Rafting i team building: avantura koju zaposleni nikad neće zaboraviti

Team building na raftingu stvara mnogo vedriju i pozitivniju atmosfera u radnom okruženju.
NA RAFTINGU TAROM SE OSTVARUJE BOLJA KOMUNIKACIJA I RAZUMEVANJE KOJI SE POSLE PRENOSE I NA RADNU ATMOSFERU.

rafting centar drina tara, rafting tara, team building, restoran

Već dugi niz godina u Rafting Centru Drina Tara ugošćavamo kompanije koje žele da organizuju rafting Tarom za svoje zaposlene. Tu ih očekuje smještaj u ljupkim drvenim bungalovima u planinskom stilu u kampu na obali rijeke. Na usluzi im je i restoran koji može ugostiti i do 400 ljudi, otvorena terasa pod vedrim nebom, obilje ukusne domaće hrane, interesantne igre i aktivnosti, a posjedujemo i salu za sastanke, konferencije i prezentacije koja se prostire na 200m2.

Ovdje ćemo vam predstaviti kako izgleda kada zaposleni u kompaniji dođu na rafting na Tari u okviru team building aktivnosti. Objasnićemo sve prednosti i koristi koje kompanija i zaposleni imaju od ovakvog zajedničkog aktivnog odmora i navjesti sve razloge zašto je ovaj vid zabave i izgradnje timova odlična ideja za male i velike firme. Pogledajmo zašto i na koji način bi ove rekreativne aktivnosti i autentična iskustva mogli biti zabavni, uzbudljivi i korisni za vaš tim.

Čemu služi team building i koje su njegove prednosti?

Benefite tim bildinga odnosno izgradnje tima (team building, eng.) otkrile su kompanije u SAD još prije nekoliko decenija. Svrha team buildinga je da se tim unutar kompanije dodatno poveže, upozna, razvije određene veštine i kompetencije, izgradi povjerenje i bolje komunicira kako između sebe tako i sa drugim timovima. Gotovo da ne postoji velika kompanija koja ne organizuje ovakav vid aktivnosti za svoje zaposlene, pa se i na našim prostorima team building popularizovao. Nema firme koja drži do sebe a da svojim radnicima ne priredi s vremena na vrijeme neki kviz, karaoke, vikend boravak u prirodi, igranje igara, itd. Orijentiring, lov na blago, alpinizam, paintball, streličarstvo, bowling, interaktivne radionice, vježbe upoznavanja samo su neke od disciplina za team building i team bonding. Poenta ovog zajedničkog iskustva je bolja motivacija na obostrano zadovoljstvo kompanije i zaposlenih.

rafting centar drina tara, rafting tara, team building

Team building ideja: kako će rafting Tarom povezati i učvrstiti tim?

Da ova rekreativna aktivnost nije samo zabavna avantura, već ima i dublju svrhu uvjerile su se mnoge kompanije i bile svjedoci da su od ovakvog boravka u prirodi sa organizovanim outdoor aktivnostima na dobitku i zaposleni i sama kompanija.

  • Učesnici su u situaciji da treba da sarađuju - razvija se timski duh
  • Poboljšava se snalaženje pod pritiskom i adrenalinom
  • Članovi se bolje upoznaju - iz ovog boravka rađaju se prijateljski odnosi
  • U opuštenoj atmosferi nakon raftinga kraj vatre odvija se otvorenija komunikacija nego na radnom mjestu
  • Zadovoljni zaposleni=produktivniji zaposleni koji donose bolje rezultate
  • Učesnici shvataju važnost slušanja - kada slušate vodiča fokusirani ste na informaciju koja je važna za uspjeh cijelog tima
  • Pozitivna energija i pozitivna kultura - zbog okruženja, prirode, svježeg vazduha, druženja i zajedničkih zabavnih aktivnosti rađa se pozitivna atmosfera i elan
  • Čak i novozaposleni imaju priliku da se brzo i lako integrišu

Koje su sve aktivnosti na raspolaganju vašim zaposlenima?

Osim adrenalinskog raftinga koji privlači posjetioce iz svih krajeva svijeta, raspolažemo i terenima za razne timske sportove - odbojku, fudbal, badminton, poligon za strategijsku igru airsoft, a uz sam kamp nalaze se plažice uz tirkiznoplavu rijeku na kojima se posjetioci mogu osvježiti, relaksirati i zabaviti.

rafting centar drina tara, rafting tara, team building

U zavisnosti od želja, potreba i afiniteta vaše grupe nudimo razne ponude i aranžmane, a treba naglasiti da i sami možete kreirati spisak aktivnosti za vaše zaposlene. Na raspolaganju su: jeep foto safari, vožnja moćnim četvorotočkašima - kvadovima, ekološka tura - vožnja električnih bicikala, kao i kanjoning i zipline za one malo hrabrije.

