Tradicionalna kuhinja i u novoj sezoni


Tradicionalna organska kuhinja

Rafting Centar Drina-Tara je poznat nadaleko kao lider u regionu kad je u pitanju aktivni turizam. Jedan dio naše organizacije je posebno poznat i toliko hvaljen od naših gostiju, a to je naša tradicionalna kuhinja, koja je jedinstvena i autentična i kakvu nigdje drugo ne možete probati.

Prostor stare Hercegovine je poznat po domaćoj kuhinji i domaćim namirnicama tako da nam je posao u tom smislu olakšan, jer se u našim krajevima i dalje mogu naći prirodni i zaista organski proizvodi!

Stoga u zimskom periodu svake godine mi u našem seoskom domaćinstvu proizvedemo veće količine domaćeg suvog mesa: pršuta, pančete, suve stelje, domaćih kobasica itd. To radimo po našem starom porodičnom receptu. Meso se soli morskom solju i zatim dimi potrebni broj dana na bukovom i grabovom drvetu. I ove godine smo pripremili velike količine našeg domaćeg suvog mesa kako bi gosti kroz cijelu sezonu mogli uživati u jedinstvenim ukusima!

Osim suvog mesa zimi takođe pripremamo i tradicionalni hercegovački sir iz ulja. Suvi sir se već u oktobru ili novembru mjesecu potapa u ulje tako da do ljetne sezone bude dovoljno zreo i punog ukusa, te mu je uz pršut nemoguće odoljeti!

tradicionalna organska kuhinja

Već godinama imamo razvijenu saradnju sa nekoliko seoskih domaćinstava, koja svoje proizvode, napravljene na starinski način, prodaju isključivo nama. Tako se na našoj trpezi, našim gostima svaki dan služi domaća jagnjetina ispod sača, meso je svježe, priprema se neposredno prije pečenja, te se ne zaleđuje i slično. Za doručak i večeru sluzimo stari skorup ili kajmak, koji se kupi u domaćinstvima i čuva samo za nas i naše goste.

Čak i džem koji služimo za doručak je isključivo domaći proizvod, napravljen ovdje, od svježih višanja, kupina, borovnica, itd, a po ovom voću je ovaj kraj veoma poznat.

Domaće vino, domaće rakije od šljiva i divljih krušaka, ali i medovina i medovača upotpunjuju gastronomski doživljaj!

 
 
Podjelite ovaj tekst:
raftingtara
+381 64 420 1956 (SRB)