Kako da iskombinujete rafting Tarom i dobar provod

Adrenalinski rafting Tarom i najbolji provod u regionu!
KADA JE U PITANJU RAFTING TAROM, PROVOD JE PREKO DANA NA RIJECI, A UVEČE NA TERASI UZ RIJEKU PROPRAĆEN POP I ROK MUZIKOM, EX-YU HITOVIMA.

rafting centar drina-tara, rafting tara, najbolji provod, polazak na rafting

Želite da pobjegnete od gradske vreve, ali ne negdje gdje je previše mirno i dosadno i gdje nema šta da se radi, vidi, isproba? Dosta vam je svakodnevnih borbi – ovdje jedina koja dolazi u obzir jeste “borba” sa brzacima i slapovima rijeke? Maštate o odlasku u netaknutu prirodu, ali da vaše društvo i Vi na toj destinaciji imate na raspolaganju razne sadržaje i aktivnosti, a uveče dobar provod? Onda je Rafting Centar Drina-Tara idealno mjesto za vas.

Bilo da dolazite u paru, kao manja odnosno veća grupa prijatelja ili rođaka, ili kao društvo s posla, svaki dan kod nas će vam biti sadržajan i ispunjen. Uz adrenalinski rafting dužinom rijeke na dionicama od 25 km, 42 km ili 100 km, nudimo još pregršt drugih outdoor aktivnosti. Eto ideje kako da se zabavite, rashladite u vrelim ljetnim danima i s ekipom na putu do Jadrana zastanete na jednom sjajnom mestu ili produžite ljetovanje za još koji dan avanture poslije boravka na moru. Kakav vas provod očekuje kada dođete na rafting Tarom 2022? Saznaćete u narednim redovima.

rafting centar drina-tara, rafting tara, najbolji provod, polazak na rafting, brstanovica

Najbolji provod na rijeci: rafting Tarom

Kada je u pitanju rafting Tarom provod je preko dana na rijeci ili na aktivnostima u prirodi, a uveče na terasi uz rijeku propraćen pop i rok muzikom, ex-Yu hitovima, a nerjetko kod nas gostuju i razni poznati izvođači. Kako izgleda dan na rijeci? Odvešćemo vas na početnu tačku za rafting (Brštanovica ili Splavište u zavisnosti od odabranog aranžmana), naši licencirani skiperi će vam objasniti kako splavarenje funkcioniše i dati vam savjete u vezi sa sigurnošću na čamcu, a potom počinje višečasovna rafting avantura uz pauze za kupanje i fotografisanje atraktivnih mjesta. Samo splavarenje Tarom se ne može riječima prepričati, već ga treba doživjeti.

rafting centar drina-tara, rafting tara, adrenalinski rafting, najbolji provod

Kakve vas zabavne aktivnosti očekuju osim raftinga?

Ovdje, nadomak Foče u kanjonu Tare, koji je prirodna granica između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a u nesposrednoj blizini čak dva nacionalna parka NP Sutjeska i NP Durmitor, očekuje vas spoj predivne prirode, izvrsne domaćinske hrane sa ovog podneblja, nezaboravnog druženja u kampu i na outdoor aktivnostima po želji i odličnog provoda.

Ono što je najbolje od svega, svoj aktivni odmor možete sami isplanirati i uvrstiti u njega sadržaje koje vi želite. Sve ove aktivnosti u prirodi uglavnom nisu intenzivne, za njih vam ne treba neko prethodno iskustvo, posebna fizička spremnost, niti obuka. Pogledajmo šta sve ovdje može da se isproba osim raftinga.

Hiking

Svaki pedalj Nacionalnog parka Sutjeska predstavlja izuzetnu ljepotu kojom niko ko se upusti u šetnju i planinarenje ne ostaje ravnodušan. Ovaj rezervat prirode posetiocima koji se odluče za neku od hiking tura, koje su s razlogom najpopularniji vid aktivnog odmora uz rafting Tarom, nudi pogled na divlje vode, stijene, šume, lednička jezera, bogatu floru i faunu, te upoznavanje ovih krajeva kroz geografske i istorijske priče. Hiking, trekking, pješačenje, za šta god da se opredjelite, nudimo vam ture koje vode profesionalni vodiči. Izbor staza za pješačenje zaista je velik, a mjesta koja treba obići su planinska jezera Zelengore poznata i kao “gorske oči” kojih ima čak osam, prašuma Perućica, Tjentište, vodopad Skakavac, Trnovačko jezero, kanjon Sutjeske… Tu su i zahtjevnije hiking ture za spremnije šetače kao što su uspon na vrh Maglića koji je ujedno i najviši vrh u BiH i uspon na Durmitor (najviši planinski vrh u Crnoj Gori).

rafting centar drina-tara, rafting tara, najbolji provod, hiking

Jeep foto safari

4X4 Jeep foto safari nudi pravo uživanje u prirodi, a terenskim vozilima vas vodimo u neizrecivo lijepu divljinu i prirodu – na Zelengoru, desni obod kanjona Tare i u pohod na Durmitorski prsten. Vožnja džipovima offroad putevima preporučuje se svima onima avanturističkog duha. Ovo je prilika za one koji nisu spremni ili raspoloženi za dugo pešačenje da na uzbudljiv način otkriju nevjerovatne krajolike i predjele o kojima su do tada mogli samo da sanjaju.