Za sve vrste poslovnih sastanaka tu je naša novoizgrađena sala za konferencije, a ljubazno osoblje uvijek vam je na usluzi.

Šta se sve može obići i vidjeti u ovom kraju?

Uz sve to, tu je i neizostavni hiking za ljubitelje pješačenja i planinarenja u rezervatima prirode kao što su Nacionalni park Sutjeska i Nacionalni park Durmitor, planina Zelengora, obilazak planinskih jezera (ima ih čak osam) i prašume Perućice.

rafting centar drina tara, rafting tara, team building, hiking

Od prirodnih ljepota ovog kraja ne smije se zaboraviti i kanjon rijeke Hrčavke i njeni vodopadi i kaskade, a od istorijskih znamenitosti tu je stara crkva brvnara, ostaci srednjovekovnog grada Tođevca, spomenik na Tjentištu (“Bitka na Sutjesci”)... Za sve ove hiking ture na raspolaganju su vam naši vodiči koji odlično poznaju ovaj kraj.

Centralna aktivnost je svakako rafting Tarom na koji će vaše timove povesti iskusni i sertifikovani vodiči koji će učesnicima raftinga održati prije same aktivnosti i kratak kurs o bezbednosti. Treba naglasiti da oprema koju ćemo im podijeliti jeste najbolja koja se može naći na tržištu (500 kompleta kaciga, prsluka, neoprenskih odijela i obuće po EU standardima).

Iskusni u organizaciji: vrhunski smještaj i hrana

Rafting Centar Drina Tara posjeduje čak 400 ležajeva raspoređenih u 120 bungalova smještenih u jedinstvenom okruženju netaknute prirode, u samom kanjonu rijeke Tare. Sobe se odlikuju izuzetnom čistoćom i udobnošću, posjeduju besplatan WiFi, a Lux bungalovi imaju i sopstveno kupatilo. Svim gostima je obezbjeđen besplatan parking, a do nas se lako stiže automobilom i javnim prijevozom. Uz to, nudimo i organizovani transport sa svakodnevnim polascima iz Beograda u sezoni od 1. aprila pa sve do 15. oktobra. Preporuka za veće grupe je da već sada rezervišu svoj termin u septembru i oktobru.

Mjesto okupljanja u kampu je naša restoranska terasa gdje je provod nakon raftinga zagarantovan u opuštenoj atmosferi i uz dobru muziku. Ono što mnogi gosti ističu kao najjači utisak jesu naše đakonije pripremljene po tradicionalnim receptima - bogat meni za ljubitelje dobrog zalogaja, gurmane i hedoniste, a nudimo i opcije jelovnika za vegeterijance i vegane.

rafting centar drina tara, rafting tara, team building

Zbog svega ovoga je Rafting Centar Drina Tara najčešći izbor kompanija, a ujedno smo i najveći objekat za team building u regionu i najveći rafting centar u Evropi.

Rafting Centar Drina Tara savršen izbor za team building

Na ovakvom team buildingu zaposleni se osećaju prihvaćeno, komforno i motivisano. Na ovaj način otkrivaju se slabe i jake strane timova, poboljšava se vještina rješavanja problema i uključuje logičko razmišljanje. Zaposleni se kroz zabavne aktivnosti, pa čak i oni introvertniji i stidljiviji, oslobađaju, osnažuju i dobijaju samopouzdanje. Ostvaruje se bolja komunikacija i međusobno razumevanje koji se posle prenose i na radno mesto i radnu atmosferu.

Odlazak na team buliding na rijeku kao što je Tara i rafting kao uzbudljivu aktivnost biće izlet kojem će se svi zaposleni radovati, a posle njega ostaće mnogo lijepih uspomena, bolji međuljudski odnosi, timovi koji sarađuju kao jedan i mnogo vedrija i pozitivnija atmosfera u radnom okruženju. Kolege o kolektivu se zbližavaju, a kompanija postaje prijatnije mjesto za rad.

 
 
Podjelite ovaj tekst:
raftingtara
+381 64 420 1956 (SRB)

0 Komentara

Ostavite komentar