Proljećni rafting Tarom - adrenalin na MAX!

Po čemu se proljećni rafting razlikuje od ostatka sezone?
VISOK VODOSTAJ ČINI RIJEKU BRŽOM I ZAHTJEVNIJOM, ŠTO OVAJ SPUST ČINI IZUZETNO NABIJENIM ADRENALINOM I EMOCIJAMA.

rafting centar drina tara, rafting tara, proljecni rafting 2023, adrenalin

Proljeće je vrijeme kada se priroda budi iz zimskog sna, a vodostaj na rijekama Tari i Drini raste. Ovaj fenomen predstavlja izuzetnu priliku za ljubitelje adrenalinskih sportova i poziva ih da se upuste u jedinstvenu avanturu - proljećni rafting na brzim planinskim rijekama. Proljećni rafting je aktivnost koja privlači sve one koji traže uzbuđenja, aktivan odmor i izazove na otvorenom, u prirodi. Ova adrenalinska avantura je odlična prilika da se ispuni želja za avanturom, ali i da se provede vrijeme u prirodi i sa društvom.

Zašto je proljećni rafting poseban? Visok vodostaj rijeka čini spust brzim i uzbudljivim, a brzina vode pruža dozu adrenalina koju malo koji drugi sport može da pruži. Disciplina učesnika je ključna u ovom sportu, jer je bezbjednost prioritet. Proljećni vodostaj vam pruža ultimativnu adrenalinsku avanturu. Iskusite proljećni rafting na brzim rijekama Drini i Tari!

Po čemu se proljećni rafting razlikuje od ostatka sezone?

Proljećni rafting se razlikuje od ostalih sezona raftinga po nekoliko karakteristika. Prva i najznačajnija karakteristika je visok vodostaj rijeka koji je posljedica topljenja snijega i obilnih kiša u proljeće. Visok vodostaj čini rijeku bržom i zahtjevnijom, što ovaj spust čini izuzetno nabijenim adrenalinom i emocijama. Osim toga, spuštanje niz rijeku traje kraće, s obzirom na to da je brzina vode veća, ali su i učesnici najglasniji zbog uzbuđenja i lude vožnje po bukovima, kaskadama i brzacima.

Proljećni rafting je posebno popularan jer se održava na riječnim tokovima Tare i Drine koje su tada bogate vodom zbog topljenja snijega. Ovo čini spust još uzbudljivijim, jer su brzaci intenzivniji, što zahtijeva veću pažnju i koncentraciju. Takođe, proljeće je idealno vrijeme za rafting jer je vrijeme uglavnom toplo i sunčano, što omogućava učesnicima da uživaju u prekrasnom krajoliku i toplom vremenu.

rafting centar drina-tara, rafting tara, proljecni rafting 2023, adrenalin max

Sigurnost prije svega

Mi u Rafting Centru Drina Tara svjesni smo značaja bezbjednosti učesnika, stoga svi moraju da slušaju komande skipera. U ovom sportu, učesnici su u manjim grupama i svi su opremljeni adekvatnom bezbjednosnom opremom za vodene sportove, uključujući kacigu, sigurnosni prsluk i vesla. Disciplina učesnika je od izuzetne važnosti. Prije samog početka raftinga, skiperi održe jednu malu pripremu za rafting odnosno kraću obuku da bi učesnici razumjeli šta koja komanda znači i kakvo ponašanje je neophodno u čamcu.

Proljećni rafting traje kraće nego ljetni ili jesenji, ali uzbuđenje i doživljaj su neponovljivi. Na samom početku rafting sezone, zbog brzine rijeke, dešava se da starosna granica učesnika bude podignuta na 12 ili čak 16 godina, jer je za ovaj sport potrebna određena fizička i psihička spremnost.

Spremni smo za sve vremenske uslove

Za proljećni rafting su potrebni određeni vremenski uslovi, ali i u slučaju kiše, spust se održava. Naš Rafting centar “Drina Tara” posjeduje opremu za sve vremenske uslove i u slučaju lošeg vremena, samo se može pomjeriti satnica polaska na rafting.

Rafting Centar Drina Tara ima više od 20 godina iskustva u organizovanju rafting tura i samo jednom u toj dugoj tradiciji spust je bio pomjeren za jedan dan. To pokazuje koliko smo spremni za sve vremenske uslove i koliko se trudimo da svakom učesniku pružimo nezaboravnu avanturu koju će pamtiti cijelog života.

Ne čekajte ljeto da budete fit

Uz sve navedeno, proljećni rafting, takođe, može pomoći u poboljšanju fizičke kondicije i zdravlja, te biti u top formi. Spuštanje niz rijeku je izvrstan trening za mišiće ruku i leđa, kao i za kardiovaskularni sistem. Ovo je vrlo korisno za one koji žele održavati svoju kondiciju, ali može biti i dobra prilika za one koji žele početi vježbati.

rafting centar drina tara, rafting tara, proljecni rafting 2023, adrenalin max

Proljećni rafting je takođe odličan način da se pobjegne od uobičajene svakodnevne rutine i provede vrijeme sa prijateljima i porodicom. Rafting se može organizovati kao grupna aktivnost, što pruža mogućnost da se ljudi povežu i provedu vrijeme zajedno. Ovo iskustvo je posebno važno za one koji se bave stresnim poslovima ili za one koji jednostavno žele da se opuste i zabave.

Kakve popuste i ponude za proljećni rafting Tarom imamo za vas?

Uz adrenalinsku avanturu na proljećnom raftingu, naš Rafting Centar Drina-Tara nudi i različite aranžmane koji će upotpuniti vaš boravak u ovom prelijepom dijelu prirode. Naše ponude su prilagođene različitim ukusima i interesovanjima naših posjetilaca. Ako ste od onih koji bi samo da se dobro odmore i jedu pravu domaću hranu - imamo ponudu za vas. Ukoliko ste od onih koji mnogo vole da istražuju okolinu i pješače po prirodi, ni vas nismo zapostavili. A ako želite da obiđete sve vidikovce koji oduzimaju dah i napravite fantastične fotografije, organizovaćemo vam foto-safari.

U ponudi imamo dan za rafting, kamp i rafting, trodnevni rafting - skraćeni, trodnevni rafting, ATV kvadovi i rafting, 4X4 Zelengorski prsten, rafting i jeep safari i još mnogo toga. Naši aranžmani su pažljivo osmišljeni i uključuju sve što je potrebno za nezaboravnu avanturu na rijeci Tari. Ukoliko želite, naše aranžmane možete kombinovati kako biste napravili svoju idealnu avanturu. Naš tim stručnjaka će vam rado pomoći da kreirate aranžman prema vašim željama i potrebama.

Osim toga, za proljećni rafting nudimo i različite popuste. Ukoliko rezervišete svoju avanturu unaprijed, možete ostvariti značajne uštede.

Proljećni rafting je izuzetno popularan među ljudima koji vole izazove i uzbuđenja. Ova adrenalinska avantura je jedinstvena prilika za punjenje baterija i zabavu sa društvom. Sada kada znate sve o proljećnom raftingu, vrijeme je da se upustite u ovu nezaboravnu avanturu. Naša nova rafting sezona počinje već u martu. Pitajte nas sve što želite i rezervišite svoj proljećni aranžman na vrijeme!

Podjelite ovaj tekst:
raftingtara
+381 64 420 1956 (SRB)