ATV kvadovi

ATV (all terrain vehicles) su, kako im ime kaže, vozila za sve terene. Imamo kapacitet da čak 25 gostiju Rafting Centra Drina-Tara istovremeno može iskusiti vožnju ATV kvadovima. Istražite okolinu ovim moćnim i snažnim XXL kvadovima, za dodatni adrenalin. Šta se može obići ovim četvorotočkašima? Predjeli na kanjnu Tare, odlazak do poznate farme sira Zeleni bor, cjelodnevna ekspedicija na planini Zelengori, Nacionalni park Sutjeska, planine Pliješ (1717mnv) i Vukuša (1414mnv)…

Kanjoning

Kanjoning (Canyoning) je relativno novija aktivnost namjenjena posjetiocima koji su željni dodarnog, jakog adrenalina. Kanjoning obuhvata prolaženje kroz tjesnace i uske kanjone, pa čak i spuštanje niz litice uz pomoć kuka i kanapa, skakanje sa stjena u vodu, preplivavanje, ronjenje. Ovo je jedan ekstremniji ali i sveobuhvatniji način da se obiđu kanjoni Hrčavka i Nevidio u svoj svojoj ljepoti.

rafting centar drina-tara, rafting tara, najbolji provod, canyoning, kanjoning

E-bike

Evo lijepe ideje kako da provedete dan u prirodi na cijelodnevnom izletu na potpuno ekološki način. Možemo se pohvaliti da smo prvi u regionu koji organizuju ovakve e-bike ture električnim biciklima. Električni bajkovi su nature friendly, a njima možete obići mnogo više prirodnih ljepota nego pješice. U ponudi imamo ture na kanjonu Tare i na planini Zelengori...

Kad već govorimo o Zelengori, uz vožnju najsavremenijih e-bajkova imamo i najatraktivniju hiking turu u regionu, Zelengorski prsten - obilazag jezera na Zelengori (ova destinacija se po želji može obići i na ATV kvadovima ili konjima).

Zip line

Zip line tura je za sve one koji žele da dožive uzbuđenje dok klize iznad kanjona posmatrajući veličanstvenu prirodu koja oduzima dah iz ptičije perspektive. Osjećaćete se kao da lebdite iznad kanjona rijeke dok se spuštate zip-lajnom dužine 1400m. Uz ovo nesvakidašnje iskustvo, obići ćete i kanjon rijeke Pive, predivno Pivsko jezero, kao i veličanstvene vidikovce ovog kraja.

Airsoft

Airsoft je simulacijski sport nalik na paintball. U pitanju je nenasilno strateško takmičenje između dva protivnička tima, izvodi se replikama oružja sa plastičnim kuglicama na poligonu i igra se uz timski rad. Igra je potpuno bezbjedna i obećava mnogo adrenalina i zabave!

Druženje u kampu i čuvene žurke na terasi nad rijekom

Kada je u pitanju rafting Tarom kampovi su produženi doživljaj prirode i uzbuđenja koje ste doživjeli na raftingu. Možemo se pohavliti da je naš kamp u Rafting Centru Drina-Tara najveći ove vrste u Evropi. Rafting kamp Drina-Tara nije samo mjesto gdje ćete prenoćiti. U kampu se zabava nastavlja i u njemu vlada posebna atmosfera. Kada se u njega vratite nakon višečasovnog veslanja na brzacima, prepuni utisaka, ovdje će vas dočekati ukusne domaći obroci i vrhunski izbor pića. Tokom vašeg boravka moći ćete konzumirati domaća vina i rakije, a najpoznatija je rakija od divlje kruške poznata još i kao “divurica”. Tu su i lozova rakija i šljivovica od drinske šljive požegače. Za ljubitelje vina, u vinskoj karti imamo najkvalitetnija hercegovačka vina kao što su Vranac i Žilavka, ali i mnoga druga.

rafting centar drina-tara, rafting tara, najbolji provod, domaca hrana, vecera

Naš kamp sadrži 120 bungalova sa 400 ležajeva i nudi pravo glamping iskustvo, a u njemu borave ljudi sa raznih strana, kako sa ovih naših prostora tako i iz cijelog svijeta, pa se u njemu često sklapaju nova poznanstva, pa i ljubavi i prijateljstva za cijeli život. Mjesto susreta je naš restoran sa terasama koje se nadnose nad rijeku, dok vatra u centralnom ognjištu svako veče daje posebnu draž, a gdje vas tokom vašeg boravka očekuju ukusni domaći specijaliteti po tradicionalnoj recepturi ovog podneblja. Ispod terasa nalazi se i plaža na kojoj se možete kupati i rashladiti. Sve do polovine oktobra kod nas vas očekuje najbolji provod u regionu. Svirke uživo traju do 2h iza ponoći subotom, dok je radnim danima nešto mirnije i muzika se utiša do 1h.

rafting centar drina-tara, rafting tara, najbolji provod, zurka vece

Kao što ste mogli da saznate, imamo za svakoga ponešto – za avanturiste, gurmane, sportiste, poštovaoce prirode i za ljubitelje žive svirke. Zato je boravak u Rafting Centru Drina-Tara odlična ideja za produženi vikend s društvom. Odlučite se za neku od naših ponuda ili sami isplanirajte i osmislite svoj aktivni odmor kod nas u kombinaciji sa zagarantovanim dobrim provodom. Čekamo vas!

 
 
Podjelite ovaj tekst:
raftingtara
+381 64 420 1956 (SRB)