvori i pored jednog od izvora uvijek spremamo i postavljamo ručak - apetit je na Zelengori neobično naglašen. :)

Rafting Centar Drina-Tara, rafting tara, voznja kvadova na Zelengori, Orlovacko jezeroRafting Centar Drina-Tara | Rafting Tara, vožnja kvadova na Zelengori, Orlovačko jezero

Orlovačko jezero je fenomenalno za kupanje, tako da nerijetko provedemo i nekoliko sati više uživajuci u jezeru.
U neposrednoj blizini jezera se nalaze aktivni i živi planinski katuni tako da često na meniju za ručak bude baš nešto od svjezih katunskih namirnica.


Da bi ste vozili kvad potrebno i dovoljno je važeća vozačka dozvola B kategorija. ATV ekspedicije faktički mogu da se organizuju u toku cijele godine, sem kada su veliki snjegovi na planinama, i staze tih dana nisu prohodne. A mi vas čekamo da uživamo u ovim jedinstvenim ekspedicijama i vožnji!

 
 
Podjelite ovaj tekst:
raftingtara
+381 64 420 1956 (SRB)

2 Komentara

  1. Avatar: Boki

    sto smo fotogenicni!!!! :D pozdrav za ekipu, vidimo se :)) najbolji kamp!!

  2. Avatar: MajaZ

    A oni koji ne voze mogu da probaju i čašicu rakije! :p eto nas uskoro ponovo, ovaj put biramo Zelengoru :=))

Ostavite komentar