Aktivni odmor za cijelu porodicu: Da li i djeca mogu na rafting Tarom?

Odlazak na rafting Tarom je najbolja ideja za aktivni odmor sa djecom!
STAROSNA GRANICA ZA RAFTING JE OD 8 DO 108 GODINA, S TIM ŠTO SMO PRIPREMILI I ARANŽMAN ZA NAJMLAĐE: OD 4 DO 8 GODINA.

rafting centar drina-tara, rafting tara, porodicni rafting

Rafting je rekreativni (ali i takmičarski) sport koji privlači ljude širom svijeta i ima sve veću bazu onih koji se njime bave, ali je i mnogo više od toga. Odlazak na rafting Tarom i Drinom predstavlja jedno posebno iskustvo u prirodi koje bi sve više posjetilaca željelo podijeliti sa svojom djecom. To ne čudi jer pruža nebrojeno mnogo prednosti – od boravka na svježem vazduhu, preko bavljenja sportom, druženja, zabave, zdravih i ukusnih obroka, novih dragocjenih iskustava i kvalitetnog sna nakon svih tih uzbuđenja i aktivnosti…

Mnogi roditelji koji se sa svojim mališanima još uvijek nisu upustili u ovakvu avanturu imaju mnoge nedoumice i pitanja: “Da li i djeca mogu na rafting Tarom? Koliko je ova aktivnost bezbjedna za njih? Da li se splavarenje preporučuje za malu djecu predškolskog uzrasta? Kako izgleda oprema? Da li su vodiči obučeni da odreaguju u svim situacijama? Da li je boravak u kampu kids-friendly?” Zato smo mi tu da otklonimo sve vaše sumnje. Pokazaćemo vam zašto odlazak na rafting može biti odlična ideja za aktivni odmor s djecom, koje smo sve porodične aktivnosti pripremili u Rafting Centru Drina-Tara, kakav vas smještaj i jelovnik ovdje očekuju, koje se mjere sigurnosti primjenjuju i zašto je ovo provod za cijelu porodicu koji se prepričava i pamti.

Rafting Tarom: Zabava uz maksimalnu sigurnost

Od čega zapravo zavisi ko može da učestvuje na raftingu? Zavisi od fizičke spremnosti, uzrasta djeteta, a najviše zavisi od dionice rijeke, vodostaja i godišnjeg doba. Stoga je za djecu najbolje odabrati mirniju dionicu ili doba godine kada je vodostaj manji i rijeka nije brza. Za djecu mlađu od 12 godina preporuka je ne idu na rafting Tarom u aprilu, maju i početakom juna, jer tad usljed topljenja snjegova vodostaj raste, stvaraju se brzaci i rijeka je najbrža.

Kada je najsigurnije ići s djecom na rafting Tarom? Kada se preporučuje da i djeca pođu na rafting? Starosna granica tokom cijele rafting sezone je 12 godina, s tim da se na proljeće na nekoliko dana desi da se starosna granica podigne na 16 godina, kada rijeka nabuja. Za najmlađe, od 8+ godina Tara je najpogodnija od druge polovine juna, u julu, avgustu i septembru, jer tad rijeka nije tako brza kao u proljetnim mjesecima. Napominjemo da dijeca na rafting idu isključivo uz pratnju roditelja i da organizatori u Rafting Centru Drina-Tara zadržavaju pravo procjene spremnosti učesnika.

Akcenat je na zdravlju i sportu, ali i adrenalinu i zabavi, a sve to uz najveće mjere bezbjednosti. Svim posjetiocima koji učestvuju u raftingu biće podeljena vrhunska oprema po EU standardima. Šta ćete dobiti od opreme? Svako ko ide na rafting Tarom biće obezbjeđen sigurnosnom opremom – prslukom, kacigom, neoprenskim odijelom, neoprenskom obućom i anorakom.

rafting centar drina-tara, rafting tara, porodicni rafting tarom, aktivni odmor

Prije početka splavarenja, svi učesnici prolaze kroz kratak kurs raftinga - naši skiperi-vodiči će vam objasniti tehnike veslanja, kao i kako se sjedi i ponaša u čamcu, kako treba reagovati u određenim situacijama itd. Svi naši vodiči su stručni i licencirani.

Posebna ponuda za porodice s djecom od 4 do 8 godina

Primjetili smo da se sve više porodica s mališanima odlučuje za posjetu našem Rafting Centru Drina-Tara, stoga smo kreirali poseban paket za porodice s djecom od 4 do 8 godina. Šta obuhvata ova ponuda? U pitanju je porodični rafting – dva noćenja, šest obroka, odlazak do pješčanih piramida u Foči, aqua parka, mini Zoo vrta, šetnju po prirodi, boravak u kampu i naravno splavarenje na dionici mirnijeg vodostaja u dužini od 18 km (od Rafting Centra Drina-Tara do Broda na Drini). U ljetnim mjesecima je ovaj dio rijeke pogodan i za manju djecu, pa je tako rafting Tarom u ovom aranžmanu posebno siguran i udoban za sve koji nemaju prethodnog iskustva sa splavarenjem.

Tu je i bogat izbor svježe i ukusne domaće hrane sa našeg područja kojom ni vaši najmlađi koji probiraju neće biti ravnodušni – od uštipaka, pita, bureka, sira, kajmaka, toplih pogačica, preko čorbica, salata, mesa, ribe, do baklava, tulumbi i ružica za desert. Treba naglasiti da se sva hrana koju nudimo u Rafting Centru Drina-Tara proizvodi u oblasti kanjona Tare i okolini.

Rafting Tara: Prednosti za cijelu porodicu

Prednosti za vaše najmlađe, ali i za vas kao porodicu u cjelini su mnogobrojne. To su prije svega:

  • Kvalitetno provedeno vrijeme kao porodica
  • Odmor, zabava, opuštanje i uživanje
  • Djeca će boraviti u prirodi, na svježem vazduhu i biće aktivna
  • Savladavanje brzaka ih uči samopouzdanju, kako da bez panike odreaguju u situacijama u kojima su pod adrenalinom. Uče se timskom radu, preuzimanja rizika i odgovornosti
  • Snalaze se uz pomoć logičnog razmišljanja, bez straha
  • Klincima neće biti dosadno kojeg god uzrasta bili
  • U kampu sklapaju nova poznanstva i igraju nove igre
  • Izmoreni od raftinga lijepo spavaju (a i vi)
  • Tokom dana punog aktivnosti neće im ni pasti na pamet da gledaju u ekran tableta ili telefona, no ako ipak po povratku u kamp to požele, u kampu svakako postoji besplatan Wi-Fi
  • Obližnji nacionalni parkovi “Sutjeska” i “Durmitor” su pravo blago koje će vašoj djeci otkriti neka nova geografska, ekološka i biološka saznanja o rijekama, planinama, flori i fauni ovog kraja, prašumi Perućici, kanjonu Tare, jezerima Zelengore...

rafting centar drina-tara, rafting tara, porodicni rafting tarom, djeca na raftingu

I ne samo rafting, Tara nudi još mnogo toga za malu i veliku djecu. Koje još vidove zabave vam nudimo i ima li nešto posebno interesantno za tinejdžere? Osim odlaska na adrenalinski rafting, imamo i mogućnost vožnje ekoloških električnih bicikala, odlaska na zipline, Airsoft, jahanje konja, pešačenje po šumi i planinarenje (hiking), a tu je i zanimljivi foto-safari i vožnja kvadovima.

Iznad svega, odlaskom na rafting stvarate zajednička sjećanja na jedno uzbudljivo i nezaboravno iskustvo. Na raftingu Tarom ćete se još povezati kao porodica i provjesti zaista kvalitetno vrijeme na odmoru zajedno, a mi smo tu da vam boravak bude kao iz bajke.

 
 
Podjelite ovaj tekst:
raftingtara
+381 64 420 1956 (SRB)